Finansiel checkliste for canadiere i 2023

Følgende artikel hjælper dig med: Finansiel checkliste for canadiere i 2023

Den første måned af året er et godt tidspunkt at begynde at planlægge din økonomi og tage kontrol over dine penge.

At vente til slutningen af ​​året, før du implementerer dine opsparings- og investeringsplaner, betyder, at du skal lade 12 måneder gå uden at bruge renters rente til din fordel.

Økonomiske skridt at tage i 2023

Når du implementerer dine nytårsforsætter, vil denne finansielle tjekliste hjælpe dig med at fokusere på nogle vigtige økonomiske skridt, du skal tage.

1. Bidrag til din TFSA

Den skattefrie sparekonto (TFSA) er et af de bedste køretøjer, vi har i Canada til at spare penge.

For 2023 forbliver TFSA-bidragsrummet på $6.500. Hvis du har været berettiget til at bidrage til en TFSA, siden den blev introduceret i 2009, øges dit samlede bidragsrum til $88.000.

En TFSA-konto er meget fleksibel og kan indeholde en række forskellige investeringer. Du kan bruge den til at spare op til hvad som helst – bryllup, boligudbetaling, ferie, nødfond osv. Du kan hæve dine penge, når du vil, og genindskyde det beløb, du har hævet i et kommende år.

Der skal ikke betales skat på indtjening genereret af din konto, medmindre du bryder dig om de regler, som regeringen har indført.

Jo hurtigere du begynder at bidrage til din TFSA, jo hurtigere vil den vokse.

Selvom opsparingsraterne er lave over hele linjen, er her nogle af de bedste højforrentede opsparingskonti, du kan bruge.

Relateret læsning:

2. Bidrag til din RRSP

RRSP-bidrag er fradragsberettigede og vil spare dig for skat i dag, samtidig med at du kan dyrke din pensionspotte.

For 2023 er din RRSP-bidragsgrænse 18% af din arbejdsindkomst, op til et maksimalt beløb på $30.780. Hvis du endnu ikke har maxet dine bidrag for skatteåret 2022, kan du stadig gøre det indtil udgangen af ​​RRSP-sæsonen, som er den 1. marts 2023.

Bidrag ydet indtil fristens udløb kan anvendes til at kræve skattefradrag for skatteårene 2022 eller 2023. Det kan også overføres til fremtidige år.

🔥 Anbefalede:  Hvad er leadtilskrivning, og hvordan kan du komme i gang?

Hvis du fylder 71 år i 2023, kan du give dit sidste RRSP-bidrag inden den 31. december 2023. Senest næste år vil du blive bedt om at lukke din RRSP og gøre en eller en kombination af følgende: hæve kontanter, konvertere til en RRIF, eller købe en livrente.

Din RRSP er ikke kun til pension. Du kan også hæve penge skattefrit for at købe et hus eller gå tilbage til skolen.

Relateret læsning:

3. Bidrag til en RESP

College undervisning bliver ved med at stige, og en Registered Education Savings Plan (RESP) er en måde at give dine børn en mulighed for at få eftergymnasial uddannelse uden gæld.

Bidrag, du yder til dit barns RESP, kvalificerer sig til matchende offentlige tilskud på 20 cents for hver $1 bidrag, op til $500 i tilskudspenge om året (dvs. tilskud på $2.500 i årlige bidrag).

Du kan maksimalt sætte op til et livsvarigt maksimum på $50.000 pr. barn på en RESP-konto, der kvalificerer til et maksimalt Canada Education Savings Grant på $7.200. Familier med lav indkomst kan kvalificere sig til yderligere tilskudspenge (a-CESG og Canada Learning Bond).

Det er tilrådeligt at begynde at bidrage til en RESP tidligt, så renters rente kan vokse kontoen over tid. Midler i en RESP vokser skattefrit.

Relateret læsning:

4. Afbetal gæld

Det er aldrig for tidligt at begynde at tænke på at betale af på gæld, især højforrentede gæld som kreditkort.

Opret et budget, der giver dig mulighed for at afsætte specifikke beløb hver måned til at afvikle dine gældsforpligtelser.

Overvej at betale kreditkortgæld, før du sparer/investerer i en TFSA eller RRSP. Dette skyldes, at rentesatserne på kreditkort kan nå op på 20 % eller mere, hvilket overstiger ethvert realistisk afkast, du kan forvente af dine investeringer.

Her er 10 strategier til at betale af på gæld i år.

🔥 Anbefalede:  Amazon Prime Statistics 2023: Hvor mange mennesker bruger Amazon Prime?

Det kan være nemmere at betale af på gæld, når du øger din månedlige indkomst ved hjælp af side-hustles eller passive indkomststrategier.

En anden strategi er at bruge mindre ved at bruge disse 100 pengebesparende tips.

Relaterede: Sådan tjekker du din kreditscore gratis

5. Skatteangivelse for 2022

Skatteansøgningssæsonen er snart over os. Fristen for indgivelse af din 2022-skat er den 1. maj 2023 for de fleste canadiere. Selvstændige har indtil 15. juni 2023.

Der er mange gratis muligheder for at indgive din skat i Canada, og du bør gøre det tidligt, så du kan sætte dine refusionspenge på arbejde med det samme!

Sørg for at udnytte alle de skattefradrag, du er berettiget til, og efterlad ikke penge på bordet.

Relateret læsning:

6. Revider din investeringsportefølje

Hvis du glemte at revidere din investeringsportefølje i slutningen af ​​sidste år, er det tid til at komme videre. To vigtige ting at bemærke:

Re-balancering

Hvis du er en gør-det-selv-investor og investerer i ETF’er eller indeksfonde, bør du rebalancere din portefølje 1-2 gange om året. Dette sikrer, at din beholdning af aktiver stemmer overens med dine investeringsmål og risikotolerance.

Rebalancering er muligvis ikke nødvendig, hvis din portefølje består af alt-i-én ETF’er.

Gebyrer

Gebyrer skærer i dit investeringsafkast og bør minimeres, hvor det er muligt. For eksempel, hvis du er investeret i investeringsforeninger, bør du overveje de gebyrer, du betaler, og være sikker på, at de er det værd.

Gensidige fonde er ekstremt dyre i Canada, og vi betaler nogle af de højeste MER’er i den udviklede verden! Tjek, om dit sammenlignelige afkast er værd at retfærdiggøre de gebyrer, du betaler.

Robo-rådgivere giver mulighed for lavere gebyrer for investorer, der er utilpas med at administrere deres egne porteføljer, eller som ikke kan blive generet med besværet med at genbalancere. De kan:

  • Giv en tilpasset portefølje, der passer til dine investeringsmål, tidshorisont og risikotolerance.
  • Rebalancer automatisk din portefølje efter behov, geninvester dit udbytte og mere.
  • Sænk dine gebyrer ved at bruge billige ETF’er og opkræve lavere administrationsgebyrer.
🔥 Anbefalede:  CHECKLISTE FOR INDHOLDSMARKEDSFØRING – DE VÆSENTLIGE

Selvom du administrerer din egen portefølje ved hjælp af online rabatmæglerkonti, bør du stadig kontrollere, hvor meget du betaler i gebyrer. Mange investorer ender med at købe og sælge for ofte og opkræve handelskommissioner, der dæmper deres samlede afkast.

Ud over gebyrer på investeringsgebyrer bør du tilstræbe at betale mindre i bankgebyrer generelt. Du kan nemt åbne en gratis checkkonto og også stoppe med at betale dette månedlige bankgebyr!

Relateret læsning

7. Overvej ejendomsplanlægning

Hvad sker der med dine modtagere, hvis du dør uventet? Har du testamente eller livsforsikring?

Ikke alle har brug for testamente eller livsforsikring. Men hvis du har pårørende, kan en sidste testamente og et testamente spare dem for besværet med at afvikle din ejendom. Livsforsikringer kan sikre, at de bliver forsørget økonomisk.

Testamenter: Hvis du har forsinket at skrive et testamente på grund af omkostningerne. Du kan nu bruge online testamente-platforme til at oprette dit lovlige testamente til en billig penge.

Mulighederne omfatter Legal Wills, Willful og Epilogue Wills. Alle tre tilbyder vores læsere rabat ved at bruge SAVVY20 Tilbudskode.

Livsforsikring: Sammenlign nemt tilbud på tværs af livsforsikringsselskaber og spar på dine præmier. To livsforsikringssammenligningsplatforme, jeg anbefaler, er PolicyMe og PolicyAdvisor.

Afsluttende tanker

Når du starter det nye år med at kortlægge dine økonomiske mål, og hvordan du sigter mod at nå dem, er chancerne for, at når du laver din økonomiske gennemgang ved årets udgang, vil du have nået de fleste (hvis ikke alle) af dem.

Relaterede: