Duer på niveau med avanceret AI med hensyn til læring: Forskere

Følgende artikel hjælper dig med: Duer på niveau med avanceret AI med hensyn til læring: Forskere

Det er ret utroligt, hvad duer kan. Det har forskere fundet ud af duernes kognitive evner er på niveau med avancerede computerneurale netværk. Hvordan er det muligt?

Computere bruger samme metode som fugle: associativ læring eller evnen til at identificere mønstre og objekter. Computere er, takket være deres kraft og enorme hukommelse, langt bedre end fugle, men tilgangen til læring er den samme. Duer besidder bemærkelsesværdig visuel og rumlig intelligens, som gør dem i stand til hurtigt at genkende mønstre i deres miljø. Ved at lære at forbinde forskellige visuelle og lydlige signaler, kan duer navigere i deres omgivelser, finde fødekilder og huske vigtige steder.

Duer på niveau med avanceret AI med hensyn til læring: forskere

For at bevise dette gav forskerne fuglene en svær test. Hver forsøgsdue blev vist en stimulus. Opgaven var at bestemme hvilken kategori den tilhørte ved at klikke på højre eller venstre museknap. For et rigtigt svar fik duer en velsmagende godbid; et forkert svar betød, at de ikke fik noget. Efter tusindvis af forsøg konkluderede forskerne, at duerne havde lært at genkende kategorierne og klikke på de rigtige knapper, selv i tvetydige tilfælde.

Duerne var i stand til at huske nok scenarier til at nå næsten 70 % nøjagtighed.  AI bruger den samme associative læring: den identificerer mønstre og lærer af dem.

Duerne var i stand til at huske nok scenarier til at nå næsten 70 % nøjagtighed. AI bruger den samme associative læring: Den identificerer mønstre og lærer af dem.

AI-teknologier ser ud til at være noget urealistisk, men de er baseret på velkendte metoder, der er underlagt selv almindelige duer. Så næste gang du ser en due, skal du ikke undervurdere dens kognitive evner – den kan være smartere, end du tror!

🔥 Anbefalede:  7 bedste kortsigtede investeringer til at øge dine penge

Læs mere om AI: