Den komplette idiots guide til SEO: Alt hvad du behøver at vide

Følgende artikel hjælper dig med: Den komplette idiots guide til SEO: Alt hvad du behøver at vide

Velkommen til The Complete Idiot’s Guide to SEO.

Lad os starte med at besvare dit første spørgsmål: ja, vi skulle oprindeligt kalde denne guide .

Ville du dog ikke vide det, det navn er allerede taget af Peter Kent. Hvis du ikke har lyst til at læse 13 siders dokumentation, kan du bare tage sit Udemy-kursus i stedet for. Ingen hårde følelser, hvis du gør. Vi ved, at britiske accenter er svære at modstå.

Stadig her? Godt. Lad os begynde.

Introduktion

Søgemaskineoptimering, også kendt som SEO, er processen med at optimere websteder for at forbedre deres ydeevne på populære søgemaskiner såsom Google. SEO er et underområde af det bredere sæt af karrierefærdigheder kendt som digital markedsføring.

SEO omhandler den “organiske trafik”, der opstår som et resultat af “organiske søgeresultater”. Organisk betyder enhver trafik, der kommer naturligt som et resultat af, at en bruger skriver en forespørgsel i en søgemaskine og klikker på en af ​​de fortegnelser, der sker som et resultat, i stedet for på en betalt annonce.

For at præcisere: Når en bruger indtaster et givet søgeord, siger “”, er de første flere resultater, de ser, typisk angivet som betalte annoncer markeret som annoncer. Organiske resultater er alt, hvad de ser annoncerne. Organisk trafik refererer til enhver indgående trafik til et websted, der stammer fra brugere, der klikker på søgeresultater.

Den tidlige historie om SEO og hvordan søgemaskiner fungerer

Webstedsejere begyndte først praksis med bevidst at få websteder til at rangere højere på søgemaskiner i midten af ​​1990’erne, men selve udtrykket SEO blev først opfundet i 1997.

En webstedsejer eller webmaster, indsender deres hjemmesides URL til en søgemaskine. Søgemaskinen sender derefter et automatiseret program kaldet a eller a for at besøge webstedet og lære om, hvad der er på det, eller det.

Botten udtrækker information om de links, der fører ind og ud af webstedet, og sender det derefter tilbage til søgemaskinen for at blive gemt på en server, kaldet en .

Botten bevæger sig derefter fra link til link og fra hjemmeside til hjemmeside, katalogiserer den information, den finder, mens den går, og sætter den sammen for at lave det, der i bund og grund er det gigantiske kort over alt på internettet.

Indekseringsværktøjet bruger derefter ordene på hver side til at forstå, hvad en hjemmeside handler om. Den ser på , på en webside, og hvordan de vises på hver side.

Ordene, der bestemmer dette, er kendt som .

Disse søgeord matches med en brugers givne søgeforespørgsel. De tilsvarende websteder, der udløses af disse søgeord, er angivet i rækkefølge efter relevans, når en bruger indtaster dem i en søgemaskine.

Dette er i sin enkleste form, hvordan en søgemaskine fungerer.

Det var sådan, tingene startede, men det tog ikke lang tid, før folk med mere hjerne end skrupler begyndte at finde ud af, hvordan de kunne bruge denne proces til at gøre internettet til en gigantisk pengeudskrivningsmaskine.

Det kommer vi mere ind på senere.

Google, PageRank og vigtigheden af ​​links

Google er uden sammenligning den mest populære søgemaskine i verden med 82% af markedsandelen i søgemaskineindustrien, efterfulgt af sin konkurrent Bing med 6% og derefter af Yahoo, Baidu, Yandex og Duck Duck Go.

Det er et velkendt og populært faktum, at Google er altseende, alvidende, alvidende, velvillige cybergoder, der laver de bedste digitale produkter i verden og er bedre end Jesus, hvis han var højere og en smartere kommode.

Hvis du er uenig i ovenstående udsagn, så tillykke. NSA er allerede på vej til dit hus.

Larry Page og Sergey Brin, medstifterne af Google, skabte en søgemaskine, der brugte et system eller en algoritme til at rangordne websider i rækkefølge efter vigtighed givet en brugers søgeforespørgsel.

Denne algoritme evaluerede websider baseret på antallet og styrken af ​​hyperlinks, eller kort sagt peger på en given webside. Denne algoritme er kendt som .

Et link er et ord, en sætning eller et billede, der fører fra en webside til en anden webside eller fra en hjemmeside til en anden. I HTML har den formatet DIN ANKERTEKST HER.

I PageRank-algoritmen fungerer et link som en godkendelse eller , for et websted af et andet websted. PageRank ser på links, der peger på et websted fra eksterne domæner, eller , for at vurdere et websteds relative betydning.

Den ser på, om eksterne links kommer fra et websted, det anser for autoritativt og troværdigt, og markerer alle links, der kommer fra websteder, som det anser for at være spamagtige eller på anden måde illegitime, som at have mindre værdi.

Her er et eksempel. Lad os sige, at der er to virksomheder i din hjemby Beach City: Fish Stew Pizza og Beach Citywalk Fries. De har hver deres hjemmeside.

Fish Stew Pizza har muligvis en webside med de lokale virksomheder, den samarbejder med, og på den webside er der et link, der fører til Beach Citywalk Fries’ hjemmeside.

Dette er i bund og grund ligesom ejeren af ​​Fish Stew Pizza, der siger “åh ja, Beach Citywalk Fries er fantastisk. Deres yngel er lovlige, vi er begge medlemmer af Beach City Chamber of Commerce, og jeg sender ejeren Mr. Fryman et julekort hvert år. Bare så længe han ikke begynder at lave pizza og udskæringer fra min virksomhed, jeg støtter ham, hans hjemmeside og hans forretning. Du burde tjekke ham ud.”

🔥 Anbefalede:  SEO kurser

Få det? Tots, ikke totes? Glem det.

Tag væk: Links er virkelig vigtige. At få flere af dem og sikre, at linksene kommer fra autoritative websteder i din niche, er den bedste måde, du kan få dit websted til at præstere bedre på Google.
Du har ingen chance for at rangere noget uden dem.

On- og off-side SEO

Google har over 200 rangeringsfaktorer og de opdaterer deres kernealgoritme over 500 til 600 gange om året.

Google beholder de fleste af rangeringsfaktorerne, som dens algoritme bruger en velbevaret hemmelighed.

De vælger at fortælle os visse ting i deres Googles retningslinjer for webmastere, Google Search Liason på Twitter og forskellige marketing-, teknologi- og webudviklingskonferencer. Bortset fra det er det meste af det, vi ved om, hvordan søgeresultater sorteres og prioriteres, resultatet af gætværk baseret på årtiers strenge test og eksperimenter.

Overordnet set kan SEO placeres i to forskellige kategorier: og SEO.

On-page SEO refererer til alle rangeringsfaktorer, som en webstedsejer har kontrol over. Disse faktorer omfatter (hvilke søgeord den har, og hvor ofte de vises), (indekserbarhedkanonisering, URL-struktur, metadata, billedoptimering, hjemmesidehastighed osv.), og (måden en hjemmeside er organiseret på).

Off-side SEO henviser derimod til enhver rangeringsfaktor for et websted, som ejeren har direkte kontrol over. Disse inkluderer antallet og autoritativiteten af ​​backlinks et websted har, og brugermålinger såsom klikrate og afvisningsprocent.

Ankertekst er også en faktor her. Når du bygger links, vil relevant ankertekst fungere bedst, men det er vigtigt ikke at overoptimere. Generisk ankertekst er en mere sikker mulighed, men du kan sikre relevans ved at inkludere dine søgeord i samme sætning (dette er kendt som co-citation), og taktikken er baseret på en Google patent.

Som en sidebemærkning, hvis du ønsker at få en forståelse af, hvad Google laver, er patenter yderst nyttige.

Søgeordsoptimering (søgeordstæthed)

I de tidlige dage af SEO handlede spillet om søgeord. Foregribe, hvilke søgeord din ideelle bruger (det vil sige din ) indtaster i Google, og hvordan du effektivt kan bruge disse søgeord i dit websteds kopi.

Forvirrende nok insisterer nogle mennesker i SEO-verdenen stadig på begrebet søgeordstæthed som et relevant koncept til optimering af hjemmesider. Disse mennesker tager fejl, og når du finder dem, er det korrekte svar at pege din finger ad dem, fordreje dit ansigt i vrede og højlydt fordømme dem som de beskidte, forfærdelige løgnere, de er.

Sandheden er, at selvom søgeordsoptimering på siden stadig er vigtig, er det en bedre udnyttelse af din tid til blot at sammenflette søgeordene i dit eksemplar på en måde, der flyder naturligt, læser logisk og giver mening for læseren, som om du skulle at inkludere dem alligevel.

Med andre ord, skriv din hjemmesides kopi til mennesker, ikke søgemaskiner. En god tommelfingerregel er at bruge dit fokussøgeord cirka tre gange for hver 500 ord eller deromkring. Men som vi sagde, bliv ikke for hængt op i det.

Pointen er, at mange SEO’er stadig begår den fejl at designe og optimere hjemmesider primært for at gøre Google-guderne glade. Dit bedste bud er i stedet at fokusere på at skabe en bedre oplevelse for din ideelle bruger.

Tag væk: Dette er altid den første og fremmeste regel for SEO såvel som alle former for digital markedsføring: Altid. Husk. Brugeren.

Indekserbarhed

Når et websted eller en webside er , betyder det, at det kan findes af søgemaskiner og er tilgængeligt for brugere via denne søgemaskine. At lave en hjemmeside betyder derfor at forbedre den lethed, hvormed søgemaskine webcrawlere kan katalogisere det.

Der er også en række grunde til, at du måske vil have en søgemaskine til at undgå at indeksere bestemte sider og filtyper på dit websted for at forhindre dem i at dukke op i søgeresultaterne.

Dette kunne være noget i retning af at låse e-handelscentrerede websider væk som vogne og betalingssider for at give en mere logisk brugerrejse, eller det kan være din virksomheds forsøg på at skjule de beskidte penge, de samler på skitserede, offshore Seychellen-bankkonti for at undgå beskatning .

I hvert fald betyder det, at gøre dit websted indekserbart, at du sender to ting til Google Webmaster: dit websteds XML-sitemap og en robots.txt-fil.

Et XML-sitemap er i bund og grund et kort over din hjemmeside. Den fortæller Google og andre søgemaskiner, hvor alt på din hjemmeside er placeret, og hvad deres webadresser er. Det er det, der gør din hjemmeside lettere tilgængelig via Google.

Oprettelse og indsendelse af et XML-sitemap er en hurtig og enkel proces, der tager 5 minutter med Google Search Console og et værktøj kaldet Screaming Frog. Du kan lære at gøre det selv i denne video.

En robots.txt-fil er i mellemtiden et tekstdokument, der findes i rodmappen på dit websted. Det fortæller Google, hvilke websider og filtyper på dit websted, der er forbudt at crawle, og hvilke der er A-Ok. Hvis dit XML-sitemap er som en køreplan, så er en robots.txt-fil mere som en plan.

🔥 Anbefalede:  5+ Sure-Fire Lead Generation Tactics for sociale medier for 2023

Det er vigtigt at bemærke, at Google behandler parametrene skitseret i din robots.txt-fil som en , ikke en hård og hurtig regel. Den kunne vælge bare at ignorere det.

Den mest sikre måde at forhindre en webside i at blive indekseret på er ved at inkludere meta-tagget: i sidens kildekode.

At indsende dit XML-sitemap og din robots.txt-fil til Google er i bund og grund som at give det en vejledning til dit nye hus.

“Hey Google, velkommen til vores nye hus! Sådan kommer du til vores hus. Her er, hvad du finder, når du først er der. Åh, men sørg venligst for at du ikke går her, her eller her. Det er her, vi gemmer bitcoin-mineserverne, døde kroppe og eksotiske dyrehudfrakker.”

SEO som markedsføringsstrategi

SEO er kunsten og videnskaben at forbedre websteder, så de klarer sig bedre på søgemaskiner, og betegner det som en teknisk færdighed.

SEO er dog også et felt, der kræver, at man studerer den måde, folk bruger digitale medier på, og at man forudser måden, de bruger hjemmesider og søgemaskiner på, for derefter at bruge disse oplysninger til at drive et website, som om det var en online forretning.

Af denne grund er SEO-relaterede opgaver typisk henvist til marketingafdelingen, uanset hvad de smarte webudviklere inden for ingeniørfaget måtte sige det modsatte.

I modsætning til mange internetmarkedsføringstaktikker såsom PPC-søgeannoncer eller Facebook-annoncering, hvor succes måles i dage eller uger, måles SEO-succes i måneder eller endda år. SEO spiller det lange spil.

Tag væk: Marketing er aldrig gratis. Det vil altid koste dig enten tid eller penge, og du skal vælge en. PPC-søgning og Facebook-annoncering koster penge. SEO tager tid.

Googles algoritmeopdateringer og White Hat vs. Black Hat SEO

Det er også et velkendt og populært faktum, at marketingfolk er en af ​​de mest universelt mislikede grupper af mennesker på planeten Jorden.

Dette kan forklares med det faktum, at så mange af dem har svindlere sideløb, store egoer, dumme frisurer, skøre personligheder og den kombinerede moralske fiber af to sultende jærve fanget i en sækkesæk.

Det følger derfor, at mange af dem har prøvet alle slags luskede og uhyggelige måder at overliste Google og skyde til toppen af ​​deres søgeresultater på den nemme måde. Disse er kendt som Black Hat SEO-taktikker.

At lave SEO på denne måde virker ikke, ikke i det lange løb. Folk har bevist dette. Ja, vi er sikre, så lad være med at prøve.

Hvorfor? Mest fordi Google normalt reagerer på denne skullduggery ved at overliste dem med det samme.

De opnår dette ved at straffe websteder, de mistænker for at bruge Black Hat SEO-taktikker og give fortrinsbehandling til webstedsejere, der bruger etisk webstedsvedligeholdelse og forretningspraksis. Sidstnævnte er kendt som White Hat SEO-taktik.

Da SEO-området først blev fremtrædende, plejede det at handle om de søgeord, dit websted havde. Websiteejere og marketingfolk ville ofte forsøge at fylde så mange søgeord i deres hjemmesides kopi og metadata som muligt for at få den mest organiske søgetrafik.

Dette er en praksis kendt som keyword stuffing. I dag er keyword stuffing generelt ilde set i SEO-verdenen. Det anses i bedste fald for at give en dårlig brugeroplevelse og i værste fald risikere, at Google straffer dine søgeresultater.

Tag væk: Igen, optimer og skriv til mennesker, ikke søgemaskiner.

Da keyword stuffing holdt op med at virke, var den næste ting, de prøvede, at duplikere eller direkte plagiere indhold fra højtplacerede websteder for at rangere deres søgepositioner.

Som svar, Google udgav Panda-opdateringen til sin kernealgoritme i 2011. Panda søger efter noget, der hedder duplicate content. Duplicate content er enhver kopi (læs: ord), der findes på din egen eller en andens hjemmeside, som også findes et eller flere steder andre steder på internettet.

Tag væk: Originalt, unikt indhold er det bedste indhold. Indholdet er konge.

Derefter forsøgte de at spille systemet ved kunstigt at manipulere, hvordan links peges på deres websteder, så de kunne puste deres egne søgeresultater op. Disse er kendt som “link-ordninger”, og det refererer normalt til praksis med at købe eller udveksle links for penge.

Så som svar, Google kom ud med Penguin i 2012. Penguin leder efter websteder, som den fastslår, deltager i linkordninger og straffer dem. Den vurderer dette ved at vurdere kvaliteten af ​​de websteder, en gruppe af backlinks kommer fra.

Tag væk: At betale for links virker ikke. Du vil højst sandsynligt få skrald, og du vil risikere at miste dine søgeresultater. Det er bare ikke de potentielle risici værd. Gør det ikke.

Så prøvede Google noget særligt interessant. I 2013 udgav de Hummingbird-opdateringen.

Hvad Hummingbird gør, er at evaluere søgetermer brugt af brugere i form af snarere end blot tekst. Med andre ord forsøger den at finde ud af, at ikke kun brugere søger efter, men de søger efter det.

Tag væk: Googles første og fremmeste mål er at give slutbrugeren de bedste og mest relevante søgeresultater for en given forespørgsel. Du bør danne din SEO-strategi ud fra den tankegang.
Vi sagde det før. Vi siger det igen: Husk. Hvad. er bedst. For brugeren.

🔥 Anbefalede:  Den bedste marketingautomatiseringssoftware (2023-sammenligning)

Andre fremtrædende Google-algoritmeopdateringer inkluderer RankBrain (udgivet i 2015) som ser på brugermålinger såsom klikrate og afvisningsprocent for at bestemme den typiske brugeroplevelse på et websted, og EAT (udgivet i 2019) som undersøger om en hjemmeside udviser ekspertise, autoritativitet og troværdighed baseret på en række faktorer.

International SEO

Det er her, tingene bliver lidt mere komplicerede. International SEO er et meget tæt emne, og det efterlader ofte selv erfarne SEO-professionelle, der klør sig i hovedet i frustreret forvirring.

Vi vil forsøge at holde det på de vigtigste punkter og bare fortælle dig, hvad du har brug for at vide.

Lad os sige, at din virksomhed ekspanderer til det canadiske marked, og du ønsker at gøre dit websted tilgængeligt for både engelsk- og fransktalende canadiske brugere.

Du har som udgangspunkt en af ​​fire muligheder.

Din første mulighed er Landekode domæner på topniveau (ccTLD’er).

URL-strukturen for dit nye websted vil se sådan ud:

URL struktur:

www.prerender.ca/en

www.prerender.ca/fr

Dette involverer registrering af et nyt domæne med en ny landekode, i dette tilfælde .ca, sammen med eventuelle tilsvarende sprogkoder og .

Dette er det mest effektive signal til Google om, at du laver et websted til canadiske brugere. Det svarer til en fuld omfavnelse af det canadiske marked.

Det er dog også langt den sværeste og mest krævende internationale SEO-løsning at vedligeholde såvel som den mest ressourcekrævende.

At gøre det på denne måde betyder i bund og grund, at du skaber præcedens for at lave et nyt webstedsdomæne for hvert marked, du udvider til, hver med deres egen helt nye SEO-strategi (gennemgår processen med at rangordne for søgeord og etablere en backlink-profil fra bunden). for ikke at nævne at ansætte et separat team af webudviklere til at vedligeholde hver enkelt.

Dette er bare ikke en mulighed for de fleste virksomheder. De fleste virksomheder har simpelthen ikke ressourcerne til at gøre dette bæredygtigt, medmindre de er globalt anerkendte mærker som Nike eller McDonalds.

Så er der underdomæner.

URL struktur: www.ca.prerender.com.

Dette er den næststærkeste måde at etablere geo-targeting for et websted og er lettere at vedligeholde. At gå underdomæneruten betyder, at du kan bruge Google Search Console til at geo-målrette hvert underdomæne på dit websted efter område og sprog.

Dette er en helt levedygtig mulighed. Du kan gøre tingene på denne måde, hvis du vælger det.

Når det er sagt, anbefaler SEO som regel, at du konsoliderer dine underdomæner og kun arbejder med så mange som strengt nødvendigt. Det bliver bare rodet ellers.

Dernæst har vi undermappemetoden. Tilføjelse af en separat webstedsstimappe (undermappe) for hver lokalitet og sprog.

URL struktur:

www.prerender.io/ca-en

www.prerender.io/ca-fr

Dette er i det væsentlige at holde hvert sprog og område i sin egen mappe. Det giver også mulighed for individuel geografisk målretning med Google Search Console.

Dette er den metode, der generelt anses for at have den bedste blanding af skalerbarhed og nem implementering. Som sådan er det normalt den anbefalede metode til internationale SEO-initiativer. Gør tingene på denne måde, hvis du kan.

Endelig er der generiske topniveau domæner (gTLD’er) brugt sammen med hreflang-markering.

URL struktur:

www.prerender.com?lang=fr-ca

www.prerender.com?lang=en-ca

At lave din internationale SEO-strategi som denne er rodet, groft og alt for kompliceret. Google kan ikke lide det. Folk kan ikke lide det. Gør det ikke.

Ressourcer

Og det dækker omtrent det grundlæggende! Her kan du læse mere, hvis du vil vide mere:

Og mens du er i gang, er her nogle YouTube-kanaler, du kan abonnere på:

Moz Whiteboard-fredage

Disse drives ofte af Rand Fishkin. Fishkin er administrerende direktør for Moz, en SEO-platform i virksomhedskvalitet, som er betroet og respekteret i hele branchen.

Ignorer venligst et øjeblik, at hans corny hipsterstache giver dig lyst til at slå ham på hovedet, hver gang du ser på hans dumme, dumme ansigt og fokusere på det faktiske indhold i hans videoer. Fishkin er faktisk en førende ekspert i alt SEO-relateret, og han ved, hvad han taler om.

Hans Whiteboard Fridays-serie er nogle af de bedste ressourcer, der tilbydes, når det kommer til SEO. Han nedbryder komplicerede SEO-emner på måder, som alle kan forstå.

Ahrefs

Ahrefs er simpelthen det bedste indholdsmarkedsføring, søgeordsforskning og backlinkanalyseværktøj, der findes. Deres YouTube-videoer om SEO ledes af Sam Oh, en digital marketing- og SEO-konsulent hos Ahrefs.

Han dækker utroligt nyttige strategier om alt fra, hvordan man laver en indholdsrevision til ressourcesidelinkbuilding, samt tilsvarende e-mailskabeloner og oversigter over grundlæggende SEO-koncepter. Vi starter normalt vores arbejdsmorgen med at se en af ​​hans videoer over en skive grapefrugt.

Mr. Oh har den ekstra kendskab til at være en knirkende bamse, der kan kramme øjnene, af en mand, hvis rosenrøde kinder giver en lyd som et knirkende legetøj, når du prikker i dem.

Table of Contents