Et forenklet kig på opsparingsraten

Følgende artikel hjælper dig med: Et forenklet kig på opsparingsraten

Indtil nu har jeg skrevet om mange ting, der vil hjælpe dig med at nå økonomisk uafhængighed og gå på tidligt pension. Vi har talt om at tjene ekstra penge, startende med at investere (for obligationer, aktier eller ETF’er), jeg har leveret den ultimative guide til finansiel uafhængighed og tidlig pensionering. Der er dog et vigtigt emne, jeg vil diskutere i denne artikel; det opsparingssats.

Det grundlæggende bag Financial Independence and Retire Early-bevægelsen er at have nok engangsbeløb eller passiv indkomst til at betale for din ønskede livsstil. For evigt. Du behøver ikke arbejde mere, du kan gøre, hvad dit hjerte begærer!

Opsparingssatsen er beløb, du sparer i procent af det beløb, du tjener. Det er en hurtig måde at se, hvor meget af din indkomst du bruger. Der er ikke én perfekt måde at beregne din opsparingsrate på. Det grundlæggende er enkelt, men der er yderligere faktorer, der kan pifte tingene lidt op.

Hvad skal vi bruge opsparingssatsen til?

Opsparingssatsen er en benchmark for at se, hvor du er henne med din økonomi. Det er en nem måde at beregne, hvor meget af din indkomst du har sparet op i løbet af året (eller måneden).

Din opsparingsrate er et af de vigtigste økonomiske mål i begyndelsen af ​​din FIRE-rejse – endnu vigtigere end dit afkast.

Din opsparingsrate vil hjælpe dig med at træffe beslutninger. Du kan se, hvordan en konkret økonomisk beslutning vil påvirke din opsparingsrate på både lang sigt og kort sigt.

🔥 Anbefalede:  M1 Finance vs. Acorns: Hvilken er bedre til automatiseret investering?

Det betyder, at din opsparingsrate er direkte knyttet til dine handlinger. En øget opsparing vil betyde, at du sparer op til enten en fed pension (fat FIRE) eller en kortere tid til pension. Så jo højere din opsparingsrate, jo hurtigere vil du være i stand til at gå på pension.

Sådan beregner du din opsparingsrate

Den grundlæggende ligning er:

Opsparing / (bruttoindkomst – skatter)

Lad os gennemgå formlen én efter én. Den første er opsparing; hvor meget du sparer hver måned som et samlet dollarbeløb. Du inkluderer investeringsbidrag før skat og efter skat. Hvis du vil, kan du også tilføje din månedlige afdrag på realkreditlån, men kun den del, der går til din hovedstol. Jeg vil være forsigtig med at tilføje dit realkreditlån, da huse generelt ikke har det samme investeringsafkast som aktiemarkedet.

Derefter, bruttoindkomst er summen af ​​dit job, sidejob, sidevirksomheder og alt sammenlagt. .

Lad os endelig diskutere skatter, vores yndlingsfag! På din lønseddel kan du finde det månedlige beløb, du betaler i skat. Hvis du har flere job, skal du også tilføje denne skat. Hvis du har en anden sidejagt eller er selvstændig, så brug din forventede skattesats eller din skattesats fra sidste år.

Lad os beregne!

Lad os sige, at din opsparing pr. måned er €500 før skat og €1000 efter skat. Derudover beslutter du dig for ikke at tilføje dit realkreditlån ind i blandingen (da huse for det meste vil have et investeringsafkast under gennemsnittet).

Din samlede jobindkomst er €40.000 om året, og du har en sidetrængsel, der giver dig €8.000 om året. Dette vil i alt være €48.000 om året eller €4000 om måneden.

🔥 Anbefalede:  At reparere din ødelagte Galaxy S22 er lige blevet meget nemmere

Af dette beløb betaler du skat: €12.400 af din løn og €2000 af din sidetræf. Dette er i alt €14.400 eller €1200 pr. måned.

1500 / (4000 – 1200) = 53,57 %

Denne matematik er ret grundlæggende, du kan også skifte lidt rundt på tallene for at se, hvordan de ændrer sig, når du sparer mere eller får mere indkomst.

Forøg din opsparingsrate

Jeg lever i øjeblikket for halvdelen af ​​min indkomst, og jeg ved, at du også kan gøre det! Jeg tror på, at hver enkelt person ønsker at øge deres opsparingsrate, de ved det bare ikke endnu! Alle vil hellere spare mere eller bruge mindre. Dette er den nøjagtige måde at øge din opsparing på.

Relateret læsning:

Hvis du øger din opsparingssats, kan det reducere den tid, du har brug for til at blive økonomisk uafhængig og gå på førtidspension. Hvis du sparer 0% af din indkomst, vil du aldrig kunne gå på pension. På den anden ende, hvis du sparer 100 % af din indkomst, er du i stand til at gå på pension lige i dette øjeblik.

Hvad er din nuværende opsparingsrate?