Fordele og ulemper ved at bruge ChatGPT til kreativ skrivning

Følgende artikel hjælper dig med: Fordele og ulemper ved at bruge ChatGPT til kreativ skrivning

Ethvert værktøj, der kan gøre kreativ skrivning lettere, er velkommen, men du skal være forsigtig med generativ AI.

Den bedste chatbot på markedet i dag er OpenAIs ChatGPT, og den kan understøtte forfattere på mange måder. Samtidig er der risici at overveje.

Lær ChatGPTs fordele og ulemper at kende, når det kommer til kreativ skrivning. Du får en bedre forståelse af, hvilke prompter du skal bruge, og hvilke svar du skal undgå.

Fordele ved at bruge ChatGPT til kreativ skrivning

De vigtigste frynsegoder at se frem til at involvere din evne til at planlægge og udvikle historier. ChatGPT er lige så praktisk som dedikerede AI-historiegeneratorer.

1. Brainstorm ideer

Ved at tale med ChatGPT kan du lære om verdens hotteste emner, hvad folk diskuterer mest om et bestemt emne, eller hvilke bøger der allerede bruger den idé, du har i tankerne.

Start med mere generelle spørgsmål for at få en fornemmelse af, hvad din historie skal handle om. Følg derefter de mest interessante tankegange.

Du og ChatGPT kan komme med de bedste temaer, karakterer, plotelementer og endda slutninger for at glæde dine læsere.

2. Planlæg din bogs plot

Lav en disposition, før du begynder at skrive din historie. ChatGPT kan vejlede dig om, hvad denne plan skal indeholde.

Spørg efter de vigtigste plotpunkter for en fiktion, fantasy eller mysteriebog. Du kan endda angive, at du vil vide mere om heltens rejsefortællingsstruktur. ChatGPT vil fortælle dig alt, hvad den ved.

3. Generer karakternavne

Der er allerede adskillige gode online generatorer af fiktive navne åbne for dig, men ChatGPT kan være mere effektivt og sjovt.

Indtast blot det, du har brug for, og lad chatbotten gøre tankerne for dig. For de bedste resultater skal du give ChatGPT en præcis prompt. Nævn for eksempel karakterens køn, beskæftigelse og omgivelser. Du kan endda bede om et bestemt sprog for at påvirke deres navn.

AI’en vil give en liste over kreative muligheder, der matcher kravene. Ikke tilfreds? Bare generer et nyt sæt karakternavne.

🔥 Anbefalede:  Indtægtsgenereringsmodel for tv-kanaler

4. Lær om elementer til din historie

Det er bedst at skrive om ting, du ved, men nogle gange vil du berige plottet med noget, der ligger ud over din ekspertise.

I dette tilfælde er forskning afgørende for kreative forfattere, og ChatGPT kan hjælpe med det. Stil bare AI-spørgsmålene, indtil du forstår alt, hvad du har brug for, men dobbelttjek altid oplysningerne.

OpenAIs guide om ChatGPT bekræfter, at chatbotten kan lave fejl eller producere skadeligt og forudindtaget indhold. Så du skal ikke bare kopiere og indsætte noget, der står i din bog.

Hvis det er noget du kan leve med at verificere dens påstande, er ChatGPT en fantastisk måde at hurtigt samle fakta om de fleste emner, der interesserer dig.

5. Få hjælp til at beskrive svære scener

En anden fordel ved at bruge ChatGPT til at lave research til dit forfatterskab er, at du kan få ideer til, hvordan du kan beskrive bestemte ting. For eksempel, hvis du ikke ved, hvordan tang føles, eller hvad de forskellige dele af et slot er, kan AI’en give masser af detaljer.

Endnu en gang, sørg for at tjekke for nøjagtighed, før du gentager disse oplysninger med dine egne ord og stil.

6. Find Comp-titler til din bog

At vide, hvad du skal sammenligne din historie med, er uvurderlig, når tiden er inde til at promovere den. Det er en anden del af kreativ skrivning, ChatGPT kan gøre lettere. Hvis du allerede har en bog eller film i tankerne, der ligner dit plot, så spørg AI om andre lignende værker.

Hvis du ikke har nogen comp-titler overhovedet, vil ChatGPT finde nogle til dig. Angiv hovedtemaerne i din bog i din prompt sammen med en anmodning om populære titler, der deler dem.

Det næste bedste skridt er at undersøge disse titler og finde de rigtige til at beskrive din historie. Til denne opgave skal du bruge ressourcer ud over chatbotten, såsom websteder til at finde bøger at læse.

🔥 Anbefalede:  Dette fantastiske, sammenfoldelige 4K TV koster nu 50 % mindre, men du har stadig ikke råd til det

Ulemper ved at bruge ChatGPT til kreativ skrivning

OpenAI advarer selv om, at dens chatbot har begrænsninger og ikke bør være fuldstændig afhængige af. Som kreativ skribent er dette vigtigt for at undgå juridiske og stilistiske problemer med din bog.

1. Plagiat er muligt

ChatGPT er en stor sprogmodel. Den bruger deep learning algoritmer til at behandle en lang række tekster, fra hjemmesider til bøger, og forstå, hvilket ord der skal gå efter det sidste.

Litteratur er en af ​​dens vigtigste datakilder. Som et resultat heraf, hvis du beder chatbotten om at skrive en scene til din historie, vil den sandsynligvis efterligne passager fra bøger, der trænede den.

At udføre dit eget arbejde er den bedste måde at undgå plagiat fra ChatGPT. Desuden udkonkurrerer menneskelige forfattere AI-skriveværktøjer i at fortælle en god historie – i hvert fald for nu.

2. ChatGPT’s oplysninger kan vildlede dig

En anden kendsgerning ved ChatGPT at være opmærksom på er, at den mangler data efter 2021. Den kan heller ikke få adgang til internettet og lære mere om verden. Det eneste, den har, er, hvad den er trænet med.

Det betyder, at den ikke kan besvare spørgsmål om koncepter eller begivenheder fra 2022 og frem. Det ville heller ikke vide om nye forståelser af gamle videnskabelige opdagelser, for eksempel.

Så dets råd om visse emner kan være baseret på forældede eller unøjagtige kilder. ChatGPT kunne præsentere som faktadata, det tog fra artikler fyldt med fejl.

Misinformation er meget muligt. Derfor er det så vigtigt at vælge dine prompter klogt og dobbelttjekke AI’ens svar.

3. Troper er almindelige

Når det kommer til at generere historier, vil ChatGPT normalt følge plots og temaer, der ligner de bøger, der trænede det.

Selvom du beder om en unik historie, kan du stadig forvente velkendte troper. Det betyder ikke, at det ikke vil inspirere dig, men du vil ikke skille dig ud som forfatter, hvis du bruger chatbottens historie, som den er.

🔥 Anbefalede:  Den ultimative guide til at vælge den rigtige CMMS-software

4. AI-genererede historier er forenklede

Ud over at bruge troper, fortæller ChatGPT i meget enkelt sprog og stilarter. Dens historier er normalt lette at læse og meningsfulde, men der er ikke meget sjæl i forfatterskabet. Det er lige meget, om du angiver en forfatters stil i din prompt. Resultatet vil have den samme enkle struktur.

Du kan stadig få AI til at producere fortællinger med de elementer, du ønsker, og få ideer. Du er dog bedre stillet til at lave den faktiske kreative skrivning selv.

5. ChatGPT-tekst skal altid justeres

Hvis du er seriøs omkring at bruge kunstig intelligens i dit forfatterskab eller andre projekter, så tjek AI-chatbot-funktionerne i ChatGPT Plus og Perplexity. Du finder avancerede sprogmodeller og datasæt.

At holde sig til OpenAI’s gratis platform kommer derimod klart med problemer. Som kreativ skribent skal du være opmærksom på, hvad ChatGPT genererer og aldrig bruge dens tekst i dine historier uden at tilpasse den først.

ChatGPT er bedst til at undersøge og planlægge dine bøger

Mens ChatGPT kan skabe anstændige historier, risikerer du at plagiere. Desuden er chatbotens fortællestil ikke særlig overbevisende. Du vil føle trangen til at redigere næsten alt.

På den lyse side er ChatGPT perfekt til brainstorming, forskning og planlægning. Faktatjek er afgørende, men ved hjælp af denne AI-assistent kan du føle dig mere sikker og fremskynde din kreative skrivning.

Table of Contents