Donald Trump NFT-skandalen: Hvem skabte NFT’erne, og er indsamlingen en fidus?

Følgende artikel hjælper dig med: Donald Trump NFT-skandalen: Hvem skabte NFT’erne, og er indsamlingen en fidus?

trumf nfts

Kunst fra lagerbilleder, lyssky anonyme skabere og 1.000 NFT’er på mystisk vis: Hvad sker der egentlig med den nyligt lancerede Donald Trumps NFT-kollektion?

Donald Trump annoncerede lanceringen af ​​sine NFT-kort i sidste uge. NFT’erne, der ligner samlersportskort med Trump klædt i forskellige kostumer, blev præget på Polygon blockchain.

De 45.000 digitale samlekort var prissat til $99 og blev udsolgt på 12 timer, hvilket rejste omkring $4,35 millioner. Trump kort kom med “Trump-lodtrækninger”, som giver muligheder for at vinde en af ​​de tusindvis af præmier. For eksempel har indehavere af 45 NFT’er en chance for at møde Trump i det virkelige liv. Men da vi taler om konkurrencer, er det faktisk ikke nødvendigt at købe noget for at få en chance for at vinde præmier. Faktisk øger NFT-købet ikke dine chancer for at vinde, ifølge projektets beskrivelse.

Handelsvolumen er faldet, og samlingen nåede sin højeste bundpris på over $1.000 lørdag den 17. december.

nft prisanalyseKilde: Dune Analytics

Kun 44.000 af de 45.000 NFT’er blev lanceret til offentligt salg. Der er ingen oplysninger om, hvad der skete med de resterende 1.000 samleobjekter. Nogle data tyder på at den administrative tegnebog rummer de resterende (og de sjældneste) 1.000 NFT’er.

Trump NFTs tvivlsomme kunst

Trumps NFT-samlingsskabere stjal billederne af hans handelskort fra stockfotos, såsom Shutterstock. Andre billedkilder omfatter Walmart- og Amazon-produkter. Brugere har fundet vandmærker på NFT’erne, som skaberne ikke formåede at fjerne helt.

Trumps NFT-samling stjal kunst fra wartermærkede billeder, og de fjernede ikke engang vandmærkerne helt.

Hele denne samling er den største joke i NFTs historie pic.twitter.com/82Xpuv80y8

— scuffed.eth (@zScuffed) 17. december 2022

Trump er ikke ejeren af ​​sine NFT’er

NFT LLC, virksomheden, der skabte Trumps NFT’er, “er ikke ejet, administreret eller kontrolleret af Donald J. Trump.” Dette indikerer, at NFT-projektet er en andens, og Trump har kun licenseret brugen af ​​hans navn. Ejeren af ​​NFT LLC, såvel som virksomheden selv, er dog ingen steder at finde.

samle trumfkort nftsKilde: Saml Trump-kort

Desuden i en tweet fra 2019, sagde Trump, at han ikke er fan af Bitcoin eller andre kryptovalutaer og sagde, at kryptoaktiver “ikke er penge.” Trods dette kan Trump NFT-kort købes med Ethereum.

Hvem skabte Trump NFT’erne?

Discord Security Auditor, kendt på Twitter som Plum, argumenterer at skaberne bag Trump NFTs er Dylan og Bill Zanker. Sønnen og faren byggede Sylvester Stallones PlanetSly NFT-kollektion. Dylan Zanker kontaktede Plum for sikkerhedstjenester, men samarbejdet gik aldrig igennem.

trumf nftsKilde: https://twitter.com/plumferno/status/1604992079645614080

Plum delte også et skærmbillede af e-mailadressen på Trumps hjemmeside, den samme som Planet Sly blev bygget på.

trumf samlerkortKilde: https://twitter.com/plumferno/status/1604992079645614080

Hun tilføjede, at dagen efter Trump-indsamlingen faldt PlanetSly hjemmeside var stadig offentlig (nu er den adgangskodebeskyttet). Bill og Dylan havde deres Twitter-sider synlige (nu er konti deaktiveret). Ikke overraskende er Donald Trump og Bill Zanker partnere. De var med til at skrive bogen “Think Big: Make It Happen in Business and Life” og organiseret en velgørenhed sammen.

Et andet interessant faktum er, at både Trump NFT’er og PlanetSly blev skabt af den samme kunstner, Clark Mitchell.

Sylvester Stallones PlanetSly NFT’er skulle lanceres i april 2022, men gjorde det aldrig. Skaberne af Planet Sly ser ud til at være “The Biz” (hjemmesiden er heller ikke tilgængelig), mens Trumps samling er skabt af firmaet “NFT INT LLC.”

“Selv ting som ‘Galamiddag med Stallone’-delen af ​​køreplanen skulle afholdes i Miami, det samme som Trump!” skrev Plum på Twitter. “Det viser sig, at både Trump-webstedet og Stallone-siden begge har deres “sponsorer” opført på adresser i Park City, Utah – hvor Bill Zanker bor. De er ikke ‘rigtige’ steder, men de er UPS Store postbokse.”

NFT International er registreret på 6300 Sagewood Drive, Suite 427, Park City, UT 84098. Det er et indkøbscenter, og adressen er grundlæggende en UPS-butik. Ifølge journalist Kurt EichenwaldNFT INT LLC er baseret i Cheyenne, Wyoming, hvor tusindvis af lyssky virksomheder angiveligt er registreret.

I et eksklusivt interview med Metaverse Post sagde Plum, at hun er i alvorlig tvivl om, at Trumps projekt vil gennemføre køreplanen og de lovede præmier (Miami-middag med Trump, en-til-en-møde, Zoom-opkald og meget mere).

“Det hele er allerede bag en mur af shell-virksomheder, og den *enkelte* forbindelse til rigtige mennesker, som DID eksisterede, er stort set blevet renset i løbet af de sidste par dage. Intet om dette siger “vi kommer til at være her i det lange løb,””

sagde Plum.

“Det faktum, at Bill Zanker endda har skrubbet sin LinkedIn-profil i de sidste par dage, siger meget for mig, ved du det? Hvem ville gøre det, hvis de er sådan en fremtrædende borger med en så lang og farverig forretningshistorie? Han ønsker tydeligvis ikke, at nogen skal vide, hvad han har gang i,”

tilføjede hun.

🔥 Anbefalede:  Sudha Murthys succeshistorie: Karriere, tidligt liv, personligt liv, bøger og priser