En framtida Apple Pencil skulle kunna innehålla fler gester och till och med en kamera

Medan Apple undvek pennor för sina pekskärmsenheter i många år – Steve Jobs sa en gång berömt att att kräva en penna för en iPhone eller iPad var ett tecken på totalt misslyckande i UI-designen – när iPad Pro kom, var det klart att Apple hade medgett att ibland en penna faktiskt kan vara ett användbart verktyg.

För att vara rättvis har Jobs egna kommentarer ofta tagits ur sitt sammanhang, eftersom det är ganska tydligt att han syftade på behovet av att använda en penna som den primära inmatningsmetoden för att överhuvudtaget använda en mobil enhet – något som var mycket vanligt med Palm- och Windows CE-enheter som dominerade PDA- och smartphonemarknaden före iPhone-eran – så det är lite orimligt att antyda att Jobs, som var besatt av fantastisk och intuitiv UI-design, inte skulle ha accepterat att en stylus var lämplig för vissa applikationer som ritning och skissning.

Medan tredjepartsföretag hade tillverkat pennor för iPad i flera år, gjorde original-iPad Pros “pro”-karaktär det till en lämplig plats att debutera Apples egna förstapartsförsök i form av Apple Pencil, och även om detta skulle förbli den exklusiva domänen för iPad Pro under de första åren, 2019 hade Apple utökat användningen av sin penna över hela sin iPad-linje, inklusive sjätte och sjunde generationens ingångs-iPads, tredje generationens iPad Air och femte generationens iPad mini.

Apple Pencil 2

På grund av dess snäva integration med iPad, fungerade den ursprungliga Apple Pencil bättre än nästan allt som hade kommit tidigare, eftersom det var naturligt anslutet via Bluetooth snarare än att bara förlita sig på skärmens beröringskänslighet.

Det fanns dock fortfarande utrymme för Apple att upprepa designen, och med debuten av 2018 års iPad Pro-modeller kom en andra generationens Apple Pencil som kunde docka till kanten av iPad för att ladda trådlöst – en välkommen förändring från Lightning laddningskontakten och den ofta förlorade kåpan som täckte den — och gav också en mer fyrkantig design och ytterligare gestkontroller som gick utöver att bara klottra på skärmen.

Den andra generationens Apple Pencil är dock fortfarande exklusiv för iPad Pro, som är den enda enheten som har inbyggda trådlösa laddningsmöjligheter. Apple fortsätter att sälja den ursprungliga Apple Pencil för varannan iPad, inklusive äldre iPad Pro-modeller och nuvarande iPad, iPad Air och iPad mini.

Det har också förekommit många rapporter om att Apple arbetar med Apple Pencil-stöd i framtida iPhone-modeller, och en ny modell av iPhone 2020 visade till och med att den kan ha en magnetisk laddningskontakt som liknar den som finns på iPad Pro. Detta kan utformas för att stödja den vanliga andra generationens Apple Pencil, eller så kan Apple ha planer på att producera en mindre version som skulle vara mer passande storlek för iPhone.

Apple Pencil: The Next Generation

Även om du inte nödvändigtvis skulle tro att det finns mycket utrymme för innovation i en digital penna, föreslår en ny patentansökan som upptäckts av Pocket Lint att Apple har ännu mer i beredskap för sin lilla penna.

Enligt applikationen kan en framtida Apple Pencil utöka det beröringskänsliga området som finns på andra generationens Apple Pencil för att känna igen flera och distinkta fingertoppsgester, med möjligheten att inte bara trycka, dubbeltrycka och trippelknacka, utan även svep upp och ned längs pennans ände för att utlösa andra funktioner. En “rullande” gest beskrivs också som skulle spåra rörelsen av användarens finger runt pennans omkrets.

Apple har också lämnat in flera andra patentansökningar som avslöjar ännu fler idéer om var den kan ta Apple Pencil, som också noteras i denna senaste ansökan. Den ena beskriver en metod för att använda haptisk feedback för att simulera känslan av att rita på papper, vilket sannolikt skulle likna det sätt som Apple lyckades få den beröringskänsliga hemknappen på iPhone att kännas som en fysisk knapp.

En annan mer vild patentansökan tyder på att Apple en dag skulle kunna lägga till en kamera på spetsen av Apple Pencil, så att den kan registrera de fysiska egenskaperna hos en yta eller ett föremål och sedan återskapa det på iPad- eller iPhone-skärmen.

Naturligtvis gäller det vanliga förbehållet när man hanterar Apple-patent, vilket är att bara för att Apple kommer på en idé betyder det inte nödvändigtvis att de någonsin kommer att välja att faktiskt implementera den, och i många fall lämnas patent in defensivt bara för att Apple kan täcka alla grunder för saker den kan göra inom en avlägsen framtid. Men även om idén att lägga till en kamera till Apple Pencil verkar ganska långt borta, är tanken att Apple skulle kunna inkludera en kapacitativ touchsensor som skulle känna igen avancerade gester mycket mer rimlig och skulle vara en logisk förlängning av vad den redan har gjort med andra generationens Apple Pencil.

[The information provided in this article has NOT been confirmed by Apple and may be speculation. Provided details may not be factual. Take all rumors, tech or otherwise, with a grain of salt.]

Relaterade Artiklar

Back to top button