EU-lovgivere opfordrer til topmøde om kraftfuld kunstig intelligens og strengere regulering af ChatGPT-lignende systemer

Følgende artikel hjælper dig med: EU-lovgivere opfordrer til topmøde om kraftfuld kunstig intelligens og strengere regulering af ChatGPT-lignende systemer

EU-lovgivere opfordrer til topmøde om kraftfuld kunstig intelligens og strengere regulering af ChatGPT-lignende systemer

Det har EU-lovgivere foreslog nye bestemmelser til at regulere udviklingen af ​​kraftfulde AI-teknologier, herunder den populære AI-sprogmodel, ChatGPT. Forslaget markerer EU’s betydelige indsats for at kontrollere de hurtige fremskridt inden for kunstig intelligens, som udvikler sig hurtigere end forventet.

Snesevis af medlemmer af Europa-Parlamentet har opfordret verdensledere, herunder Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen og USA’s præsident Joe Biden, til at organisere et globalt topmøde for at behandle styringen af ​​avancerede AI-systemer. Medlemmerne nævnte bekymringer om potentielle risici og skader forbundet med teknologien. Ud over den tidligere foreslåede AI-lov opfordrer lovgivere til et bredere sæt af regler for at overvåge et større udvalg af AI-værktøjer.

Erklæringen blev afgivet flere uger efter et åbent brev, underskrevet af Elon Musk og tusindvis af teknologieksperter, opfordrede til et midlertidigt stop i udviklingen af ​​avancerede AI-systemer, der er mere potente end den nyeste version af ChatGPT, som kan generere tekst og billeder baseret på prompter og efterligner menneskelig adfærd.

Det åbne brev, udstedt i marts af Future of Life Institute (FLI), advarede om, at ukontrolleret kunstig intelligens kunne sprede misinformation i et uovertruffent omfang og i sidste ende overgå mennesker i intelligens, hvilket gør dem forældede og udskiftelige.

“Vi deler nogle af de bekymringer, der er udtrykt i dette brev, selv om vi er uenige i nogle af dets mere alarmerende udtalelser. Vi er ikke desto mindre enige i brevets kernebudskab: Med den hurtige udvikling af kraftfuld AI ser vi behovet for betydelig politisk opmærksomhed.”

🔥 Anbefalede:  PST.net anmeldelse (bedste virtuelle betalingskort til affiliate marketing)

folketingsmedlemmerne skrev.

For omkring to år siden introducerede Europa-Kommissionen en foreløbig version af AI-loven, som skitserer regler for AI-værktøjer kategoriseret efter opfattede risikoniveauer. Ifølge Reuters diskuterer et parlamentarisk udvalg i øjeblikket det 108 sider lange udkast for at nå til enighed inden den 26. april.

I marts forbød Italien ChatGPT på grund af formodede krænkelser af privatlivets fred. I sidste uge krævede den italienske databeskyttelsesmyndighed, at OpenAI skulle overholde EU’s generelle databeskyttelsesforordning, inden ChatGPT-forbuddet blev ophævet. OpenAI skal sikre gennemsigtighed, beskytte registreredes rettigheder og etablere et juridisk grundlag for algoritmisk træning ved brug af brugerdata. Deadline for at fuldføre de fleste af opgaverne er den 30. april. Efter overholdelse vil ChatGPT være tilgængelig i Italien igen.

Kina har allerede offentliggjort en foreløbig version af regler, der er rettet mod generative AI-teknologier som ChatGPT. Reglerne forpligter virksomheder til at forhindre diskriminerende indhold, misinformation og indhold, der kan bringe personligt privatliv eller intellektuel ejendom i fare.

Læs mere: