Den bedste synonymordbog for forfattere (bedste 9 testet og løst)

Følgende artikel hjælper dig med: Den bedste synonymordbog for forfattere (bedste 9 testet og løst)

Du leder sikkert efter den bedste tesaurus for forfattere. Måske ønsker du at forbedre en sætning, brev, e-mail, blogindlæg eller historie.

Uanset årsagen, kan det at finde det helt rigtige ord nogle gange gøre hele forskellen mellem at skrive, der er ho-hum eller .

Den bedste tesaurus for forfattere afhænger af dit formål. Den bedste synonymordbog for forfattere, der ønsker at forbedre deres forfatterskab på lang sigt, er Oxford American Writer’s Thesaurus. Den bedste synonymordbog for forfattere, der ønsker en hurtig løsning på en sætning, er Thesaurus.com. Der er også 7 andre gode tesauruser.

I denne artikel lærer du alt, hvad du behøver at vide om den bedste tesaurus for forfattere.

Hvorfor er Oxford American Writer’s Thesaurus den bedste synonymordbog for forfattere, der ønsker at forbedre deres skrivning på lang sigt?

Oxford American Writer’s Thesaurus er den bedste synonymordbog for forfattere til langsigtet fremme af deres håndværk, fordi det går langt ud over blot at give en liste over synonymer (alternative ord).

Enhver gammel tesaurus kan gøre det.

Det er snarere den mest omfattende, mest intuitivt kategoriserede og mest befordrende for egentlig sprogindlæring. Sidstnævnte er nøglen til ikke kun forbedret skrivning af en enkeltstående sætning, men forbedret skrivning på alle fremtidige sætninger.

På en måde er det forfatterens version af lignelsen om at give en mand (eller kvinde) en fisk kontra at lære ham (eller hende) at fiske.

(Ifølge lignelsen, hvis du giver en mand en fisk, fodrer du ham for en dag, men hvis du lærer en mand at fiske, fodrer du ham for hele livet). Hvis du leder efter en synonymordbog, der vil fodre din indre forfatter i en menneskealder, er dette absolut noget for dig.

Særlige funktioner for forfattere

• Omfang af ordvalg
• Omfattende (skribenter finder ofte flere muligheder med denne ressource end andre muligheder)
• Synonymer tættere på betydningen af ​​det søgte rodord
• Flere betydninger
• Del af tale i hovedindtastningsord (plus yderligere dele af tale)
• Synonymer for hver betydning
• Eksempler på, hvordan man bruger ordet i en sætning
• Forskellige ord med samme stavemåde
• Specialistområde (medicin osv.)
• Personlige observationer fra bidragende forfattere (spredt i teksten)

Bagerst i synonymordbogen finder du en sprogguide med en række nyttige ressourcer, herunder følgende: (eksempler i parentes)

• Liste over store og små bogstaver og kursiv regler og retningslinjer
• Liste over tegnsætning sammen med korrekt brug (eksempler inkluderet)
• Liste over relaterede tematiske ord efter type og undertype (teknologi, musik, psykologiske lidelser, computer- og internetudtryk, digtetyper, mode, transport, samfund osv.) – tro mig, dette afsnit er vanvittigt omfattende!
• Liste over arkaiske ord (liv, grimalkin og pismire)
• Liste over latinske sætninger med deres betydninger (amor nummi = kærlighed til penge)
• Liste over litterære ord, der oftest bruges i poesi eller anden forhøjet skrift (disenthral, ​​hyperborean og dykkere)

Sandsynligvis en af ​​de mest nyttige funktioner i synonymordbog er, hvordan den understøtter at vælge det rigtige ord med den rigtige betydning. Ordassociationer, ordlinks og bemærket forkert brug hjælper dig med at undgå pinlige narrative fejl.

🔥 Anbefalede:  10 bedste kurser i ledelse af sociale medier (gratis og betalt)

Det er dybest set en forfatters bedste ven.

En fordel ved at eje en fysisk papirkopi af synonymordbog er, at den blotte aktivitet med at søge efter det rigtige ord ved at bladre faktiske sider vil præge nyt ordforråd dybere i dit sind end blot “klik-og-scroll” online-søgninger (som er lettere og mere tilgængelig, men mindre mentalt og fysisk engagerende).

Titlen på introduktionen til Oxford American Writer’s Thesaurus, skrevet af Ben Zimmer, siger det hele: Remodeling the “Warehouse of Roget”: How the Thesaurus is Being Reinvented as a Writer’s Tool.

Hvorfor er thesaurus.com den bedste synonymordbog for forfattere, der ønsker en hurtig rettelse af en sætning?

Hovedårsagen til, at thesaurus.com er det bedste til hurtige svar på ordproblemer, er, at det er online og tilgængeligt fra enhver internetforbundet enhed. Det er langt den bedste online tesaurus for forfattere.

Det er lige meget, om du bruger din telefon, tablet, bærbare computer eller desktop (eller en anden fremtidig enhed), du kan få adgang til thesaurus.com.

Det betyder, at du ikke engang behøver at gå på tværs af lokalet til bogreolen for at trække bogen ud og bladre gennem siderne.

En simpel ordsøgning vil give dig mange alternative udtryk.

Et par nyere opdateringer til webstedet gør det endnu mere nyttigt. Siden giver nu farvekodede søgeresultater baseret på relevans for dit rodsøgeudtryk.

Den seneste opdatering er at inkludere en skrivbar boks, vi faktisk kan skrive din sætning ud ved hjælp af forskellige ord i søgeresultaterne. Det betyder, at du faktisk kan se flere variationer af dit rodord i handling og faktiske sætninger.

Dette tager alle kræfterne ud af at spekulere på, hvordan forskellige synonymer vil lyde i din sætning. Du kan skrive en hvilken som helst sætning, du vil, og erstatte roden eller nøgleordet med de forskellige ord i søgeresultaterne. Jeg kan ikke fortælle dig, hvor meget jeg elsker denne funktion.

Når du vil finde det rigtige ord hurtigt, er der simpelthen ingen bedre synonymordbog for forfattere online.

Sådan bruger du den bedste synonymordbog for forfattere

Det, jeg elsker mest ved Oxford American Writer’s Thesaurus, er strukturen og organisationen.

Enkel alfabetisk indeksering giver dig mulighed for nemt og hurtigt at finde synonymer.

Så får du også alle de tilføjede funktioner som flere betydninger, eksempler på sætninger og sætninger og bemærkede almindeligt misbrugte ord.

Lad os sige, at du prøver at finde et andet ord for. Du tror bare ikke, at din sydlige tobaksbonde ville bruge det. Intet problem. Du åbner tesaurusen, bladrer til A’erne og finder udtrykket.

Hvad du bemærker med det samme om posten for at antage er, at det er et verbum. Du læser en eksempelsætning. Du ser flere mulige alternativer såsom formode, udlede, udlede og regne.

. I det øjeblik du ser det, ved du instinktivt, at det er det perfekte ordvalg.

🔥 Anbefalede:  16 bedste Fiverr-alternativer (websteder som Fiverr)

Ok, men tjek til side, hvordan ved du, hvornår du har fundet det rigtige ord? Det rigtige ord…

 • Matcher tonen i resten af ​​sætningen
 • Matcher din stemme og stil
 • Forbedrer klarheden (i stedet for at tåge pointen)
 • Matcher enkeltheden af ​​sætningen (og skrivestykket)

Bør forfattere overhovedet bruge en synonymordbog?

Har du nogensinde stillet spørgsmålstegn ved tesaurusen? Det lyder måske som et mærkeligt spørgsmål, men sandheden er, at synonymordbogen har et dårligt navn. Mange skrivelærere (ahem, jeg ser på dig Mr. King) advarer forfattere om at smide dem ud med adverbier.

Men hvad er der galt med at bruge en tesaurus til at skrive? Bruger professionelle forfattere dem? Bruger indholdsforfattere tesaurusen? Og hvis ja, hvad bruger forfattere tesaurusen til?

Sådan er kontroversen i synonymordbog. Men hvorfor?

Så mange spørgsmål. Lad os se, om vi kan komme til problemets kerne. Sandheden er, at der absolut ikke er noget galt med at bruge en synonymordbog. Ingenting overhovedet.

Grunden til, at nogle forfattere og lærere afskyr synonymordbog, ligger ikke i ressourcens eksistens (det er ikke, at synonymordbog på en eller anden måde er dårlig eller forkert), men i misbrug af ressourcen.

Ser du, mange begynderforfattere snubler over synonymordbogen.

De rækker ud efter det, når de er bedre tjent med at komme ud af det første rodede træk.

Bladr derefter gennem siderne, når deres forfatterskab måske har brug for det enkle, direkte udtryk, der er øverst i deres sind. Sådan blev synonymordbogen en krykke for doven tænkning.

Så det handler ikke rigtig om at brænde din synonymordbog i den kunstneriske renheds navn. Det handler egentlig ikke om at håne en ressource for at udvide vores ordforråd. Det kommer ned til to væsentlige skrivefærdigheder: timing og dømmekraft.

Dette bringer os naturligvis til, hvornår vi bedst kan bruge (og hvornår vi ikke skal bruge) en synonymordbog. Anbefalingerne kan overraske dig.

Hvornår skal man bruge en synonymordbog for forfattere

Tag følgende retningslinjer i betragtning, når du beslutter dig for, hvornår tesaurusen skal trækkes ud.

De mest effektive tidspunkter at bruge en tesaurus:

 • For at finde det rigtige eller bedre ord
 • For at forstå betydningen af ​​et ord dybere
 • At omskrive eller redigere dit forfatterskab
 • At søge og erstatte overbrugte ord (de fleste forfattere har en tendens til at gentage de samme ord og sætninger. En synonymordbog kan hjælpe med at tilføje nye ord ved at erstatte gentagne ord med forskellige og forhåbentlig bedre ord)

Med andre ord, brug tesaurusen ikke som en krykke, men som en katapult. Undgå overforbrug. Stol ikke på en tesaurus som en genvej til kritisk tænkning.

Konstante eller endda intermitterende søgninger efter det rigtige ord kan afbryde strømmen af ​​den kreative fase af skrivningen. Gem din tesaurus til redigeringsfasen.

Hvornår skal man ikke bruge en synonymordbog

Lige så vigtigt er der tidspunkter, hvor man ikke bruger en synonymordbog. Hvis du overbruger en synonymordbog, vil din skrivning ofte komme til at virke fjern, kold, prætentiøs og anstrengende. Det er der ingen, der ønsker.

🔥 Anbefalede:  Hvad er en self-hosted blog? Skal jeg vælge en gratis eller self-hosted blogplatform? + Sådan kommer du i gang

Her er tidspunkter for ikke at bruge synonymordbog…

Når du ikke forstår ordet

Brug ikke et ord, hvis du ikke 100% forstår dets betydning. I bedste fald vil en forkert betydning forårsage forvirring; i værste fald en negativ vurdering af skrivekvaliteten.

Når du prøver at lyde smart

Jeg tror egentlig ikke, at dette punkt skal uddybes. Et stort ord kan se malplaceret ud, hvis det stikkes der alene uden en sammenhæng med andre store ord.

Og en gruppering af store ord er skræmmende. Videnskabelige artikler kan kræve såkaldte “fem dollars”-ord, men de fleste andre skrifter drager fordel af enkelhed og klarhed.

Den anden ulempe (og dens vigtigste) er, at forsøg på at lyde smart i stedet for smart at vælge det rigtige ord fjerner dig fra læseren. Denne snobbede type skrivning kan afskrække netop de læsere, du ønsker at omfavne med åbne arme.

Når et kortere, enklere ord ville gøre det

Einstein sagde det bedst: “Tingene skal være så enkle som muligt, men ikke enklere.”

Det smarte ordvalg er næsten altid det kortere valg. Klarhed overtrumfer fængslende hver gang. Hvordan kan en læser blive fascineret, hvis de er forvirrede?

Liste over andre nyttige tesauruser for forfattere

Som forfatter har du mange valgmuligheder for en tesaurus. Nogle er mere specifikke og nyttige for forfattere af skønlitteratur, mens andre er nyttige for alle typer forfattere. Scan listen nedenfor, noter alle, der stikker ud til dig, og tjek disse muligheder.

 1. Følelsesmæssig tesaurus (Ligesom det lyder, er det en liste over beskrivende følelsesmæssige ord og sætninger. Mange forfattere sveder ved det)
 2. Tesaurus for følelsesmæssige sår (Følelser efterlader ar. Dette værktøj giver dig alle måder at beskrive disse sår på siden)
 3. Sansernes synonymordbog (Tesaurus, der hjælper dig med at beskrive brugen af ​​de fem sanser)
 4. Tesaurus for positive egenskaber (Tesaurus over positive karaktertræk for fiktion)
 5. Tesaurus for negative egenskaber (Tesaurus over negative karaktertræk for fiktion)
 6. The Power Thesaurus (online crowdsourcet tesaurus)
 7. Den veltalte synonymordbog: De mest kraftfulde måder at sige hverdagens ord og sætninger (Dette kan være nyttigt, når du skriver skønlitteratur eller faglitteratur)
 8. Diverse Samlinger af synonymordbog (Forskellige kategorier fra Writer’s Helping Writers hjemmeside)

Afsluttende tanker

Her er en hurtig oversigt:

Relaterede indlæg: