Efterspørgsel vs udbudsside-marketingplatforme (DSP’er vs SSP’er): Hvad er forskellen?

Følgende artikel hjælper dig med: Efterspørgsel vs udbudsside-marketingplatforme (DSP’er vs SSP’er): Hvad er forskellen?

Dette indlæg blev senest opdateret den 18. januar 2023

Annonceringsteknologi som platforme på efterspørgselssiden og udbudssiden gør programmatisk annoncering mulig og forenkler processen med at købe og sælge display-, video- og mobilannoncer. Dette er dog to platforme med tydelige forskelle, som er vigtige for dig at forstå.

Læs resten af ​​denne artikel for at opdage forskellen mellem platforme på efterspørgselssiden og udbudssiden, og hvordan de arbejder for at automatisere transaktioner mellem udgivere og annoncører.

Hvad er en DSP eller Demand Side Platform?

En marketingplatform på efterspørgselssiden eller DSP er et stykke software designet til at hjælpe annoncører og bureauer med at købe digital annoncebeholdning på tværs af forskellige udgiverwebsteder. Softwaren forenkler og automatiserer hele processen og hjælper købere med at få de bedste annoncevisninger ved hjælp af data til at målrette mod deres ideelle målgrupper, mens de reducerer variable udgifter forbundet med traditionelle annonceringsmetoder.

En DSP-platform fungerer ved at søge igennem og identificere tilgængelig annoncebeholdning i henhold til parametre, der er indstillet af annoncører. Den tager også hensyn til tidligere browseradfærd og andre annoncer, som forbrugere kan have set tidligere.

Eksempler på platforme på efterspørgselssiden

Markedsførere kan administrere deres virksomheds betalte annoncer gennem individuelle annonceadministratorer som Facebook Ads eller Google Ads, eller de kan bruge DSP’er som dem, der er angivet nedenfor, til at automatisere køb og administration af onlineannoncer.

 • Google Marketing Platform
 • Facebook Ads Manager
 • MediaMath
 • Amazon (AAP)
 • Knorex
 • Basisteknologier
 • Smadex
 • Jampp
 • TubeMogul
 • Vælg
 • Raketbrændstof

Fordele ved efterspørgselssideplatforme for udgivere og annoncører

Grundlæggende bruges DSP’er til at give adgang til digital annoncebeholdning, og i sidste ende hjælper disse platforme annoncører med at købe flere annoncer til lavere priser og på en mere effektiv måde.

🔥 Anbefalede:  Hvad gør en VPN? Fuld forklaring

En af de største fordele ved DSP’er er, at bureauer og annoncører ikke behøver at bruge utallige timer på at kontakte flere udgivere for at forsøge at forhandle aftaler manuelt.

Denne type platform gør det også nemt at målrette målgrupper efter forskellige demografiske forhold, herunder køn, alder, indkomstniveau, placering osv.

En ting, der dog er vigtig, før du vælger at bruge disse i din organisation, skal du sørge for, at du har etableret en klar privatlivspolitik. Ofte fungerer disse platforme ved at gemme besøgendes data eller bruge pixels/cookies, og du vil sikre dig, at dette er tydeliggjort i dine oplysninger for at undgå juridiske problemer.

Hvad er forsyningssideplatforme/SSP’er (Hvad er SSP)?

Udbudsside-marketingplatforme er annonceteknologiske platforme, der håndterer levere af annoncer. De er et effektivt middel til at tilbyde flere udgiveres annoncebeholdning i ét miljø.

Denne type platform bruges overvejende af digitale annonceudgivere til at sælge deres beholdning til faste prisintervaller gennem brug af online-auktioner. Udgivere forbinder deres annoncebeholdning til SSP’en, hvilket giver dem mulighed for at auktionere usolgt beholdning til flere DSP’er.

Billedet nedenfor viser forholdet mellem en DSP og SSP:

En SSP giver udgivere mulighed for at automatisere salget af annonceplads på deres hjemmesider med det mål at maksimere prisen på annoncer til salg uden behov for menneskelig involvering.

Eksempler på forsyningssideplatforme

Der er mange forskellige SSP’er, der kan kategoriseres efter forskellige faktorer, såsom deres omkostninger, annonceformater, brugeroplevelse (UX), rapporteringsmuligheder, datasynkronisering og integrationsmuligheder og muligheden for at oprette private aftaler.

Nogle af de mest populære SSP’er inkluderer:

 • Google Ad Exchange
 • Pubmatisk
 • OpenX
 • Amazon Publisher Services
 • Verizon Media
 • Rubicon
 • Frihjul
 • Indeksbørs
 • TripleLift
🔥 Anbefalede:  Hvad er hjørnestensindhold (og en nem 6-trins proces til at skabe det)

Mange af de førende SSP-platforme er designet til nemt at blive integreret med førende hjemmesidebyggere for at sikre, at udgivere og annoncører gensidigt kan drage fordel af webstedsbrugere, der vælger at klikke ind på en displayannonce og foretage et køb.

Fordele ved udbudssideplatforme for udgivere og annoncører

Den største fordel ved udbudssideplatforme er, at de giver udgivere mulighed for nemt at bortauktionere en del af deres beholdning. De samarbejder med DSP’er for at evaluere annoncører og indstille priser og intervaller for bud.

På denne måde er det nemmere at identificere, hvilket lager der passer bedst til en bestemt annoncekampagne.

Med denne platform kan udgivere filtrere annonceplaceringer, så de passer til annoncørernes krav, idet de tager hensyn til kriterier som rich media-formater, premium-miljøer og så videre.

Nogle af processerne involveret i Supply-Side Platforms omfatter:

 • Header budgivning hvor annonceplads sælges til DSP gennem børser
 • At finde ideelle annoncer at oprette forbindelse til baseret på auktionskriterierne og annoncørens krav
 • Levere relevante annoncer til målgrupper i henhold til deres geografiske placering
 • Strømlining af processen med at sælge og levere annoncer
 • Forbedring af forsinkelsen af ​​annoncer til forbedring af den overordnede budgivningsproces i realtid

Brug af begge platforme for maksimale fordele

Som du kan se, kommer hovedforskellen mellem de to platforme ned til, hvem “ejer” det. Og selvom der er mange faktorer, der adskiller efterspørgselssiden og udbudssiden marketingplatforme, kan de to krydse hinanden, så både udgivere og annoncører kan høste de største fordele fra disse særskilte programmatiske annonceringsplatforme.

Begge arbejder sammen for at hjælpe med at optimere købs- og salgsprocesserne for digitale annoncer. DSP’er lader annoncører placere annoncer til effektive omkostninger. SSP’er giver udgivere mulighed for at sælge annoncebeholdning til højestbydende (hvilket er det stik modsatte).

🔥 Anbefalede:  Valg af udendørs opbevaringsskur til din virksomhed

Overgangen, der finder sted mellem disse platforme, gør det muligt for marketingfolk bedre at forstå deres mest lydhøre kunder og målgrupper, så de kan komme i kontakt med dem online. Nogle foretrækker også at bruge en virtuelt telefonsystem at besvare deres spørgsmål og yde støtte, når det er nødvendigt.

Konklusion

Som denne artikel har vist, er DSP’er og SSP’er modsatte ender af den samme programmatiske proces. SSP’er bruges af udgivere, der skal sælge deres annoncer, og DSP’er bruges af annoncører, der ønsker at købe annoncebeholdning. De har tydelige forskelle, men det er muligt at bruge begge platforme for at opnå de bedste resultater for både udgivere og annoncører.

Nu hvor du forstår forskellen mellem platforme på efterspørgsels- og udbudssiden, er du klar til at udforske programmatisk annoncering med MonetizeMore? Lær mere her.

BYLINE:

Ron Stefanski er en online iværksætter, marketingprofessor og grundlægger af OneHourProfessor.comsom hjælper over 75.000 mennesker hver måned med at skabe og udvikle deres egen online forretning.

Du kan også forbinde med ham på Youtube eller Linkedin.