Forskellen mellem kreditkort og betalingskort

Følgende artikel hjælper dig med: Forskellen mellem kreditkort og betalingskort

Kreditkort:

Kreditkort er den mest kendte form for plastikpenge, der kan bruges til alle økonomiske formål verden over. Et kreditkort giver dybest set dets ejer mulighed for at låne penge mod et ‘kreditlinje‘ og tilbagebetale det samme hver måned sammen med en nominel rente. Det er en hurtig metode, hvor der kan laves hurtige og små lån i hverdagens indkøb.

det mindste skyldige beløbhvis kortholderen ikke er i stand til at betale den fulde saldo, er han berettiget til at betale den årlige procentsats, der er et ekstra gebyr på den resterende saldo.

Kreditkortbrugerne får to typer valg, enten at tilbagebetale sin saldo eller at dele den op, så han kan betale den i rater over nogen tid (overført saldo), til prisen med ekstra gebyrer.

Kreditkortene giver kundernes masser af tilbud og belønninger i form af cashback eller point, som senere kan indløses til forskellige formål såsom flybilletter, gratis loungetjenester, cash backs og forskellige andre fordele; disse point tildeles brugere baseret på at bruge penge på kreditkortet.

Læs også: 7 bedste kreditkort uden årligt gebyr i Indien

Betalingskort:

Betalingskort er den mindre kendte form for finansielt instrument, som også giver kunderne mulighed for at foretage indkøb, som han/hun kan betale for på et senere tidspunkt. Betalingskortindehaverne skal betale hele det lånte beløb tilbage hver måned ved ankomsten af ​​forfaldsdatoen, og beløbet kan ikke betales i rater. Hvis de ikke er i stand til at betale det fulde beløb, er de pålagt store gebyrer, og indehaveren kan endda miste sit betalingskort.

🔥 Anbefalede:  10 bedste kreditkort med lav rente i Canada i juli 2023

Betalingskortene har ingen forudindstillede forbrugsgrænser, hvilket betyder, at der ikke er nogen grænse for, hvor meget en bruger låner eller bruger. Og på grund af denne grund varierer de årlige gebyrer fra $90 til $450. Ingen forudindstillet grænse betyder, at kreditgrænsen ikke er sat i sten og ændres måned til måned af betalingskortudstederen og bestemmes af en række faktorer såsom betalingshistorik, kreditscore, indkomst eller økonomisk klima.

American Express, også kendt som AMEX, er det eneste firma, der leverer betalingskort i Indien og kun i metrobyer og til folk, der har en årlig indkomst på over 6 lakh rupees.

Grundlæggende forskel:

Forskellene mellem betalingskort og kreditkort er mellem deres betalingsbetingelser, forbrugsgrænser, årlige gebyrer og tilgængelige muligheder.

Kreditkort giver en kreditlinje og betaling i rater, hvorimod betalingskortholdere ikke er forsynet med kreditlinjen og skal betale hele det lånte beløb på én gang. Kreditkortholdere har gældende rentesatser og foruddefinerede forbrugsgrænser, hvorimod betalingskort ikke har sådanne rentesatser og grænser.

Kreditkort accepteres bredt på grund af dets popularitet og viden blandt folk, hvorimod betalingskortene sjældent er kendt.

Hvis man ønsker at udnytte deres kreditkort bedst muligt, bør kunderne bruge det korrekt, forsigtigt og ved at forstå alle dets vilkår. Så længe de bruger et beløb, der er inden for den pålagte kreditgrænse, og det beløb, de betaler tilbage hver måned, er over minimumsbeløbet, vil deres kreditscore ikke blive meget påvirket.

Kunden kan bruge sine betalingskort uden nogen kreditgrænse, men hvis det lånte beløb ikke betales rettidigt, pålægges kunderne det høje strafgebyr. Og hvis det lånte beløb ikke betales til tiden, i tilfælde af betalingskort, er der chancer for, at kunden mister sit kort, hvilket ikke er tilfældet med kreditkort.

🔥 Anbefalede:  Forbindelsen mellem webstedshastighed og SEO i dag

Et kreditkort giver dets brugere mulighed for at betale en minimumsaldo for at holde kortet i gang, mens der opkræves eller opkræves renter på det udestående beløb, hvorimod betalingskort kræver fuld betaling. Årlige gebyrer på et betalingskort er meget høje sammenlignet med gebyrerne for et kreditkort.

Er et betalingskort et bedre valg end et kreditkort?

Et betalingskort er en mere eliteform af et finansielt instrument sammenlignet med et kreditkort, når det kommer til kreditgrænsen. Faktisk er kreditgrænserne næsten ingen, når vi taler om betalingskort. De fleste af mennesker er ikke bekendt med disse betalingskort, også i en verden, hvor mere end 50 millioner mennesker bruger kreditkort. Der er ingen banker eller finansielle institutioner, der giver deres kunder opkrævede kort. American Express er den eneste udbyder af betalingskortene.

Kreditkort har mindre fleksible kreditgrænser sammenlignet med et betalingskort. Men hvis en god kreditscore opretholdes, kan kreditgrænsen øges.

Betalingskortene er lavet til højtlønnede, da det lånte beløb skal betales på én gang, hvorimod kreditkort bruges af en mangfoldig kundekreds med betaling i rater.

Hvis brugeren er en højforbruger og en hyppig rejsende, som har tendens til at betale sit skyldige kreditbeløb på én gang, kan han/hun overveje et betalingskort i stedet for og benytte sig af luksuriøse fordele. Man skal også opfylde de kriterier, der er stillet af en betalingskortgiver. Hvis brugeren ikke ønsker at bruge for meget på høje årlige gebyrer opkrævet af betalingskortet, kan han/hun holde sig til sit kreditkort, idet man husker på brugsgrænsen for disse kort og negative score, hvis grænsen forlænges.