Efter at have høstet frugterne vender Nvidia ryggen til kryptovaluta

Følgende artikel hjælper dig med: Efter at have høstet frugterne vender Nvidia ryggen til kryptovaluta

Nvidia har netop delt en interessant mening om kryptovalutaer. Ifølge chipproducenten bringer krypto ikke noget nyttigt for samfundet. De bedste grafikkorts regnekraft er bedre brugt andre steder, siger Nvidia.

Hvad er en bedre brug for Nvidia GPU’er? Ligesom mange andre lige nu, ser Nvidia ud til at handle om AI, og det ser ud til at have en særlig interesse i chatbots som ChatGPT og Bing Chat.

Getty billeder

Som rapporteret af The Guardian ser det ud til, at Nvidia tager afstand fra cryptocurrency-sektoren. Michael Kagan, Nvidias teknologichef, sagde, at det er mere værd at opstarte AI-relaterede opgaver end at bruge Nvidia GPU’er til krypto.

Den opfattelse, at krypto ikke bringer meget godt til verden, deles af mange mennesker (og bestrides også af mange). Dette er dog et hot take, der kommer fra Nvidia, som har haft enorm gavn af cryptocurrency-mining. Under højden af ​​det sidste krypto-tyremarked, hvor minedrift stadig var muligt, høstede Nvidia utvivlsomt frugterne af krypto i form af GPU-salg.

I disse dage er minedrift måske ikke død, men det er virkelig svært at gøre det værd at bruge tiden, pengene og strømforbruget. Dette skyldes, at Ethereum, som er den næstmest populære kryptovaluta, ikke længere kan udvindes.

Nvidia gik aldrig af vejen for at fremme brugen af ​​sine forbruger-GPU’er til kryptominering, men grafikkortene blev stadig købt ud af minearbejdere i enorme mængder. Dette var især et problem under GPU-manglen, hvor de fleste af kortene endte enten i hænderne på kryptominearbejdere eller i hænderne på scalpers, som derefter ville videresælge dem med en enorm markup.

🔥 Anbefalede:  Apple ændrer App Store-vilkårene og forbyder NFT'er, der låser op for funktioner

Til sin ære forsøgte Nvidia at forhindre crypto-minearbejdere i at få fat i for mange af sine gaming-GPU’er. Mange af dens RTX 30-serie grafikkort blev lavet til at være drastisk mindre effektive til at mine Ethereum på grund af Lite Hash Rate limiter (LHR). Teknologien begrænsede GPU’ernes minedriftsmuligheder. Minearbejdere fandt dog måder at arbejde sig uden om. Desuden var minedriften rentabel under bullmarkedet, selv med Nvidias LHR, hvilket er grunden til, at dets grafikkort blev udsolgt uanset.

Arbejdere overfører cryptocurrency-minerigge på en cryptocurrency-farm, der omfatter mere end 3.000 minerigge i Dujiangyan, i Kinas sydvestlige Sichuan-provins. STR/AFP via Getty Images

I disse dage kæmper krypto, og minearbejdere bekymrer sig ikke længere om Nvidias GPU’er, hvorfor Nvidia endelig kan føle sig fri til at dele sin holdning.

»Det har jeg aldrig troet [crypto] er noget, der vil gøre noget godt for menneskeheden. Du ved, folk laver skøre ting, men de køber dine ting, du sælger dem. Men du omdirigerer ikke virksomheden til at støtte, hvad end det er,” sagde Kagan.

Kagan ser meget mere potentiale for godt i træning af chatbots som ChatGPT. Da Nvidia typisk er bedre til at håndtere AI-arbejdsbelastninger end AMD, henvender mange virksomheder sig til deres datacenter-GPU’er. Den første version af ChatGPT blev trænet ved hjælp af omkring 10.000 Nvidia-grafikkort, og rygterne siger, at dette tal vil stige eksponentielt. Microsoft siges at have købt titusindvis af A100 GPU’er til det formål.

Med det usandsynlige, at kryptomining vil gøre et stort comeback, ser det ud til, at Nvidia ser ud i fremtiden. Nvidia anerkender bestemt potentialet i ChatGPT, og i modsætning til AMD er det klar i tide til AI-boomet.