FTC vil ødelægge Microsofts Activision Blizzard-aftale

Følgende artikel hjælper dig med: FTC vil ødelægge Microsofts Activision Blizzard-aftale

microsoft aktivering

Federal Trade Commission har anlagde sag mod teknologigiganten Microsoft for at blokere det rekordstore opkøb af videospilsudvikleren Activision Blizzard.

Det offentlige organ, der beskytter Amerikas kunder, har til formål at forhindre vildledende og illoyal praksis fra virksomheder. I dette tilfælde hævder agenturet, at hvis aftalen fortsætter, kan Microsoft tage kontrol over mange af de bedste videospilsfranchises. Som følge heraf kan det få andre spilvirksomheder til at lide at nægte konkurrenter adgang til Microsofts indhold.

I begyndelsen af ​​året annoncerede Microsoft sin hensigt om at erhverve Activision for hele $69 milliarder, den største overtagelse i videospilindustrien. Activision er skaberen af ​​mange blockbuster-franchises, såsom Call of Duty, World of Warcraft og Diablo.

Microsofts bedste videospilkonsol er Xbox, som kommer i to versioner, S-serien og X-serien. Microsoft tilbyder også en indholdsabonnementstjeneste kaldet Xbox Game Pass, som giver brugerne mere end 100 spil at vælge imellem.

Teknikgiganten har en rekord for at købe andre spiludviklere for at begrænse rivaliserende konsoller. Et eksempel er købet af ZeniMax, moderselskabet til Bethesda Softworks. Efter overtagelsen lavede Microsoft nogle af Bethesdas spil udelukkende til Microsoft-konsoller.

På den anden side producerer Activision videospil af høj kvalitet til andre konsoller, såsom pc, PlayStation og mobile enheder. FTC bekymrer sig om, at historien kan gentage sig selv, som det var tilfældet med ZeniMax, hvis aftalen lykkes.

“Microsoft har allerede vist, at det kan og vil tilbageholde indhold fra sine spilrivaler. I dag søger vi at forhindre Microsoft i at få kontrol over et førende uafhængigt spilstudie og bruge det til at skade konkurrencen på flere dynamiske og hurtigt voksende spilmarkeder.”

🔥 Anbefalede:  Sam Altmans verdensturné: 3 grunde til, hvorfor OpenAI vil dominere fremtiden

sagde Holly Vedova, direktøren for FTC’s Bureau of Competition.

Vil de amerikanske regulatorer lykkes og decimere Microsofts planer om metaverse spiludvidelse og opkøbet af Activision Blizzard, eller vil aftalen ende med at toppe rekordhitlisterne på samme måde som Elon Musks Twitter?