Fantastiske fordele ved at leve som en universitetsstuderende

Følgende artikel hjælper dig med: Fantastiske fordele ved at leve som en universitetsstuderende

Er du holdt op med at studere, men stadig leve som en universitetsstuderende? Ingen problemer. At leve som en universitetsstuderende er måske lige det, du har brug for for at påvirke din økonomiske fremtid.

Når du er færdig med college, er det bedste ved at få dit første job, at du endelig har penge nok til at gøre tingene. Wow, penge nok til at gøre hvad du vil. Du lever ikke længere som en fattig universitetsstuderende, du er voksen nu.

Vent, lad mig stoppe dig lige der. Måske er det ikke så slemt at beholde lever som en universitetsstuderende i et par ekstra år.

Når du har fået dit første job, og du tjener flere penge, betyder det ikke, at du skal bruge det hele.

Matematikken om at leve som en universitetsstuderende

Hvis du går på college og tjener $20.000 om året fra flere job. Du arbejder superhårdt for at betale for alle dine universitetsudgifter, og du dimitterer college med $20K i studielånsgæld.

Besparelse 10% om året

Du lander dit første job, og du tjener svimlende $50.000. Du er så stolt af dig selv, at du gerne vil anskaffe dig en helt ny bil og opdatere den hvert 4. år. Udover det opdaterer du også din boligsituation, fordi du virkelig nyder at have dit eget rum. Alle dine venner har den samme livsstil, så du går ud og spiser middag og drikker hver weekend.

I løbet af ugen er du ret god til at spare penge, så det er noget at være stolt af. Fordi du er meget mere opmærksom på penge end dine jævnaldrende, formår du stadig at spare $5K pr. år. Du forsøger at holde udgifterne omkring det samme beløb, fordi du ønsker at gå på førtidspension. Hvert år stiger din løn med 3 %, og dit forbrug stiger med 3 %. Det investerede beløb vokser med 5 % om året.

Dette ville være din nettoværdi efter 20 år:

Når du sparer 10 % af din indkomst om året, din nettoformue ville være $169K efter 20 år.

Besparelse 50% om året

Når du lander dit første job, tjener du $50.000. Du forsøger at holde dine udgifter på samme niveau som på college, men du kan ikke modstå at gå ud at spise et par gange om ugen, og du opgraderer din bil lidt. Udover det sparer du stadig $25K.

Både din løn og dine udgifter vokser med 3 % om året. Dit investerede beløb vokser konservativt med 5 % om året.

🔥 Anbefalede:  Ny funktion viser, at selv Twitter ønsker at være som TikTok nu

Så tallene er:

  • Løn $50.000, 3% årlig vækst
  • Bruger $25K, 3% årlig vækst
  • Din investerede portefølje stiger med et afkast på 5 % om året

Nettoformuen efter 20 år ville være:

Din nettoformue efter 20 år, når du sparer 50 % af din indkomst om året, ville være $1.059K. Betyder det ville være over 1 million dollars!

Hvis vi sammenligner de to sammen i en graf, kan du se, hvordan de klarer sig her:

Dette er en enorm forskel på grund af en simpel beslutning: lever som en universitetsstuderende. Når du lige er begyndt at arbejde, og du er ved at vænne dig til nogle af luksuserne i livet som en ny bil eller at gå ud at spise flere gange hver uge.

Når du har sat tonen tidligt i din arbejdskarriere, kan renters rente virke magi over flere penge. Bare fordi du starter tidligt, og du lader tiden tage sig af dine investeringer.

Hvordan jeg undgår overforbrug

Da jeg gik på college, var der absolut ikke plads til overforbrug. Jeg ville forsøge at spare så meget som muligt til sjove ting, jeg virkelig kunne lide at lave, som at rejse og studere i udlandet. Dette sørgede for, at jeg holdt mine øvrige udgifter i skak.

Når du er færdig med college og begyndt at få din første lønseddel, husker jeg følelsen af ​​at have så mange penge på min konto. Det var forbløffende! Jeg følte, at jeg kunne købe alt, hvad jeg ønskede, hvilket jeg gjorde i et par måneder.

Jeg gik for at spise mere ude, tog på flere ture for at besøge venner og brugte mere på dagligvarer. Efter et par måneder bemærkede jeg, at jeg pustede min livsstil op og jeg besluttede at skære ned på det.

Ingen regelmæssige spisesteder længere, besøger venner et par gange om måneden i stedet for hver weekend, og får min dagligvareregning under $70 om måneden.

Når jeg ser tilbage, kan jeg endda have undersøgt alternativer til college, for ikke at studere i en traditionel skole.

Mine vigtigste opsparingskategorier

Det vigtigste, jeg gør for at spare penge hver måned, er at bo i en lille lejlighed, ikke have nogen bil længere til rådighed og holde styr på mine øvrige udgifter.

Da jeg først begyndte at arbejde, havde jeg brug for en lejlighed hurtigt. Jeg kørte 2 timer en vej til arbejde, og jeg var træt af det inden for en uge. Jeg nøjedes med en studielejlighed med 3 husfæller, som alle var ved at afslutte deres studier eller begyndte at arbejde. Dette var en god handel for mindre end $300 pr. måned inklusive forsyningsselskaber.

🔥 Anbefalede:  10 vigtige færdigheder, som enhver leder bør opbygge

Det er det, der virkelig satte mig op til succes. Hvis jeg skulle bo alene i det 1,5 år, jeg boede der, ville jeg helt sikkert have brugt det tredobbelte. Studier eller en lille lejlighed til dig selv koster omkring $900 pr. måned.

Udover det fik jeg en leasingbil fra firmaet, da jeg begyndte at arbejde der. I Holland ser regeringen din leasingbil som ekstra indtægt. Kører du privat i din leasede bil, skal du betale ekstra for det på din lønseddel.

Sagen er den, at når man først kører sin bil privat, kan man ikke bare stoppe den midt på året. Det betyder, at jeg i hele 2019 fik mindre løn på grund af dette. I 2020 besluttede jeg, at jeg ikke længere vil køre min bil privat, og jeg vil ikke betale dette ekstra beløb, da jeg næsten ikke bruger den.

Fra 1. april, hvor jeg starter på mit nye job, har jeg slet ikke bil. Kontoret er i Amsterdam, og parkeringsafgifterne er utrolige der, så jeg vil tage dertil med offentlig transport.

Hvis dette ikke er muligt i din situation, vil jeg foreslå, at du køber en brugt bil i stedet for en fancy ny bil for at holde omkostningerne nede. Det bliver mindre sjovt, men det vil også koste meget mindre.

Disse to er mine vigtigste opsparingskategorier i øjeblikket. Jeg sporer også alle mine andre udgifter, hvor jeg vil korrigere, hvis jeg konsekvent overforbruger en kategori. Der er ingen grund til at være for stram med hensyn til budgettet og føle, at du begrænser dig selv. Du kan leve et sjovt sparsomt liv på samme tid.

Hvordan jeg undgår at føle, at jeg går glip af noget

Hvis du er at have et budget, og du føler, at du begrænser dig selv, er dette ikke måden at holde dig selv motiveret på. Du skal føle, at du bruger på ting, der giver mening for dig, og som giver dig glæde.

Det kan du gøre ved at fokusere på din glæde. Hvilke udgifter gør dig glad? Hvordan vil du bruge dine penge?

Jeg bruger mange penge på ting, der gør mig glad, som rejser og festivaler. Men jeg vil brutalt skære ned på ting, som jeg er ligeglad med, som at spise ude og biler.

Fordi jeg bruger penge, der stemmer overens med mine prioriteter, føler jeg ikke, at jeg skærer ned eller begrænser mig selv på nogen måde. Hvis du har lyst, så revidér dit budget, så du fokuserer på de ting, der giver dig glæde.

🔥 Anbefalede:  Sådan skriver du en jobbeskrivelse: Eksperttips og 10 gratis skabeloner

Jeg føler, at mine penge giver mig muligheder, hvilket er meget værd for mig. Jeg kan sige til min arbejdsgiver, at jeg vil på en fire måneders minipension, jeg kan beholde mit job og gå. Gør hvad jeg vil i min mini-pension.

Jeg kan også bidrage med over halvdelen af ​​min indkomst til min opsparing, investering og peer-to-peer udlån.

Når jeg ser på mine venner, føler jeg ikke, at jeg har mindre livskvalitet. Mange af mine venner er uddannet fra universitetet og har et stabilt økonomisk fundament. Nogle har nogle flere studielån end andre, men de kommer der.

Opret dig selv økonomisk vellykket

Det er svært at tømme din livsstil når du har øget dine leveomkostninger. Et dejligt hjem, smarte biler og at spise mere ude er noget, du vil vænne dig til meget hurtigt. Hvis du aldrig puster det op, er der absolut ingen grund til deflation.

Hvis du starter med at opbygge dine økonomiske vaner, lige når du er ude af universitetet og stadig arbejder på dit weekendjob, er det nemmere at holde fast i det hele. Når du går efter dine økonomiske mål, er det vigtigere at se fremad end at overforbruge og hele tiden nødt til at se tilbage.

Dybest set betaler du for din livsstil for et par år siden, når du går i gæld. Det er ikke det, der vil bringe dig videre økonomisk.

Det er vigtigt at begynde at gøre din pension til en prioritet. Begynd at opbygge dine pensionskonti så hurtigt som muligt. Dette er vigtigt for at lade din indkomst vokse så meget som muligt. Tid på markedet > timing af markedet.

Fokuser på det, du ønsker økonomisk, og gå efter det. Uanset om det er at opbygge din nødfond, tage på din drømmeferie eller arbejde hen imod økonomisk uafhængighed.

Hvis du tager dig tid til at opbygge disse økonomiske vaner og holde dig til lever som en universitetsstuderende et par år mere kan du komme i gang. Tag dig tid til at have gode økonomiske vaner nu og få det liv, du ønsker.