Fremtiden for AI-aktiverede smarte køkkener

Følgende artikel hjælper dig med: Fremtiden for AI-aktiverede smarte køkkener

Introduktion: AI-aktiverede smarte køkkener.

AI-aktiverede smarte køkkener som smart teknologi er ikke et fremtidsbegreb; det er her lige nu. Mere og mere ser vi en massiv stigning i afhængigheden af ​​innovativ teknologi, alt sammen designet til at gøre vores liv lettere. Uanset om det er intelligente låse, stemmeaktiverede lys eller kaffemaskiner, der skænker dig en rygende kop hjernejuice hver dag præcis klokken 7.30, er det tydeligt, at smart teknologi er en nødvendighed og kommet for at blive.

Med efterspørgslen kommer udbuddet. EN Fortune Business Insights-study hævder i 2026, at smart home-industrien vil være over 600 milliarder dollars værd – en industri værd 80 milliarder dollars så sent som i 2018.

I dag har smarte enheder fundet vej indenfor alle fire vægge i vores hjem og lettet byrden. Men det meste af intrigen kommer ned til AI-aktiverede smarte køkkener og hvilken indflydelse – hvis nogen – smarte enheder kan have i køkkenet, især.

Hvad er smarte køkkener?

Et AI-aktiveret smart køkken består af smarte apparater designet til at gøre livet lettere, med bonussen ved potentielt at reducere energiregningen. I dag er disse smarte enheder fjernstyret og overvåget via mobilapps og stemmekommandoer, hvilket tilføjer et ekstra lag af bekvemmelighed til hverdagen ved at reducere tid og kræfter.

I sin mest forenklede form har et AI-aktiveret smart køkken smarte enheder til at automatisere opgaver for dig.

Uanset rummet involverer det grundlæggende princip for smart teknologi at oprette forbindelse til Internet of Things (IoT) teknologi, WiFi eller Bluetooth. Når smartenheder opretter forbindelse til anden teknologi, er det nemt at styre dem gennem apps eller platforme som Google Assistant og Amazon Alexa.

Men det strækker sig langt ud over en smart ovn eller en smart opvaskemaskine. Hvor virkningsfulde de end er, kredser fremtiden for smarte køkkener om robotteknologi, ikke kun stemmestyrede enheder. Nu udvikler masser af teknologivirksomheder robotter, der tager kontrol over uden tvivl den største opgave i et køkken – madlavning og rengøring.

Den involverede robotteknologi er designet til at eliminere kedelige opgaver, som ingen nyder at udføre. Det er derfor, vi har robotstøvsugere, der renser hjemmet, uden at vi løfter en finger. Det samme gælder køkkenet, hvor de, der laver mad, tilbringer en god del af deres dage.

AI-baserede opskrifter

Alle er opmærksomme på de kampe, der er involveret, når de beslutter sig for, hvad de skal lave mad. Det er en endnu større udfordring, når du gennemser køleskabet for at finde ud af, hvad du skal lave, før du giver op og beslutter dig for en takeaway. Men nu har kunstig intelligens fundet vej til smarte køleskabe for at hjælpe dig med at beslutte, hvad du skal lave til aftensmad baseret på, hvad der lige nu er i køleskabet og har til hensigt at reducere madspild.

🔥 Anbefalede:  Hvordan vil ansættelsen af ​​folk se ud i fremtiden?

Samsung er førende med Food AI. Den bruger et kamera til at kigge ind i køleskabet og anbefaler en række opskrifter, der bruger de tilgængelige ingredienser. AI-aspektet lærer, hvad du kan lide, ikke kan lide, dine diætrestriktioner og mere, så du får udvalgte relevante opskrifter. Den træffer også beslutninger baseret på opskrifter, du gemmer, og årstidens ingredienser afhængigt af vejret.

Ifølge Whisk, som oprindeligt grundlagde denne innovation, spilder den gennemsnitlige person i USA 238 pund mad om året, hvilket svarer til omkring 21% af den mad, de køber, og en årlig pris på $1.800 om året. Tænk bare på, hvor mange penge der kan spares i det lange løb ved at tilføje en innovation som denne i et AI-aktiveret smart køkken, hvilket sikrer, at du kun køber den mad, du har brug for og vil bruge.

Tilføjelse af et smart køleskab som dette til dit AI-aktiverede smarte køkken betyder, at du kan reducere madspild for at gøre din madlavningsoplevelse smartere og enklere.

Robotter til madlavning

Den mest arbejdskrævende opgave i ethvert køkken er uden tvivl selve madlavningsaspektet. AI og robotteknologi udmærker sig også på dette område.

London-baserede Moley Robotics er i spidsen for denne anklage. De, der er villige til at bruge næsten 300.000 $, kan øge deres AI-aktiverede smarte køkkener ved at fastgøre to robotarme på skinnerne, der er forbundet til loftet, og som er lange nok til at nå ovnen og kogeplader.

Den bedste del? Denne robot-enhed kan tilberede over 5.000 forskellige opskrifter. Alt du skal gøre er at vælge en fra en skærm, tilføje ingredienserne i de indbyggede beholdere og se den udføre sin magi.

En robotanordning som denne kan styre udstyr såsom ovnen. Den kan samle udstyr op og ned. Den kan røre, piske, vende og også rense efter sig selv. Med hensyn til udvikling var robotten programmeret til at kopiere Tim Andersons bevægelse, 2011-vinderen af ​​BBC’s Mesterkok konkurrence. Til sidst var robotarmene i stand til at efterligne hver eneste handling baseret på den professionelle koks bevægelser.

Det betyder, at robotarmenes færdigheder kan være langt større end en gennemsnitlig person baseret på, hvem robotarmene har efterlignet. Denne type computeriseret enhed er, hvor AI-aktiverede smarte køkkener er på vej hen.

🔥 Anbefalede:  Fremtiden for modulær robotik: EPFL's Mori3, Polygon Meshing Robot

Robotter til rengøring

Det samme niveau af robot- og AI-fokus er på rengøringsaspektet, som det er på madlavningen. Med travlere liv og skiftende prioriteter har ikke alle tid til at bruge timevis på at lave mad i et køkken og bruge endnu mere tid på at gøre rent. Det gælder heller ikke kun opvasken, men det generelle vedligehold af hvidevarer, diske med mere.

Moley Robotics-innovationen nævnt ovenfor er et eksempel, der imødekommer dette. Selvom robotarmenes primære fokus er at lave mad ved at efterligne en koks bevægelser, betyder dens automatisering og robotegenskaber, at rengøring ikke er en kompleks verden for den at dykke ned i.

Holdet bag denne innovation har designet og programmeret robotarmene, så de kan udføre komplekse bevægelser såsom piskning og vending, hvilket betyder, at den også er i stand til at rydde op efter sig selv uden nogen klager. Det betyder, at det ikke kræver, at et menneske kommer ind og rydder op efter sig selv.

Du kan derefter kombinere dette med de foretrukne smarte køkkenenheder, såsom smarte opvaskemaskiner og tørretumblere, der kræver minimal indsats udover at fylde apparatet op. Så er der de robotstøvsugere, der fortsætter med at blive mere og mere innovative, hvor nogle har specialiseret sig i køkkengulve frem for tæpper, der kræver et tryk på en knap eller stemmeaktivering for at rydde op i hele køkkenet.

Ved at kombinere madlavnings- og rengøringsaspektet med brugen af ​​robotteknologi, kunstig intelligens og smarte enheder, er der en tid, hvor mennesker slet ikke behøver at være i køkkenet for at gøre det tunge løft.

Mennesker i et smart køkken

Med den hastighed, som teknologi og robotter infiltrerer køkkenet på forstyrrende måder, vil der snart være en tid, hvor mennesker ikke er nødvendige i et smart køkken for at sikre, at alt kører glat. Ved at kombinere ingredienser, robotter, smarte apparater, innovative madlavningsmetoder og teknologi, der ikke engang er opfundet endnu, vil der være en tid, hvor menneskers rolle i fremtiden for madlavning i køkkener vil blive mindre.

Vi ser allerede små skridt i retning af det i dag, så dette træk vil sandsynligvis accelerere, efterhånden som måneder og år går, især når du tænker på, at du kan tilføje robotarmene til at lave mad i dit AI-aktiverede smarte køkken lige nu – det alene er et stort skridt fremad og uden tvivl det største.

🔥 Anbefalede:  Løst: Laminas kompileringsfejl ved opdatering til Magento 2.4.3

Hvidevarer som airfryers tager madlavningsverdenen med storm. Nogle kan du styre med en app, hvilket betyder, at mennesker ikke behøver at fortsætte med at tjekke ind og svæve rundt i køkkenet. Et ping vil fortælle dem, hvornår de er nødvendige, hvilket giver dem værdifuld tid tilbage til at fokusere på andre opgaver.

Smarte køleskabe kan fortælle dig, hvilke ingredienser du mangler, og kan spytte flere opskrifter ud baseret på præferencer. En anden nyskabelse, som mange allerede har taget i brug i deres køkkener, er en indbygget støvsuger, hvor mennesker ikke længere behøver at gå på hænder og knæ for at rense hver en smule rod.

I stedet kan indbyggede støvsugere øjeblikkeligt feje ethvert rod op, du fejer mod den, hvilket gør det til en ubesværet opgave sammenlignet med anstrengende aktivitet som fysisk at bruge en støvsuger eller at vaske gulvene regelmæssigt.

Smarte vanddispensere, kaffemaskiner, opvaskemaskiner, tørretumblere, ovne, belysning, foodprocessorer, airfryers, skraldespande, rygere, omrørere — der er ikke et eneste stykke innovation tilgængeligt for et AI-aktiveret smart køkken, der kræver et menneske bruge så meget tid på at være i eller omkring køkkenet.

Snart kommer dagen, hvor køkkenet – hjemmets hjerte – bruges til at nyde tiden og ikke til at stå i nærheden af ​​ovnen eller vasken.

Konklusion

Uanset hvilket rum i hjemmet du fokuserer på, er formålet med et AI-aktiveret smart køkken at forenkle eller endda eliminere ubehagelige og kedelige husholdningsopgaver. Hvorfor bruge energi på at bruge et vakuum, mens en robotstøvsuger kan give de samme – hvis ikke bedre – resultater? Hvorfor gå igennem besværet med at prøve at få plæneklipperen til at fungere for sjette gang i måneden, når klipperobotter gør det ubesværet?

Med kunstig intelligens og robotteknologi i fremmarch og tilgængelig i mange former i dag, er det eneste, du skal fokusere på, at udføre små, ubesværede opgaver, robotter endnu ikke har lært at gøre, men vil med stor hastighed. I et køkken kan dette være at fylde opvaskemaskinen eller tørre kopperne for at sætte tilbage i skabene.

Med AI-aktiveret smart køkken kan du endelig fokusere på de væsentlige ting i dit liv. Jo mere avanceret denne teknologi bliver, jo mere vil den støtte dig i det lange løb.