Deloitte udgiver den 14. årlige tekniske trendsrapport

Følgende artikel hjælper dig med: Deloitte udgiver den 14. årlige tekniske trendsrapport

Deloitte har udgivet sit 14. årlige flagskib Tekniske tendenser rapport, der skitserer fremskridtene af seks makrotrends for forretningstransformation i løbet af de næste 18 til 24 måneder. Rapporten var baseret på Deloittes forskning og globale teknologiekspertise på tværs af en bred vifte af sektorer som AI, Web3, blockchain og mere.

Affektiv og forklarlig AI

Der var mange vigtige ting fra rapporten, som alle bør overvejes af virksomhedsledere på tværs af mange brancher.

En af takeaways var, at affektiv AI, som er empatisk følelsesmæssig intelligens, vil føre til, at maskiner kan trænes med unikke menneskelige data. De kunne derefter lære at skelne og efterligne menneskelige følelser. Generativ AI kommer også til at spille en stor rolle med stigningen i kreativ intelligens, der kan udføre en bred vifte af menneskelige aktiviteter, såsom at skrive poesi og male billeder.

Ifølge rapporten fører alt dette til den mulige stigning af almen AI, som er intelligens, der har udviklet sig fra simpel matematik til polymat. AI til generelle formål kan føre til alsidige systemer, der lærer og efterligner unikke menneskelige egenskaber.

Deloitte-rapporten beskriver også vigtigheden af ​​at åbne op for AI eller lære at stole på AI-systemer. AI-værktøjer bliver mere og mere standardiserede, og organisationer indser, at for at opnå konkurrencemæssige gevinster, skal der være høj tillid til, at AI-systemerne vil levere den rigtige analyse og indsigt.

For at opnå denne tillid er det vigtigt, at AI-algoritmer er synlige, kontrollerbare og kan forklares. Samtidig bør arbejdere involveres i AI-design og -output.

🔥 Anbefalede:  Florian Hillen, CEO og grundlægger af VideaHealth - Interview Series

Rapporten fortsætter med at detaljere nogle af de vigtige aspekter af at opnå denne tillid og forskellige andre forretningsmål:

  • I fremtiden vil det være vigtigere for virksomheder at bruge AI mere effektivt i stedet for at lave de bedste algoritmer.
  • Nøglen til at anspore til adoption vil være at udvikle processer, der udnytter AI på gennemsigtige og forklarlige måder.
  • Virksomheder har svært ved at stole på AI med missionskritiske opgaver. Forklarlighed er en af ​​de største forskelle mellem succesfuld brug af AI i stor skala og manglende afkast på AI-investeringer.
  • Fremadrettede virksomheder er afhængige af datagennemsigtighed, algoritmisk forklaring og AI-pålidelighed.

Andre vigtige takeaways

Der var flere andre vigtige takeaways i rapporten. For eksempel beskriver det, hvordan virksomheder, efterhånden som økonomisk disruption ændrer forretnings- og teknologistrategier, begynder at trække på tidligere it-lektioner for at forme deres fremtidige planer.

Nogle af de yderligere tendenser i rapporten er:

  • Internettet vil blive nedsænket af håndgribelige, samtale- og virtuelle grænseflader, der vil manifestere sig på tre måder. Den første er udvidet virkelighed, der inkluderer en forbrugervendt metavers oplevelse. Den anden er virksomhedssimuleringer med brug af digitale tvillinger af vores fysiske aktiver til at prototype og eksperimentere. Og den tredje er udvidede arbejdsstyrkeoplevelser på tværs af rekruttering, produktivitet, læring og mere til at konstruere forretningsmodeller.
  • Cloud-styring er blevet kompleks i løbet af de sidste ti år på grund af heterogene multi-sky-implementeringer. Virksomheder er i stigende grad afhængige af et fælles lag af abstraktion og automatisering kaldet metacloud eller supercloud for at gøre det mere enkelt. Disse cross-cloud-tjenester hjælper med at administrere drift, styring og sikkerhed og hjælper organisationer med at udnytte cloud-alsidighed, elasticitet, fleksibilitet og skalerbarhed.
  • Fremadrettede organisationer udvikler nye it-strukturer og roller, der bedre stemmer overens med tilgængeligt talentudbud. De prioriterer værdier, kulturel pasform og egnethed.
  • På trods af den seneste volatilitet omkring kryptovaluta, fortsætter potentialet for blockchain og digitale aktiver med at vokse.
🔥 Anbefalede:  4 inspirerende musikblogseksempler for 2023 (+ Key Takeaways)

Den fulde Deloitte-rapport udforsker en bred vifte af teknologier, herunder spaceTech, bioTech, neuroTech, roboTech, climateTech og energyTech. Disse teknologier bliver omtalt som xTech.

Du kan læse hele Deloitte Tekniske tendenser rapport her.