Følgende artikel hjælper dig med: Den ultimative niche-websteds tekniske stak
Mange niche-webstedsbyggere har foretrukne plugins, værktøjer eller hostingtjenester. Meget få deler hele stakken, som de bruger til det ene succesrige websted efter det andet.
Jeg vil dele min fulde stak af, hvad jeg kan lide at bruge på stort set alle nichewebsteder, jeg bygger eller køber og skalerer til flipping.
For nemheds skyld er her den fulde liste over de vigtigste teknologier, jeg bruger på forhånd:
- Server: Skyveje
- Tema: GenererPress Premium
- Tilpasning: Generer presseblokke
- Caching: WPRocket
- Billede: ShortPixel
- CDN: Cloudflare
- SEO: RankMath
- Opdateringer: AdministrerWP
- Tabeller: NinjaTables Pro
- Ad Management: Annonceindsætter
- Amazon: AAWP
- Intern linking: Link Whisper
- Sikkerhed: Ordhegn
Lad os komme ind i detaljerne!
Husk 80/20-reglen
80/20-reglen siger, at 80 % af resultaterne kommer fra 20 % af handlingerne. Tanken er, at forholdet 80/20 gælder for stort set alt, selvom tallene varierer en smule. Dette er Pareto-princippet, som blev gjort mainstream af Tim Ferriss’s.
Hvorfor huske på dette?
For selvom der er hundredvis af potentielle faktorer, der påvirker SEO, eller uendelige opgaver, der kan optimeres, vil en lille håndfuld gøre den overvældende forskel. Tallene kan variere med nogle få procent, men at fokusere på de 20 %, der først giver 80 % af resultaterne, er den smarte måde at få maksimalt udbytte af din indsats.
Denne stak hjælper mig med at drage fordel af 80/20-reglen til at optimere min niche-websideopsætning for at vinde de fleste “lette gevinster” og tage mig af de handlinger, der flytter nålen mest.
17 teknologier, som jeg bruger på nichewebsteder
Dette er en kombination af betalte og gratis ressourcer, som jeg bruger på alle mine nichewebsteder. Dette betyder ikke, at hvert enkelt værktøj er det absolut bedste, men dette er kombinationsstakken, der har været meget vellykket for mig.
Server: Cloudways (betalt)
Cloudways er mit valg af server. Dette giver mig alle fordelene ved cloud-hosting uden at skulle betale nogen med den tekniske ekspertise for at holde tingene kørende. Hastigheden er høj, og hostingen er ekstremt pålidelig.
Dette tager sig ikke kun af de to ting, der er vigtigst for mig fra min hosting, men gør dem også til et godt valg til SEO-formål.
Tema: GeneratePress Premium (betalt)
Der er gode gratis temaer derude, men GeneratePress Premium er hurtig, fleksibel og meget alsidig.
Der er ikke mange temaer, der er hurtige, SEO-venlige og kan skabe ti tilpassede looks på ti forskellige sider, men GeneratePress er et af dem.
Livstidsaftalen på præmien er meget overkommelig, og nu behøver jeg ikke bekymre mig om at finde nye temaer.
Tematilpasning: GenerateBlocks Pro (betalt)
Selvom grundlæggende WordPress bevæger sig mod et mere blokvenligt system, er deres grundlæggende tilbud bare ikke så gode.
For seriøs kontrol over udseende, design og at kunne tilpasse det fulde udseende og funktion af et websted, er GenerateBlocks Pro det bedste værktøj, jeg har fundet.
Da det er designet til at integrere problemfrit med GeneratePress, giver de en fantastisk 1-2 kombination, når det kommer til at skabe meget funktionelle SEO-venlige websteder.
Caching: WPRocket (betalt)
Det er vigtigt at have en cachingtjeneste for at holde webstedets hastighed høj. Især da Google fortsætter med at bevæge sig i retning af, at webstedshastighed er en af de vigtigste placeringsfaktorer for SEO.
Min præference er WPRocket plugin. Det er ekstremt pålideligt, gør et godt stykke arbejde med at cache sider og yder meget godt.
Billede: ShortPixel (betalt)
ShortPixel er et meget overkommeligt betalt plugin, der optimerer billedstørrelsen gennem komprimering. Dette plugin gør et fremragende stykke arbejde med at holde meget høj billedkvalitet, mens det skærer op til 60% af størrelsen ud af hvert uploadet billede.
Dette er afgørende for webstedets hastighed og for at holde indlæsningstider rimelige. Især på store billedtunge indlæg.
CDN: Cloudflare (gratis)
God gratis ressource, der hjælper med at optimere hastigheden og ydeevnen på mit websted for brugerne. Brug af en cloud-ressource til caching betyder, at selv besøgende med langsommere internethastigheder vil kunne få en god oplevelse på mit websted, hvilket gør dem mere tilbøjelige til at blive ved.
Dette er godt for brugeroplevelsen, for SEO-tal og gør det mere sandsynligt, at jeg vil tjene penge på den besøgende. For en gratis service, der er uden problemer.
SEO: Rank Math SEO (gratis)
Glem Yoast SEO. Rank Math SEO er et gratis plugin, der gør det nemt at tage sig af billeder, skemamarkering og foretage ændringer i indhold baseret på forslag hentet direkte fra almindeligt kendte “best practices” for SEO.
Bedste gratis SEO-plugin til WordPress, jeg har set til dette punkt.
Opdateringer: ManageWP (betalt)
At have ét sted til at administrere alle opdateringer for alle websteder er en enorm tidsbesparelse. Det forhindrer mig også i at lave uheld eller fejl, der ikke kun spilder tid, men også kan forårsage arbejdsstandsninger.
Tabeller: Ninja Tables Pro (betalt)
Flotte borde er en stor ting. De holder besøgende på siden, øger tilknyttede konverteringsrater og forbedrer brugeroplevelsen – især på mobil.
Ninja Tables Pro er udråbt af mange niche-webstedsbyggere af en meget simpel grund: fordi det er den bedste nemme mulighed derude for flotte professionelle borde. Jeg har testet flere værktøjer, og det er det, jeg bruger i min teknologistack.
Ad Management: Annonceindsætter (gratis)
Ad Inserter Pro er et gratis WordPress-plugin, der gør det nemt at placere annoncer på hele mit websted, hvor jeg vil have dem vist. Godt for AdSense, Ezoic og andre, det er en enorm tidsbesparelse.
Jeg ønsker ikke at skulle rode med HTML eller CSS for at justere et indlæg for at sætte en annonce i. Dette plugin tager sig af den tekniske side af det, så jeg kan fokusere på blot at optimere placeringen.
Amazon: AAWP (betalt)
AAWP-plugin’et til WordPress er stort set kongen af Amazon-linkplugins. Dette gør det nemt at skifte alle links fra et købt websted fra den tidligere ejers konto til min egen, og tjekker for ødelagte links eller links til produkter, der er udsolgt.
Dette gør det meget nemmere at administrere links og sikre, at trafikken går til en side på Amazon, der rent faktisk konverterer.
Intern linking: Link Whisper (betalt)
Link Whisper er et exceptionelt betalt WordPress-plugin skabt af Spencer Haws. Dette værktøj viser, hvor mange indgående og udgående links, der går til hvert indlæg, og foreslår indlæg at linke til, hver gang du tilføjer eller redigerer indhold.
Interne links er en effektiv måde at sende linkjuice til dine blogindlæg fra andre blogindlæg, og Link Whisper gør det ekstremt nemt at gøre det effektivt i skala.
Sikkerhed: Wordfence Sikkerhed
Wordfence Security er et sikkerhedsplugin, der scanner for malware, hacks og potentielle sikkerhedsproblemer med dit websted. Det er et gratis plugin, der gør et godt stykke arbejde med at holde websteder sikre og underrette dig om eventuelle problemer.
Sikkerhed er et must med ethvert websted for at beskytte dit arbejde mod malware, hackere eller andre onlinetrusler.
Andre (Valgfri)
Disse er valgfrie dele af min tekniske stak, som jeg nogle gange bruger, nogle gange ikke afhængigt af, hvilke ekstra ting jeg har brug for med hvert specifikt websted.
Den korte liste over andre plugins og tjenester, der nogle gange laver min tekniske stak inkluderer:
- Omdirigering (gratis)
- Nem indholdsfortegnelse (gratis)
- Kontekstuelle indlæg
- Alt i én WP-migrering
Hvis du arbejder på et websted, hvor du har brug for, hvad nogen af disse plugins har at tilbyde, så er de en meget god tilføjelse til stakken for at sikre, at dit websted har den fulde funktionalitet, du leder efter.
Handlingsbare næste trin
Med nok tid vil de fleste webstedsbyggere, svømmefødder og investorer have deres foretrukne plugins eller go-to-tjenester. Behold dem, der fungerer godt for dig, tag handling fra denne gennemprøvede teknologiske stak, og find den kombination, der virker for dig.
- Se over teknologistakken i denne artikel.
- Identificer de plugins eller tjenester, der løser problemer, du ikke har taget hånd om på dine nichewebsteder.
- Udnyt de gratis (ingen grund til at lade være).
- Se på de betalte ressourcer, der passer ind i dit budget, og som kunne gavne dine nichesider mest for omkostningerne (husk: 80/20).
- Gentag efter behov, indtil du har hele denne stak (eller din version af den).
Tag disse trin, hold øje med nye ressourcer, der får en masse trækkraft og løser et praktisk problem, og resultaterne af din nichewebside vil fortsætte med at blive bedre.