Del 2: Avancerede strategier for sponsorerede produkter

Følgende artikel hjælper dig med: Del 2: Avancerede strategier for sponsorerede produkter

Dette er del 2 af vores tre-måneders serie om optimering af dine (og vores!) Amazon PPC-kampagner. I del 2 vil vi se på nogle avancerede Amazon Sponsored Products-strategier og besvare nogle af de mest nagende spørgsmål, som vi og de fleste sælgere har om Amazon Sponsored Products.

I fremtidige indlæg vil vi se på Sponsored Display, Sponsored Brands og Amazon PPC-software.

I dette blogindlæg vil vi forsøge at få svar på et par spørgsmål:

  1. Hvad er den bedste placering for sponsorerede produkter, og skal vi optimere til disse placeringer?
  2. Hvad er den bedste dynamiske budstrategi – dynamiske bud op og ned, dynamiske bud kun ned eller faste bud?
  3. Virker kategorimålretning?

Relateret læsning: Del 1: Amazon PPC-eftersyn for fem mærker

Grundlæggende om sponsorerede produkter – skræl, klæbe og blokere

Før vi dykker ned i nogle avancerede strategier for sponsorerede produkter, lad os gennemgå det grundlæggende i sunde Amazon-sponsorerede produkters strategier.

En sund strategi omkring sponsorerede produkter involverer en Peel, Stick og Block-kampagne. I denne strategi opretter du en automatisk kampagne for at høste de bedste søgeord, fjerner dem fra disse kampagner, fastholder dem i manuelle kampagner, hvor du kan byde mere detaljeret, og blokerer dem fra at blive vist i dine automatiske kampagner.

Det grundlæggende i en strategi for skrælning, klæb og blokering af sponsorerede produkter

Dette er den mest grundlæggende strategi, når det kommer til at køre sponsorerede produktkampagner. De fleste af jer vil allerede bruge en eller anden version af denne strategi. Hvis du ikke er det, anbefaler jeg stærkt, at du tjekker vores Amazon PPC Strategies-artikel, som dækker nogle kernestrategier for sponsorerede produkter.

🔥 Anbefalede:  Samsung fejl | Liste over fejlbehæftede produkter fra Samsung

Hvad er den bedste præstation efter placering?

Vores første spørgsmål er Hvad er den bedste placeringsplacering: Øverst på søgning, Resten af ​​søgning eller Produkt?

Som du måske ved, for sponsorerede produkter giver Amazon dig mulighed for at byde mere for bestemte placeringer. Du vil bemærke, at jeg kun sagde. Amazon giver dig kun mulighed for at byde op (op til 900%) og ikke byde negativt for placeringer.

For sponsorerede produkter kan du se din ydeevneplacering i enhver sponsoreret produktkampagne ved at gå til fanen Placeringer.

Efter at have set på statistikken fra fem mærker, vi ejer og driver, kompilerede vi følgende resultater efter placering.

Top of Search havde det største salg og laveste ACoS blandt 5 mærker.

Efter at have set på ydeevnen for fem forskellige brands fandt vi ud af, at Top of Search havde en gennemsnitlig ACoS på 25 %, mens produktdetaljesider og andre søgeplaceringer var henholdsvis 34,5 % og 30 %. Jeg sammenlignede disse resultater med andre sælgere og bureauer. Og næsten universelt var Top of Search den bedste placering blandt andre sælgere.

Vi har konkluderet, at Top of Search har den laveste ACoS og producerer mest salg. Med denne logik betyder det, at du bør byde mere for Top of Search og mindre for de andre placeringer. Mere om dette senere.

Hvad virker bedst: Kun dynamiske bud ned, dynamiske bud op og ned eller faste bud?

I 2019 introducerede Amazon noget, der hedder Dynamic Bidding. Disse er tilgængelige via fanen Kampagneindstillinger.

Amazon lancerede Dynamic Bidding i 2019

Med Dynamic Bidding vil Amazons algoritme bestemme, hvilke søgeord du er mere tilbøjelige til at byde på, og enten justere dine bud op til 100 % (hvis du ikke har slået til) eller byde ned (hvilket vil ske, så længe du ikke gør det) er tændt).

Logikken her fra Amazon er sund. Mens du som sælger kun kigger på én metric, når du afgiver dine bud (det faktiske søgeord), kan Amazon se på et meget bredere sæt af data, herunder en kundes geografi, købshistorik osv. Så forestil dig f.eks. sælge fiskestænger til tunfiskeri. Hvis nogen fra Chicago leder efter fiskestænger, ved Amazon, at ingen fra Chicago nogensinde køber tunfiskestænger efter at have søgt efter fiskestænger og vil justere dine bud ned. De fleste af de store reklameplatforme har en eller anden version af maskinlæringsbaseret budgivning – for Google kaldes det Enhanced Cost-Per-Click.

Vi har lavet nogle ret omfattende test af dynamisk budgivning. Nedenfor er et skærmbillede af vores kampagner i løbet af den sidste måned. Du kan se, at vores kampagner med dynamiske bud – op og ned har markant højere omkostninger per klik og ACoS, hvilket du mere eller mindre ville forvente. Men forholdsmæssigt genererer de langt mere salg i betragtning af, at vi har omkring 3 gange flere kampagner, der bruger Dynamic Bids – Down Only.

Vi forsøgte også at skifte nogle af vores dynamiske bud – op og ned-kampagner til dynamiske bud – kun ned. Resultaterne var forudsigelige: ACoS og CPC faldt dramatisk, men det samme gjorde salget.

Til venstre er vores kampagner med dynamisk budgivning – op og ned slået til. Vi skiftede derefter disse kampagner til dynamiske bud – kun nede (1 uges periode vist)

Så hvilken dynamisk budstrategi fungerer bedst? Denne var ikke helt så afgørende som placeringsbud.

Sellics anbefaler, at hvis du allerede har en god ide om, hvilke søgeord der fungerer godt for dig, så prøv at slå Dynamisk budgivning op og ned til. Jeg ville formulere det anderledes – Hvis du har meget profitable kampagner, kan du prøve at slå dynamiske bud til – op og ned. Hvis du har urentable kampagner, skal du aktivere Dynamiske bud – Kun ned.

Kategori Budgivning

Forhåbentlig bruger du produktmålretningskampagner med sponsorerede produkter, da de kan være meget rentable. Hvis du er, har du sikkert bemærket, at du kan målrette efter ASIN eller efter kategori.

Med Category Targeting vil dine annoncer blive vist på samme placering, som hvis du målrettede efter ASIN, men du byder på stort set alle produkter i den pågældende kategori.

Jeg har testet kategorimålretning af og til, siden Amazon introducerede denne målretningsmulighed, og jeg har næsten altid haft frygteligt held med det. ACoS har næsten altid været langt højere end målretning mod individuelle produkter, og jeg har aldrig været i stand til at få det til et rentabilitetspunkt.

Jeg havde næsten opgivet kategorimålretning, men med henblik på denne PPC-serie besluttede jeg at prøve at give det en sidste prøve for at se, om jeg kunne få det til et rentabilitetspunkt, før jeg konkluderer, at kategorimålretning aldrig virker .

Efter megen test i løbet af de sidste to måneder har jeg endelig været i stand til at få vores kategorimålretningskampagner til et rentabilitetspunkt. Nedenfor er skærmbilledet over de sidste to måneder.

Efter megen testning var jeg endelig i stand til at få en kategorimålretningskampagne til et rentabilitetspunkt.

Efter test fandt jeg ud af, at tricket var følgende:

  1. Du skal byde Du kaster et så bredt net med kategorimålretning, at din konverteringsrate for disse annoncer vil være lavere end mange andre annoncetyper. Dine bud skal være lave nok til at opveje denne lave konverteringsrate.
  2. Du skal prøve Kategorimålretning med flere produkter. Nogle kategorier er langt mindre konkurrencedygtige end andre, og du kan få billig trafik, hvilket retfærdiggør at kaste et så bredt net.

Konklusion og tre bonusannoncestrategier

I løbet af det sidste års tid har Amazon gjort næsten alle deres annoncetyper mere og mere komplekse. Forhåbentlig hjalp denne artikel med at afmystificere nogle af de mere forvirrende nuancer af Amazon-sponsorerede produkter.

Som en del af vores test i løbet af de sidste to måneder har Mike og jeg brugt titusindvis af dollars og udviklet tre nye annoncestrategier, som vi bruger på alle vores brands lige nu: en isolationskampagne, en penny-kampagne og en kategorimålretningskampagne.

Disse kampagner genererer nu op mod 20.000 USD i ekstra indtjening hver måned pr. brand, som vi ikke tidligere fik med en sund ACoS på 21 %. Under vores næste EcomCrew premium webinar vil jeg nedbryde hver af disse strategier trin for trin, så du kan implementere dem i dine Amazon-kampagner. Hvis du allerede er Premium-medlem, tror jeg, du vil elske dette webinar, og hvis ikke, vil du forhåbentlig tjekke Premium ud og nyde dette skamløse stik til Premium.