Er Metaverse Second Life med bedre grafik?

Følgende artikel hjælper dig med: Er Metaverse Second Life med bedre grafik?

"Kontoret" karakteren Dwight Schrutes Second Life-avatar(Dwight Schrute i Second Life – Skærmbillede/NBC)

Lad os besvare spørgsmålet med det samme: Nej, Metaverse er ikke Second Life med bedre grafik. Ikke ligefrem i hvert fald. Hvis du kigger i aviser, der er udgivet så langt tilbage som for 30 år siden, kan du finde udtrykket “Metaverse”. Ikke kun i anmeldelser af sci-fi-forfatter Neal Stephensons bog Snestyrtsom opfandt udtrykket i 1992, men i tidlige eksperimenter opfandt et online-miljø, der lyder nøjagtigt som, ja, Metaverse.

Læs følgende. Du vil sandsynligvis ikke være i stand til at gætte, hvornår det blev skrevet:

Metaverse har et centralt forretningsdistrikt, hvor [Texas entrepreneur Steve] Jackson håber, at virksomheder vil oprette virtuelle kontorer. Kablet [magazine] bygger et kontor der, der kunne tage abonnementer eller lade læsere samles for at diskutere historier … Metaverse-besøgende vil blive opkrævet $10 for 80 timer om måneden.

Er Metaverse bare Second Life med bedre grafik?Skærmbillede, Second Life

Citatet er fra en Nyhedsdag artiklen syndikeret i aviser over hele landet i december 1993. Det er ikke klart, hvad der skete med projektet, men det tog åbenbart ikke fart, som dets skabere havde forventet.

Et miljø med flere brugere

Second Life, som blev lanceret ti år efter det Nyhedsdag artiklen blev publiceret i 2003, gik aldrig rigtig væk. Men den nåede sandsynligvis toppen af ​​sin berømmelse med en plotline med fan-favoritkarakteren Dwight Schrute (Rainn Wilson) i NBC’s hit-sitcom Kontoret i 2007. Som afbildet på showet ser det bestemt frem til, hvordan Metaverse er i dag. Her er hvordan Rainn Wilson (som Dwight) beskrev det: “Second Life er ikke et spil. Det er et virtuelt miljø med flere brugere. Det har ikke point eller score. Den har hverken vindere eller tabere.”

🔥 Anbefalede:  Hvorfor nye SSD'er smelter sammen, og hvordan du beskytter dine

Det er sandt for mange destinationer i Metaverse nu. For eksempel kan besøgende til rum i Decentraland vælge et vilkårligt antal måder at komme rundt på, fra at gå til at køre i elevatorer til, ligesom Dwight Schrutes Second Life-avatar, fly. Grafikken er meget forbedret i opløsningen og flydende bevægelser, og mange Metaverse-rum indeholder tegneserieagtige, game-lignende miljøer, men det er stadig et multi-bruger virtuelt miljø, og du kan udforske Metaverse-destinationer til dit hjertes lyst uden nogensinde at spille et eneste spil.

Andet ‘Second Life’

Hvis man skal tro Second Life-skaberen Philip Rosedale, kan det være, at de ideer, der førte til, at hans Linden Labs skabte rummet, var før Stephensons roman. For fem år siden Financial Times rapporterede, at i 1992 havde den dengang 24-årige Rosedale “dagdrømt om virtual reality (VR) i årevis.” Så, “når han læste Snestyrt – en dystopisk futuristisk roman af Neal Stephenson om en computervirus, der inficerede menneskelige sind – han blev ‘overbevist om, at det var muligt’.”

Det lader til, at Snestyrt‘s vision om Metaverse krystalliserede koncepter og ideer, der havde hvirvlet rundt i Rosedales sind i årevis, hvilket i sidste ende førte til, at hans firma skabte Second Life.

Faktum er, at det er svært at finde ud af, hvad der virkelig kom først. Det er dog klart, at Neal Stephensons roman spillede en nøglerolle i at inspirere forskellige virtuelle destinationer, tilsyneladende begyndende blot et år efter, at bogen blev udgivet.

Det kan være rimeligt at sige, at Second Life var først udviklingen af ​​det digitale Metaverse, givet Rosedales indrømmelse af, at bogen spillede en rolle i, hvordan han opfattede sin skabelse.

🔥 Anbefalede:  Hvordan hjælper lysboks-pop-ups dig med at øge salget?

Hvis det så er tilfældet, hvad kunne vi så kalde Mark Zuckerbergs koncept for Metaverse, som Facebook-grundlæggeren introducerede i efteråret 2021, da han annoncerede sit firmas navneændring til Meta?

Vi skal nok ikke se til Kontoret til inspiration. I samme episode med Second Life fortæller Dwights nemesis Jim Halpert (John Krasinski) seerne om sine observationer af sin kollegas online tilstedeværelse og siger: “Han er på det hele tiden.”

“Så meget,” fortsætter Jim, “at hans lille fyr her har skabt sin egen verden. Det hedder Second Second Life, for de mennesker, der ønsker at blive fjernet endnu længere fra virkeligheden.”

Læs relaterede indlæg: