Elon Musks Neuralink anställer en chef för klinisk prövning; Krav och behörighet för kandidaten
Neuralink- Elon Musks företag för hjärn-datorgränssnitt anställer en chef för kliniska prövningar. Företaget bekräftar att det snart kommer att börja testa sitt implanterbara hjärnchip på människor. Neuralink grundades 2016 och Musk lovade under den tiden att tekniken “kommer att göra det möjligt för någon med förlamning att använda en smartphone med sinnet snabbare än någon som använder tummarna”.

Bloomberg rapporterade först att den kliniska prövningsledaren som kommer att anställas av företaget kommer att arbeta med ingenjörer, läkare och “Neuralinks första kliniska prövningsdeltagare”.

NYTT: Elon Musks hjärnimplantatföretag Neuralink anställer nu en chef för kliniska prövningar, en indikation på att företagets långvariga mål att implantera chips i mänskliga hjärnor närmar sig https://t.co/4eH4RpTl2y

— Bloomberg (@business) 20 januari 2022

Vilka är kraven för att söka tjänsten?

Det finns få krav som en kandidat för denna jobbroll behöver uppfylla. Kandidaten bör ha:

  • Behärskar den kliniska prövningsprocessen från början till slut
  • Erfarenhet av implanterbar medicinsk utrustning av klass II eller klass III
  • Erfarenhet av reglering av medicintekniska produkter i minst tre år
  • Erfarenhet och kunskap inom design
  • Även erfarenhet av att leda studier. Detta för att klara FDA:s studier om undantag från utredningsanordningar (IDE).

Tillsammans med att anställa en klinisk prövningsledare har Neuralink en position för en Fremont-baserad koordinator för klinisk prövning. För denna roll bör kandidaten ha en detaljerad kunskap om gällande regelverk. Kandidaten bör också förstå de implanterbara medicintekniska produkterna.

Huvudprodukter från Neuralink

Det finns två produkter från Neuralink. Dessa är:

  1. “Link” – Link är ett trådlöst chip som är litet som ett mynt
  2. Kirurgisk robot: Roboten som kan arbeta som neurokirurg

Neuralinks prestationer

Tekniken prövades på djur med stor framgång!

  • Neuralink rapporterade i augusti 2020 att en robotkirurg hade implanterat “Link”-chips. Dessa länkar implanterades i tre grisar som alltför framgångsrikt.
  • Två “Link”-enheter implanterades också i en makakaps hjärna i april 2021.

Förra månaden twittrade Elon Musk att med Neuralink har vi nu en chans att återställa hela kroppens funktionalitet till den person som har en ryggmärgsskada. Det är inte en lätt uppgift att implantera ett chip i en människa. Men för att göra det måste Neuralink genomgå ett genomförbarhetstest med FDA. Efter testet krävs myndighetens godkännande för att testa en pivotal enhet.


“Rättvis och dygdig, kunglig och nådig”, så här representerar jag mig själv. Jag kommer från templets stad Jammu och avslutade mina studier i Himachal Pradesh. Som student i journalistik och masskommunikation har jag alltid varit passionerad för att skriva och tala. Jag har arbetat som nyhetsankare och reporter för digitala plattformar. För närvarande arbetar jag som innehållsskribent på heltid. Jag tror starkt på “skrivkraften” eftersom dessa små ord gör en enorm skillnad.


Relaterade Artiklar

Back to top button