Det er tid til at opdatere din iPhone og iPad til iOS 16.1 og iPadOS 16

Følgende artikel hjælper dig med: Det er tid til at opdatere din iPhone og iPad til iOS 16.1 og iPadOS 16

Apple har lanceret iPadOS 16 til alle. Denne softwareopdatering er tilgængelig gratis for folk med en kompatibel iPad-model, og den bringer nogle store ændringer til Messages-appen, har nye smarte værktøjer til samarbejde, et friskt nyt iCloud Shared Photo Library, Stage Manager, en Weather-app (gisp!) , og mere. Oven i det lancerer Apple også iOS 16.1 til alle kompatible iPhone-modeller, som iPhone 14 og iPhone 14 Pro.

I appen Beskeder omfatter de store ændringer muligheden for at redigere, fortryde afsendelse og markere hele samtaler som ulæste. Selvom de to første måske ikke har været et universelt must-have, har markering af samtaler som ulæste været noget, mange mennesker har råbt om i mange år. Andre nye tilføjelser i Beskeder omfatter SharePlay og samarbejde om delte dokumenter.

Æble

Mail modtog også nogle store opgraderinger, der ligner appen Beskeder. Nu vil du være i stand til at indstille en påmindelse om at vende tilbage til visse meddelelser senere (i det væsentlige en snooze-funktionalitet) og endda annullere afsendelsen af ​​en e-mail, hvilket er mere som at forsinke den faktiske afsendelse i første omgang med 30 sekunder. Mail-appen vil også foreslå at følge op på e-mails, som du endnu ikke har modtaget et svar på.

iCloud Shared Photo Library er en helt ny måde at dele billeder sammen med familien. Det er et separat fotobibliotek i iCloud, som op til seks personer (med familiedeling) kan samarbejde om, bidrage til og simpelthen nyde. Brugere i et iCloud-delt fotobibliotek kan bidrage med billeder og videoer fra personlige biblioteker, begynde at dele baseret på en startdato eller endda dele billeder med bestemte personer i dem. Nye billeder kan også automatisk tilføjes til det delte fotobibliotek, hvilket gør det endnu nemmere.

🔥 Anbefalede:  Hvad bruges LEMO-stik til?

En af de største funktioner i iPadOS 16, selvom den ikke blev mødt uden kritik fra fællesskabet, er Stage Manager. Dette er en ny måde at multitaske på iPad, og den vil automatisk organisere dine apps og vinduer, hvilket teoretisk set burde gøre det hurtigt og nemt at skifte mellem alt. Vinduer kan overlappe og have forskellige størrelser, trækkes og slippes, og det aktive appvindue vises tydeligt i midten, mens andre vinduer vises i venstre side efter seneste rækkefølge.

Oprindeligt begrænsede Apple Stage Manager til iPad-modeller med en M1- eller M2-chip, men nu har Apple gjort det, så Stage Manager kan fungere på ældre iPad-modeller, men uden understøttelse af eksterne skærme. Til det skal du stadig bruge en M1 eller M2 iPad.

Stage Manager er dog blevet mødt med megen kritik fra tech-miljøet. Under iPadOS 16 beta-stadier så det ud til at være buggy og konsekvent nedbrud. Andre ser det måske ikke som mere nyttigt end Slideover og Split View. Dette er dog meget subjektivt, så dit kilometertal kan variere.

Adam Doud/Digital Trends

Andre iPadOS 16-funktioner inkluderer Freeform, en ny produktivitetsapp, der har et fleksibelt lærred, hvor du kan samarbejde med andre. Det vil have fuld understøttelse af Apple Pencil, og brugere er i stand til at se, dele og foretage ændringer i realtid på et enkelt sted uden at bekymre sig om layouts eller sidestørrelser. Freeform understøtter også forskellige filtyper som billeder, lyd, PDF’er, dokumenter, weblinks og mere. Selvom dette er en del af iPadOS 16, kommer det i en fremtidig opdatering, så det er i øjeblikket ikke tilgængeligt med det samme.

🔥 Anbefalede:  Prime Day 2018 Data Review

Selvom dette er de største ændringer i iPadOS 16, er der også masser af andre mindre funktioner, såsom forbedringer til Live Text og Visual Lookup, en Weather-app og mere. Apple lancerede også iOS 16.1 til kompatible iPhone-modeller, hvilket bringer det længe ventede iCloud Shared Photo Library.