Forskere har udviklet VR-headset til mus

Følgende artikel hjælper dig med: Forskere har udviklet VR-headset til mus

En virtual reality-hjelm til mus baseret på Raspberry Pi har været foreslog af videnskabsmænd. Forskerholdet har til hensigt at undersøge dyrs adfærd i virtuelle miljøer.

Systemet består af to små SPI-skærme til visning af grafik og en Raspberry Pi 4 CPU. Forskere bruger Godot open source-spilmotoren til at skabe virtuelle verdener. Billedet på skærmene hjælper med at vise en driver, der er skabt specielt til dette formål.

Forskere har udviklet VR til mus

Derudover udviklede forskerne et sfærisk løbebånd til at træde i stedet for controlleren og hjælpe musene med at bevæge sig rundt i det virtuelle miljø. Musen er monteret på en blød bold, der frit kan rulle i alle retninger, mens den holdes ubevægelig og iført hjelm. En sensor, der sporer kuglens bevægelse, er placeret ved dens base. For at styre kameraet i spillet flytter musen kuglen, mens den løber.

Forskere har udviklet VR til mus

Ifølge forskere brugte de værktøjet til at undersøge museadfærd i et virtuelt miljø. Undersøgelsens resultater er endnu ikke offentliggjort, men forskerne sagde, at de snart vil gøre materialerne tilgængelige.

Projektet er åbent offentliggjort i et GitHub-lager og er offentligt tilgængeligt. Softwarekoden og monteringsvejledningen er tilgængelige for brugerne. Alle ressourcer kommer med dybdegående kommentarer.

Læs relaterede artikler:

🔥 Anbefalede:  Millwright Jobbeskrivelse: Skabeloner til ansættelse til din virksomhed