Denne indiske non-profit bruger Gen AI til socialt gode

Følgende artikel hjælper dig med: Denne indiske non-profit bruger Gen AI til socialt gode

AI er en muliggører, og Indien ønsker fuldt ud at udnytte teknologien til at tackle samfundsproblemer. Wadhwani AI, et non-profit AI-institut oprettet af Wadhwani-brødrene – Romesh og Sunil Wadhwani – er fuldt ud dedikeret til at tackle samfundsmæssige udfordringer i Indien med AI.

“Vi er sandsynligvis den eneste non-profit i verden, der udelukkende er dedikeret til kunstig intelligens for social effekt. Vi vil ride med på digitaliserings- og dataskabelsesbølgen for at bygge robuste AI-løsninger, der vil hjælpe folk, der typisk ikke bruger teknologi; og det er vores mission,” fortalte Alpan Raval, chefforsker – AI/ML, Wadhwani AI. SIGTE. “Vi arbejder på at udvikle AI-løsninger til undertjente samfund i det globale syd. Vores primære fokus i øjeblikket er undertjente samfund i Indien, men vores charter er bredere end som så.”

Etableret i 2018 og indviet af premierminister Narendra Modi, Wadhwani AI har udviklet et væld af AI-drevne løsninger inden for flere domæner såsom sundhedspleje, landbrug og uddannelse. I øjeblikket befinder vi os på spidsen af ​​generativ AI, og Wadhwani AI udforsker også aktivt potentialet i denne teknologi til at skabe social indflydelse.

Generativ AI for social påvirkning

Raval afslører, at de siden lanceringen af ​​ChatGPT sidste år har set en enorm stigning i interessen fra forskellige regeringsministerier og agenturer for generativ kunstig intelligens. “Sundhedsministeriet og landbrugsministeriet, de ønsker alle at vide, hvad denne spændende nye teknologi er, og hvordan vi kan udnytte den til social effekt.”

Wadhwani AI udforsker løbende brugen af ​​store sprogmodeller (LLM’er) og mere generelt grundlæggende modeller over hele linjen. Selvom GPT-4 er den mest avancerede LLM derude og er tilgængelig via API’er, bruger instituttet ikke modellerne i udstrakt grad. I stedet eksperimenterer de med mange open source-modeller som Falcon, en fuldt open source LLM udviklet af Technology Innovation Institute (TII) i UAE. “Der er begrænsninger for at bruge GPT både fra et omkostningsperspektiv såvel som fra dataperspektivet. Vi skal være meget forsigtige med, hvor dataene går hen. I de fleste af vores applikationer skal vi sikre, at dataene forbliver i Indien,” sagde Raval.

🔥 Anbefalede:  Bedste Zapier-integrationer til at udvide din onlinebutik

I de fleste tilfælde foretrækker Wadhwani AI finjustering af brugerdefinerede data for at skabe sine egne finjusterede sprogmodeller. Generativ AI er ved at blive integreret i sit kliniske beslutningsstøttesystem. “Vi bruger store sprogmodeller for at udtrække viden fra medicinske tekster og bruge den til at træffe beslutninger.”

Non-profiten har tidligere udviklet et sygdomsovervågningssystem ved hjælp af sprogmodeller. Nu arbejder de på et mere avanceret generativt AI-system for at øge dets muligheder. Dette system scanner lokale nyhedskilder, udtrækker relevante sygdomsbegivenheder og rapporterer dem til en central celle i Delhi. Wadhwani AI udforsker også brugen af ​​generativ AI til at drive Kisan Call Centres. “Vores tilgang involverer at øge menneskelig ekspertise ved at bruge modeller, der giver automatiserede svar baseret på en videnbase. Vi opretter disse vidensbaser ved hjælp af aktuelle regeringsrapporter og dokumenter, og vores talegrænseflade muliggør et samtale-AI-system til problemfri interaktion,” sagde han.

Ikke kun dette, instituttet udforsker brugen af ​​generativ AI på mange andre områder. “Vi bruger generativ AI til at skabe øjenbilleder, som øjenlægerne ikke kan skelne fra rigtige billeder. Generativ AI bliver brugt til projekter som påvisning af diabetisk retinopati og skadedyrsbekæmpelse for at øge træningsdatasæt. “Vi er også i samtaler med partnere om udvikling af værktøjer til finansiel inklusion, der bruger sprogmodeller, såvel som automatiske oversættelsesmodeller,” sagde Raval.

Udvikling af AI-løsninger til regeringer

Instituttet arbejder ikke kun tæt sammen med adskillige regeringer, de hjælper også med at etablere AI-centre of excellence i statslige organisationer. “Dette har hjulpet os enormt med at få adgang til datasæt, få de nødvendige tilladelser og åbne op for implementeringsveje, fordi det opbygger tillid. Vi har vores egne medarbejdere udstationeret i disse regeringsafdelinger,” forklarede Raval.

🔥 Anbefalede:  5 bedste VPN til Plex i 2023 (gratis og betalte tjenester)

Instituttet har udviklet et AI-drevet værktøj til skadedyrsbekæmpelse for bomuldsbønder i Indien. Kaldet CottonAce, og tilgængeligt via en mobilapp, hjælper det landmænd med at beskytte deres afgrøder ved at bestemme det rigtige tidspunkt at sprøjte pesticider gennem øjeblikkelig, lokal rådgivning. Appen kan også arbejde offline i fjerntliggende områder og er tilgængelig på ni sprog – engelsk, hindi, marathi, gujarati, telugu, kannada, tamil, Odia og Punjabi, og den bliver brugt af mere end 33.000 landmænd i seks stater og derover 140 tal.

“Vi er i gang med at generalisere det til andre skadedyr og afgrøder og så videre. Og vi er også i et samarbejde med Ministeriet for Landbrug & Landmænds Velfærd for at være en integreret del og udvikle løsninger omkring agri stack.

Tilsvarende har Wadhwani AI inden for sundhedsvæsenet været involveret i adskillige ministerledede projekter som blandt andet mødre- og børns sundhed, tuberkulose og sygdomsovervågning. For eksempel er deres AI-drevne sygdomsovervågningsløsning allerede blevet implementeret og bliver brugt aktivt af Indiens regerings mediescannings- og verifikationscelle. Siden lanceringen i april 2022 har den evalueret 9 millioner sundhedsartikler, 788 sundhedsbegivenheder offentliggjort og 115 bekræftede udbrud.

Desuden er deres Clinical Decision Support System også blevet integreret med eSanjeevani 2.0. Siden implementeringen fra den 1. marts til den 15. april 2023 har AI-genereret smart differentialdiagnose muliggjort over 5 millioner Al-drevne konsultationer. “Vores igangværende antropometriprojekt involverer udvikling af en app, der bruger korte videoer af babyer taget i landlige omgivelser. Appen estimerer præcist babyens vægt og andre antropometriske målinger og opnår en imponerende fejlmargin på kun 150 gram,” sagde Raval.

Der var næppe nogen forudtilgængelige datasæt til at bygge disse værktøjer. Instituttet samarbejdede med partnere, herunder ngo’er og andre regeringspartnere, for at indsamle jordniveaudata fra hospitaler og samfundsmiljøer. “Derudover brugte vi til visse projekter som vores TB-løsninger offentligt indsamlede longitudinelle data om TB-patienter til at spore deres rejse fra diagnose til behandlingsafslutning. I betragtning af antallet af TB-patienter i dette land er datasættet enormt og meget informativt.”

🔥 Anbefalede:  7 trin til at reducere besværet med levering inden for byen

For nylig vovede Wadhwani AI også uddannelse og udvikler AI-løsninger i samarbejde med UNICEF og Gujarat-regeringen. “Vi undersøger AI for klimaændringer. Vi er også interesserede i brugen af ​​AI i blandt andet genomik og molekylærbiologi,” sluttede Raval.