Emin Gun Sirer, administrerende direktør for Ava Labs, er optimistisk med hensyn til at bruge blockchain-teknologi til at løse de centraliserede depoters fejl.

Følgende artikel hjælper dig med: Emin Gun Sirer, administrerende direktør for Ava Labs, er optimistisk med hensyn til at bruge blockchain-teknologi til at løse de centraliserede depoters fejl.

Emin Gun Sirer, administrerende direktør for Ava Labs, er optimistisk med hensyn til at bruge blockchain-teknologi til at løse de centraliserede depoters fejl.@MetaversePost

Starkware Sessions 2023, Vadim Krekotin talte med den tyrkisk-amerikanske datalog Emin Gün Sirer, som er grundlægger og administrerende direktør for Ava Labs, virksomheden bag Avalanche-platformen. På trods af sidste novembers FTX-kollaps forbliver Emin optimistisk med hensyn til blockchain og web3-rum. Han bemærkede, at problemet ikke var en fejl i krypto, men snarere en fejl hos centraliserede depoter.

“Vi endte med at have FTX-problemet, fordi vi gik væk fra vores kerneprincipper. Vi bevægede os væk fra selvforsorg og blotte aktiver til at bruge depotmænd og mellemmænd i et rum, hvis hele værdiforslaget er at eliminere mellemmænd, sagde han.

Mens FTX-kollapset har medført øget reguleringskontrol, er Emin overbevist om, at de regler, der vil komme i stand, vil være rimelige. Under interviewet delte han mere om sin indsigt i den aktuelle tilstand af web3 og virksomhedens planer for decentral identitet.

Vadim: Jeg er her sammen med grundlæggeren og administrerende direktør for Avalanche, Emin Gün Sirer. Sig venligst et par ord om dig selv.

Emin: Jeg er administrerende direktør for Ava Labs, virksomheden bag en masse innovation i blockchain-området, startende med Avalanche-platformen, kernepungen og Enclave Markets-projektet, som bygger nye former for børser, der er immune over for former for misbrug, vi så med FTX-kollapset. Så vi er her for at bygge pålidelige softwareløsninger og har gjort dette i nogen tid nu.

Vadim: Hvad synes du om den nuværende tilstand af web3? Hvor ser du det gå hen i år og måske næste år?

Emin: Jeg er super spændt på, hvor vi er på trods af, hvad der skete sidste år, og årsagerne til det er meget enkle: Vi er endelig nået til det stadie, hvor almindelige kapitalforvaltere har accepteret kryptoaktiver som en ny aktivklasse for sig.

Dette skete i den sidste tyrecyklus, og næsten alle, jeg taler med på Wall Street, har forstået, at kryptoaktiver har deres egne specielle egenskaber, og de forstår, hvordan de skal opbevare dem. Der er forældremyndighedsløsninger, som var en kæmpe hindring for at få institutionsadoption, og det er løst. Der er nu handlende, der specialiserer sig i krypto, og den institutionelle videnbase omkring krypto vokser.

Nu kan jeg selvfølgelig ikke gøre et godt stykke arbejde med at besvare dit spørgsmål, hvis jeg ikke rent faktisk nævner, hvad der skete sidste år. Vi endte med at have FTX-problemet, fordi vi gik væk fra vores kerneprincipper. Men selv tilsynsmyndighederne forstår den nye aktivklasse nu, og jeg er overbevist om, at de regler, der vedtages, vil være rimelige. Det, jeg igen er meget optimistisk omkring, er vores evne til at løse alle disse slags problemer med selve teknologien.

Vi har nye former for løsninger i horisonten, inklusive fuldt krypterede børser, som vi var banebrydende hos Ava Labs og spundet ud som Enclave Markets, hvor selv børsoperatøren ikke kan stjæle penge, ikke kan genbruge, ikke kan træde uden for serviceniveauaftaler med deres brugerbase .

🔥 Anbefalede:  Bedste gaver til fotografer

Så hvad dette betyder, er den slags fejl, som vi så selv på FTX, ikke kan ske med denne nye teknologi. Og endnu en gang giver det faktum, at vi har programmerbare penge, os en enorm fleksibilitet og at komme med teknologiske løsninger. Og jeg er super begejstret for vores evne til at bygge troværdige systemer ved hjælp af teknologi og ikke at skulle stole på regulering eller fejlbare mennesker for at opbevare midler.

Vadim: Jeg kan huske, at jeg tilbage i 2017 tænkte på, hvornår de store virksomheder og institutioner ville slutte sig til rummet. Nu ser vi det endelig. Og jeg tror, ​​at efter dette bjørnemarked vil flere virksomheder adoptere teknologien, og vi vil helt sikkert se endnu en bølge af masseadoption. Hvad er de aktuelle udfordringer, som DeFi-adoption står over for, og hvordan løser Avalanche dem?

Emin: Fantastisk spørgsmål. Indtil for nylig har DeFi været et fantastisk værktøj, for det meste henvist til rige vestlige publikummer. Det har for det meste været i området for folk, der kom ind i Ethereum, mens det var meget tidligt for Ethereum, og folk, der har råd til de utroligt høje gebyrer, der fulgte med disse enkeltkædede systemer, og så det er et stort problem.

Den anden grund til dette var, at kompleksiteten ved at håndtere DeFi var ud over de flestes evner; dine almindelige brugere, dine masser, som vi håber ville adoptere krypto, vil ikke være i stand til at håndtere hexadecimale adresser, der hopper fra kontrakt til kontrakt og gør, hvad vi kaldte, degenerer operationer ved hjælp af almindelige primitive værktøjer, men tiderne ændrer sig.

Og de ændrer sig på tre store måder:

  • Skalerbare smarte kontraktplatforme. Avalanche fører an her, og det er så hurtigt, at du kan interagere med Avalanche i realtid med fuld endelighed på et øjeblik. Det er absolut den hurtigste platform med hensyn til tid til endelighed, sådan at når folk interagerer med det, tror de, at de har at gøre med et websted, selvom de faktisk har med blockchain at gøre. Så det ender i sig selv med at overvinde en enorm begrænsning af disse platforme, som er gebyrstigningerne og den tid, der følger af overbelastning, lettes ud af disse højkapacitetskæder. Så jeg forventer, at det faktum, at gasafgifterne er meget lavere, vil bringe, allerede har bragt et helt nyt publikum ind i krypto. Jeg er virkelig spændt på, hvad der kommer, når der pludselig er mange flere mennesker, der kan engagere sig i DeFi og ikke skal betale mere end et par cent pr. engagement.
  • For det andet ser vi fremkomsten af ​​dApps, der kører på deres egne kæder med subnet-arkitekturen, hvor for eksempel dApps som Dexalot lanceres på Avalanche, men de kører på deres eget subnet, og det i sig selv gør det muligt for systemet at have endnu mere kapacitet, end den ville. Og det ville have uendeligt meget mere kapacitet end systemer, der er baseret på en enkelt kæde. Hver eneste dag kan Avalanche køre på sin egen kæde, og systemets fulde kapacitet er uendelig i modsætning til at være begrænset af, hvad du kan gøre i en enkelt kæde.
  • Og endelig bliver kompleksiteten af ​​interaktion med disse dybder løst af en ny række tegnebøger. Så vi har allerede L1-krigene, ligesom operativsystemkrigene. Du plejede at have Windows-folk mod Mac. OS-krigene blev udkæmpet i 90’erne. Derefter blev vi gradueret til at have browserkrigene. Blockchains browsere er tegnebøgerne, som indtil nu har været meget, meget primitive.
🔥 Anbefalede:  Mutant Ape Planet NFT-skaber bliver arresteret for påstået bedrageri

For at adressere kompleksiteten i rummet introducerer vi kernepungen, der abstraherer meget af vanskeligheden ved at bruge en blockchain. Og jeg forventer, at vi med den centrale tegnebog vil være i stand til at indsætte almindelige mennesker, som ikke behøver at forstå kompleksiteten. Vi behøver ikke se på hexadecimale tal. Vi behøver ikke at hoppe fra side til side. De kan udføre alle de nødvendige – nationale transaktioner inde fra kernen. Og faktisk kalder vi det ikke engang en tegnebog, fordi det er et kommandocenter; det er i bund og grund en one-stop og en frontend for de forskellige forskellige applikationer, der udføres på kæden.

Vadim: Den seneste meddelelse om Amazon-partnerskab var fantastisk, men kan du fortælle os mere om undernet og deres fremtid i det bredere netværk?

Emin: Avalanche bruger begrebet undernet, som i det væsentlige er applikationsspecifikke, der udføres separat fra de forskellige officielle kæder. Faktisk er der ikke sådan noget som en officiel kæde på Avalanche. Der er kun et par, der er meget populære, men hvert undernet er i kraft på samme niveau af udførelse som de vigtigste som de andre mere populære kæder.

Amazon så, hvor tendensen var på vej hen. Det tager ikke lang tid at indse, at hele dette rum startede med Bitcoin, som er et enkelt aktivs enkeltkædesystem. Det blev udvidet med Ethereum, som er et multiaktivt, enkeltkædet system, og nu lever vi gennem Avalanche og andres æra, som er et multiaktivt, multikæde.

Dette bringer spørgsmålet, “jamen, hvordan kommer disse flere kæder i gang? Hvordan bliver de støttet?” Og Amazon indså, at der faktisk er et stort økonomisk incitament for dApps til at udføre på deres egen kæde, og at de gerne vil være med i spillet om at levere supporttjenester til folk, der starter disse kæder.

Faktisk er de ikke alene om dette; nøjagtig den samme proces fandt sted tidligere, hvor Alibaba kom til nøjagtig samme konklusion og nåede ud til os for at samarbejde med os. Så Amazon var faktisk den anden Alibaba, en anden enorm cloud-udbyder, der nåede ud til os. Jeg vil gerne gentage, at dette ikke er din bedstefars Amazon-partnerskabsmeddelelse. Vi har ikke betalt en eneste krone til Amazon for dette partnerskab.

Vadim: Har Avalanche planer om decentral identitet?

Emin: Identitet? Absolut. Vi arbejder i øjeblikket på institutionelle undernet med store spillere på Wall Street og andre steder i den finansielle serviceverden, og for at gøre dette ordentligt, har du brug for en stærk form for identitet, der opfylder deres overholdelseskrav.

🔥 Anbefalede:  Bedste produkter at sælge på Amazon (og hvad du ikke bør)

Der er mange forskellige måder at gøre dette på, og jeg ser mange af vores konkurrenter lave forskellige lyde mod arkitekturer, der i sagens natur er begrænsende.

En iboende begrænsning af, hvad vi har gjort i samarbejde med forskellige forskellige forretningspartnere, der er interesserede i at lancere deres egne institutionelle undernet, er en forestilling om Federated Identity, der giver enhver deltager mulighed for at vælge deres overholdelsesprotokoller og deres opfattelse af identitetsudbydere. Deres sameksisterende på de samme kæder gør det til gengæld muligt at udføre traditionelle finansoperationer på en blockchain på en måde, der tillader disse institutioner at forblive kompatible med en amerikansk institution.

Det betyder, at der måske ikke er nogen nordkoreanere i kæden for det europæiske publikum. det kan betyde, at GDPR respekteres. For hver region vil der være et andet sæt overholdelsesinstruktioner, og jeg skal gentage, at et enkelt kædesystem i sagens natur ikke kan reagere på alle disse krav, mens forskellige undernet med forskellige kæder i sagens natur er bedre egnede til at understøtte komponenter.

Med hensyn til Federated Identity er bestemmelsen om blockchains især drevet af disse institutionelle udbydere af et enormt økonomisk incitament til at få det rigtigt.

Vadim: Som vi kaldes Metaverse Post, så fortæl os: Hvad er metaverset for dig?

Emin: For os er metaverset i det væsentlige enhver form for virtuelt rum, hvor folk kan handle med virtuelle varer og bruge en væsentlig brøkdel af deres tid online. Det behøver ikke at være et fuldstændigt fordybende 3D-miljø, selvom nogle af dem er; det behøver ikke at være noget kompliceret. Nogle metaverser er bare NFT-platforme, og alt er i midten. Spil er i midten. Alle mulige sociale medieapplikationer, der er bundet til legitimationsoplysninger, er i midten og så videre.

Så der er et bredt spektrum af potentielle use cases for metaversen. Vi var en af ​​de få mennesker, der meget tidligt kaldte brugen af ​​NFT’er som legitimationsoplysninger, før de overhovedet var noget, folk hørte om, og vi er nu igen på forkant med at understøtte metaverse-applikationer, hvor dedikerede kæder igen fungerer meget hurtigt bag kulisserne for at give problemfri brug af virtuelle aktiver.

Jeg synes, at metaverset er en god idé, men det er en, der vil få problemer på andre kæder. Folk ønsker, at disse interaktioner skal være hurtige. De ønsker, at de skal ske problemfrit. De ønsker, at det skal ske på et øjeblik.

Dette rum vil kun ende med at gøre det stort, når folk kan interagere med metaverset uden at indse, hvad de laver. Så dette sted vil eksplodere, når folk ser NFT ikke som aktiver at købe og sælge. Men i stedet bliver disse og andre legitimationsoplysninger simpelthen ting, de bare håndterer i processen med at få noget andet, som at spille et spil eller interagere med folk på Zoom osv.

Læs flere relaterede nyheder: