Er det værd at sælge på Amazon? Her er hvad du behøver at vide

Følgende artikel hjælper dig med: Er det værd at sælge på Amazon? Her er hvad du behøver at vide

Amazon dominerer det amerikanske e-handelsmarked med en andel på 56,7 %, hvilket gør det til et af de mest populære steder at sælge online.

Men med øget konkurrencefor ikke at nævne højere Amazon-sælgergebyrer, spekulerer du sikkert på, om salg på Amazon stadig er det værd i dag.

For mange sælgere forbliver Amazon den ideelle salgskanal, fordi den giver dig mulighed for det fremvis dine produkter foran millioner af mennesker uden at bekymre dig om lagerbeholdning, noget du ikke får på andre markedspladser.

I dette indlæg vil jeg forklare om at sælge på Amazon er stadig besværet værd. Jeg vil også lære dig, hvornår du skal udforske andre Amazon-alternativer til at sælge dine produkter.

Få mit gratis minikursus om, hvordan du starter en succesfuld e-handelsbutik

Er du interesseret i at skabe en stærkt, forsvarligt mærke for dine produkter? Hvis ja, sammensætter jeg en omfattende ressourcepakke det vil hjælpe dig starte din egen netbutik helt fra bunden. Sørg for at få fat i den, før du tager afsted!

Amazon-statistikker, du bør kende

Før du begynder at sælge på Amazon, hjælper det at forstå Amazons enormt potentiale som markedsplads. Her er nogle Amazon-statistikker, du skal være opmærksom på:

 • Amazon genereret 470 milliarder dollars i omsætning i 2021, hvilket gør det til den tredjestørste virksomhed i verden.
 • Amazon får ca 230 millioner unikke amerikanske besøgende om måneden.
 • 61 % af amerikanske forbrugere starte deres produktsøgning på Amazon.
 • Der er 200 millioner Amazon Prime-medlemmer på verdensplan, hvoraf 150 millioner er fra USA.
 • Amazon Prime medlemmer bruge $1400 om året i gennemsnit.
 • Ni ud af ti personer bruge Amazon Prime til gratis forsendelse.
 • Hjem og køkken er den mest populære kategori på Amazon.
 • USA-baseret små og mellemstore virksomheder sælger mere end 4.000 varer i minuttet på Amazon.
 • 89 % af Amazons sælgere brug Fulfillment by Amazon (FBA).
 • Kategorierne med flest produktvisninger på Amazon er tøj, smykker og sko.
 • Millennials mellem 25 og 34 år bruger mest tid på Amazon med en trafikandel på 25 %, efterfulgt af 35 til 44-årige.

Hvor meget tjener en Amazon-sælger?

De fleste Amazon-sælgere tjener mindst $1000 om måneden i salg, med over 24.000 sælgere, der tjener mere end $1.000.000 om året. Næsten 30 % af SMB Amazon-sælgere har nået et livstidssalg på over $100.000.

Her er en oversigt over hvor meget tjener en Amazon-sælger:

 • 35 % laver $6000 til $12.000 årligt i salg.
 • 27 % af Amazons sælgere tjene mellem $1.000 til $5.000 om måneden, hvilket svarer til et årligt salg mellem $12.000 til $60.000.
 • 10 % af Amazons sælgere tjene $120.000 til $300.000 om året.
 • De øverste 5% af Amazon-sælgere tjene mindst $600.000 til $3 millioner om året.

Ovenstående tal repræsenterer samlet årlig omsætning eller bruttoindtægt af Amazon-sælgere, men det fortæller ikke hele historien.

For et mere præcist billede, du skal se på overskudsgraden i stedet for kun på salgstallene. En virksomhed kan trods alt tjene 1 million dollars i salg, men drives med tab, hvis udgifterne overstiger indtægterne.

Hvilke avancer opnår Amazon-sælgere?

Amazon-sælgere laver en 16% til 20% overskudsgrad i gennemsnit, hvilket er væsentligt højere end en murstens- og mørtelbutik.

Den gennemsnitlige mursten og mørtel forhandler tjener kun en nettoavance på 10%, hvilket gør salg på Amazon 60 – 100 % mere rentabel.

Følgende figurer kan hjælpe dig med at forstå hvor meget fortjeneste en Amazon-sælger gør:

 • 65 % af Amazons sælgere tjene mere end 10% i fortjenstmargener, og 19% af Amazons sælgere tjener mindst en 25% fortjenstmargen.
 • 8 % af sælgerne er ikke rentable, og yderligere 8% kender ikke deres fortjenstmargen.
 • 14 % af Amazons sælgere har livstidsoverskud på over $100.000, hvoraf 2% har tjent mindst $1 mio.
 • De fleste Amazon-sælgere (64 %) er rentable inden for det første år efter salg.

Fordele ved at sælge på Amazon

 • Eksponering for et stort publikum: Amazon giver dig mulighed for at vise dine produkter foran 3 milliarder + månedlige besøgende.
 • Amazon FBA hjælper dig med at fokusere på at vækste din virksomhed: Amazon FBA er en fantastisk måde at skalere din virksomhed på uden at administrere lagerbeholdning og logistik. Du sparer på husleje, ansættelse af medarbejdere og andre faste omkostninger. Mange 8-cifrede Amazon-virksomheder drives af kun 1 eller 2 personer uden et stort lager eller personale.
 • Drag fordel af Amazon Prime-forsendelse: Amazon-sælgere, der bruger FBA, modtager automatisk Prime-badget og har adgang til 150+ millioner amerikanske Prime-brugere. Amazon Prime-brugere modtager ordrer inden for 1 eller 2 dage, så det er deres go-to til online shopping.

Ulemper ved at sælge på Amazon

 • Begrænset kontrol: Amazon sætter reglerne og øger årligt sine FBA- og henvisningsgebyrer. Du har ingen indflydelse på Amazons politikker og skal angive dine produkter i henhold til deres vilkår og betingelser.
 • Høj konkurrence: Du vil konkurrere mod hundredtusindvis af Amazon-sælgere i din kategori. Derudover kan Amazon kopiere dit produkt og mærke det under deres brand.
 • FBA gebyrer: FBA-gebyrer afhænger af emballagedetaljer såsom produktets størrelse og vægt. Du skal muligvis betale 25 % til 30 % af din produktpris i FBA og henvisningsgebyrer.
 • Høje afkastrater: Forbrugere vælger Amazon frem for andre markedspladser på grund af dets liberale returpolitik. Amazon gør det relativt nemt for kunderne at returnere produkter, hvilket gør det praktisk for dem, men ikke så meget for dets sælgere. Nogle Amazon-sælgere oplever en returrate på så høj som 40%.
 • Svært at etablere et brand: Amazon skjuler kundeoplysninger som navn og telefonnummer, hvilket gør det umuligt for dig at opbygge en kundeliste. Derudover ser alle Amazon-lister ens ud, hvilket gør det svært at få dit produkt til at skille sig ud.
🔥 Anbefalede:  Hvad succesrige iværksættere gør anderledes, og hvorfor begyndere fejler

Sådan sælger du på Amazon i 6 trin

For at få succes med at sælge på Amazon skal du finde et rentabelt produkt at sælge, finde gode engrosleverandører, skabe en høj konverteringsliste, rangere i Amazon-søgning og samle Amazon-anmeldelser.

Selvom der ikke er nogen garantier for, at du får succes med at sælge på Amazon, kan du det øge dine chancer for succes ved at få følgende ting rigtigt.

Her er seks trin, du kan tage for at blive en succesfuld sælger på Amazon:

Trin 1: Opret en Amazon-konto

Til sælge på Amazon, skal du oprette en konto på Amazon Seller Central. Du har to valg:

 • Amazon individuel sælgerkonto
 • Amazon professionel sælgerkonto

Hvis du tilmelder dig ved hjælp af individuel salgsplan, der er intet månedligt gebyr. Men du bliver opkrævet en fast $0,99 pr. salg ud over henvisningsgebyrer. Derudover kan du kun sælge op til 40 varer om måneden.

Hvis du tilmelder dig ved hjælp af professionel salgsplan, betaler du et månedligt gebyr på 39,99 USD og får adgang til salgsrapporter og andre e-handelsfunktioner. Der er heller ingen begrænsninger på antallet af varer, du kan sælge.

Da dit mål er at blive en succesfuld sælger på Amazon, anbefaler jeg, at du vælger en professionel konto, da planen giver dig mulighed for det sælge dine egne mærkevarer.

Trin 2: Find et produkt at sælge på Amazon

Du kan finde rentable produkter at sælge på Amazon ved at finde et produkt med høj efterspørgsel og lav konkurrence.

Amazon Best Sellers Rank (BSR) viser hvor godt en vare sælger i forhold til andre varer i samme kategori. Amazon tildeler en BSR til hver vare, der sælges på dens markedsplads.

Det højere BSR for en vare, jo bedre sælger den. Her er et eksempel på BSR på et gaming-tastatur på Amazon.

Det kan du se ovenstående produkt har 3 BSR’er – #88 i kategorien “Videospil”, #2 i “Mac Gaming Keyboards” og “PC Gaming Keyboards”, fordi produktet sælges i 3 kategorier.

Jeg anbefaler dig at brainstorme produkter og tjek deres BSR’er for at forstå, hvor godt de sælger på Amazon.

Selvfølgelig vil det være tidskrævende at spore BSR for hver produktidé, du har, men du kan bruge et Amazon produktforskningsværktøj kaldet Jungle Scout for at fremskynde din forskningsproces.

For eksempel Jungle Scout Opportunity Finder kan hjælpe dig med at finde produkter, der har:

 • Salgspris mere end $20.
 • Salg på mere end 300 enheder om måneden.
 • Lave tal af anmeldelser.

Se videoen nedenfor for en fuld demo fra Jungle Scout.

Klik her for at spare 30% på Jungle Scout

Når du har kørt tallene med et produktforskningsværktøj, tjek produktpriserne på AliExpress og Alibaba at vide, hvor meget profit du kan tjene på det. Glem ikke at tilføje forsendelsesgebyrer fra Kina og told for at beregne de landede omkostninger for varer.

Endelig, tjek produktanmeldelserne, især de negative – de kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du kan forbedre produktet.

For eksempel, hvis du bemærker folk, der klager over, at et bestemt tastatur larmer at skrive på, du kan arbejde med din fabrik for at gøre dit tastatur mere støjsvagt.

Trin 3: Find din leverandør

Når du har færdiggjort dit produkt, er det tid til det finde en leverandør at opfylde dine ordrer.

Mange leverandører er placeret på online markedspladser som AliExpress, Alibaba, Global Sources, Made-in-China, 1688.com og ThomasNet. Sørg for, at du køber direkte fra producenten og ikke en mellemmand.

Du kan også kontakte leverandører direkte ved at besøge messer. At besøge messer i Kina kan være skræmmende for de fleste. Men hvis du nogensinde gør det, er du velkommen til at læse om min oplevelse med at deltage i Canton Fair – Kinas største grossist-leverandørmesse.

🔥 Anbefalede:  Skal jeg sige mit job op eller lukke min virksomhed? Her er hvornår du skal gå videre

Du kan også bruge produktsourcing-agenter eller -bureauer til at hjælpe dig finde leverandører og importere varer fra Kina til en lav pris. Men de fleste bureauer deler ikke oplysninger om deres leverandører.

Her er en hurtig tjekliste for at hjælpe dig med at finde den rigtige leverandør:

 • Leverandøren har en lovlig virksomhed.
 • Leverandøren er ikke mægler.
 • Leverandøren er villig til at sende prøver til test.
 • Leverandøren svarer til tiden.
 • Du har kontaktet flere leverandører for at sammenligne produktkvalitet og omkostninger.

Trin 4: Vælg en opfyldelsesmetode

Du kan udføre ordrer på Amazon ved at bruge Fulfillment by Amazon (FBA) eller Fulfillment by Merchant (FBM) program.

Amazon FBA

Amazon FBA tager sig af opbevaring og forsendelse for dig. Med andre ord, de fungere som dit opfyldelsescenter eller tredjeparts logistikudbyder.

De håndterer også returneringer og kundeservice. Med andre ord, du kan drive en succesfuld Amazon-forretning uden lagerbeholdning og minimalt personale.

Faktisk, mange 7-cifrede Amazon-butikker drives af 1 eller 2 personer! Da Amazon gør alt for dig, vil de selvfølgelig opkræve et gebyr.

Amazon FBM

Hvis du vælger Amazon FBM-opfyldelsesmetodener du ansvarlig for opbevaring, forsendelse, kundeservice, returnering og refusion.

Det er du også ikke kvalificeret til Prime; du betaler dog ikke lager-, forsendelses- eller andre ekstra gebyrer med FBM.

Trin 5: Markedsfør dit produkt

Du kan markedsføre dit produkt på Amazon ved at optimere dine produktlister og køre Amazon PPC-annoncer for at tiltrække forbrugere.

Da alle Amazon-fortegnelser ser ens ud, skal du gøre noget ved det skille sig ud fra mængden.

Først, oprette en optimeret Amazon-fortegnelse for at sikre, at du rangerer højere i Amazons søgeresultater. Dette inkluderer tilføjelse af søgeord i titlen og beskrivelsen.

Derfra, tilføje punkttegn i din produktbeskrivelse og brug værktøjer som Jungle Scout søgeordsværktøjet til at kontrollere, hvilke søgeord dine konkurrenter målretter mod.

Næste, brug billeder af høj kvalitet da de spiller en stor rolle i at sælge produkter. Lej en Amazon-fotograf på Upwork eller Fiverr, eller brug et billedredigeringsprogram til at retouchere dine billeder.

Du kan tage dine egne billeder, men det er bedst at overlade det til de professionelle. Hvis du har et stramt budget, så søg efter YouTube-videoer på Amazon-fotografering for at lære, hvordan du tager professionelt udseende produktbilleder.

Endelig, overveje at køre Amazon PPC-kampagner at booste dit salg og forbedre dit produkt BSR.

Siden at køre effektive Amazon-annoncer kræver en vis erfaringtjek forskellige fora eller hyr et Amazon PPC-bureau

Trin 6: Udvid din virksomhed

Udvid din Amazon-forretning ved at udvide din produktlinje og yde god kundeservice. Amazon sætter kundens bekvemmelighed over alt andet, og det bør du også.

Når dit Amazon-salg begynder at tage fart, giver det mening at registrere dit brand, starte din egen onlinebutik og drive trafik fra eksterne kilder som Facebook, Instagram, Google og TikTok.

Hvor meget koster det at sælge på Amazon?

I gennemsnit vil det koste dig mellem $2000 – $3000 at skaffe private label-produkter til salg på Amazon. Derefter vil Amazon debitere dig mellem 25-30 % af din omsætning i henvisnings- og FBA-gebyrer.

Imidlertid omkostningerne kan variere afhængigt af din produktkategori, marketingplan, opfyldelsesmetode og andre faste udgifter.

Hvis du bruger Amazon FBA, betaler du ca. 10-15 % af dit salg i FBA-gebyrer plus yderligere 15 % i henvisningsgebyrer. Derudover er der skjulte gebyrer, som de fleste sælgere ofte glemmer at inkludere i deres omkostninger, såsom gebyrer for returbehandling og for store forsendelsesgebyrer.

Bruger FBM metodenbetaler du kun henvisningsgebyrerne, som i gennemsnit er omkring 15 %.

Hvor meget koster Amazon Fulfillment?

Amazon FBA vil koste dig omkring 10%-15% af din omsætning i gennemsnit, eksklusive henvisningsgebyrer.

Amazon FBA-sælgergebyret har tre hovedkomponenter:

 • Gebyrer for lageropbevaring: Amazon opkræver lagergebyrer baseret på produktvolumen.
 • FBA opfyldelsesgebyrer: Amazon opkræver et gebyr for at plukke, pakke og sende dine produkter.
 • Andre FBA-gebyrer: Disse omfatter gebyrer for fjernelsesordrer, forsendelsesgebyrer i overstørrelse, gebyrer for returbehandling, langsigtede lagergebyrer og gebyrer for ikke-planlagte tjenester.

Gebyrer for lageropbevaring på Amazon

Amazon opkræver en igebyr for lageropbevaring på $0,69 til $2,40 per kubikfod baseret på produktstørrelse og den aktuelle måned.

Amazon lagergebyrer svinger baseret på følgende:

 • Produktstørrelse: Amazon har to størrelsesniveauer – “Standard” og “Oversize.” Du betaler markant højere gebyrer for overdimensionerede varer.
 • Tid på året: Amazon lagergebyrer ændres månedligt baseret på indkøbssæsoner. For eksempel har julesæsonen, fra oktober til december, højere priser.
 • Produktvolumen: Produktvolumen måles, når dit produkt er fuldt pakket til forsendelse.
 • Gennemsnitlige enheder gemt: Det gennemsnitlige antal varer, der opbevares på et lager pr. måned.

Amazon FBA-opfyldelsesgebyrer

Amazon opkræver en kerne FBA-opfyldelsesgebyr på 3,07 USD til 6,44 USD + 0,32 USD/lb over de første 3 lb for en pakke i standardstørrelse. Overdimensionerede pakker starter ved $9,39.

🔥 Anbefalede:  Er eDreams lovlige? (Pas på før reservation)

Du kan beregne det nøjagtige FBA-gebyr ved hjælp af Amazons FBA-beregner. For at bruge lommeregneren skal du søge på Amazon for at finde det produkt, du ønsker at sælge, og indtaste dets SKU, titel, UPC eller ASIN.

Amazon vil automatisk beregne opfyldelsesomkostningerne ved at få fat i alle nødvendige oplysninger, såsom vægten og dimensionerne af varen fra prøveproduktet.

Men vær opmærksom på, at Amazon-beregneren kun giver et groft skøn. Jeg anbefaler dig log ind på Seller Central og tjek dine nøjagtige Amazon FBA-opfyldelsesomkostninger.

Andre Amazon FBA-gebyrer

Amazon opkræver diverse gebyrer, såsom:

 • Langtidsopbevaringsgebyr: Hvis din vare er på lageret i mere end 365 dage, vil du blive opkrævet et ekstra månedligt gebyr.
 • Lukkegebyr: Lukkegebyret gælder kun for visse produkter som bøger, dvd’er og cd’er, hvor der fratrækkes et fast gebyr på $1,80 pr. salg.
 • Noteringsgebyr for højt volumen: Hvis du har mere end 100.000 produkter på listen, vil du blive opkrævet et ekstra gebyr på $0,005 pr. produkt.

Flere ressourcer til at lære at sælge på Amazon

Du kan lære hvordan man sælger på Amazon med de gratis ressourcer på MyWifeQuitHerJob.com.

Klik her for at tilmelde dig vores gratis 6-dages Amazon-minikursus, som inkluderer en trin-for-trin guide på at sælge på Amazon.

Du vil modtage videoer, studiematerialer, webinarer til hjælpe dig med at få succes som Amazon-salgspartner.

Her er nogle andre topressourcer fra Min kone sagde sit job op:

Skal du sælge på Amazon?

Indtil du er klar til at drive din egen onlinebutik, er Amazon et godt sted at sælge produkter online til tjene penge hurtigt uden besværet med at administrere lager, emballering og forsendelse af produkter.

Amazon er også et godt valg, hvis du er på et budget da du ikke behøver at investere i din egen markedsføring og hjemmesidedesign.

Men når du valider dine produkter på Amazon og generere salg, bør du oprette din egen netbutik og bygge dit brand.

At have din egen netbutik giver dig mulighed for at indsamle kundedata, opbygge dit brand og etablere en solid kundebase. I sidste ende bør dit mål være at sælge på flere platforme for at maksimere din rækkevidde.

Klar til at blive seriøs med at starte en online-forretning?

Hvis du virkelig overvejer at starte din egen online virksomhed, så skal du tjekke mit gratis minikursus på Sådan opretter du en niche-onlinebutik i 5 nemme trin.

På dette 6-dages minikursus afslører jeg de skridt, som min kone og jeg tog for at tjene 100 tusind dollars i løbet af blot et år. Det bedste af det hele er, at det er gratis, og du vil modtage ugentlige e-handelstips og strategier!

Relaterede indlæg i Kom godt i gang på Amazon

Om Steve Chou

Steve Chou er en meget anerkendt influencer inden for e-handel og har undervist tusindvis af studerende hvordan man effektivt sælger fysiske produkter online over på ProfitableOnlineStore.com.

Hans blog, MyWifeQuitHerJob.comhar været omtalt i Forbes, Inc, The New York Times, Entrepreneur og MSNBC.

Han er også en medvirkende forfatter for BigCommerce, Klaviyo, ManyChat, Printful, Privy, CXL, Ecommerce Fuel, GlockApps, Privy, Social Media Examiner, Web Designer Depot, Sumo og andre førende virksomhedspublikationer.

Derudover driver han et populært e-handel podcastMin kone sagde sit job op, som er en top 25 marketingshow på alle Apple Podcasts.

For at holde sig ajour med alle de seneste e-handelstrends driver Steve en 7-cifret e-handelsbutikBumblebeeLinens.com, med sin kone og sætter på en årlige e-handelskonference hedder Sælgertopmødet.

Steve har både en bachelor- og en kandidatgrad i elektroteknik fra Stanford University. På trods af hovedfaget i elektroteknik, brugte han en god del af sin kandidatuddannelse på at studere iværksætteri og mekanikken i at drive små virksomheder.