De bästa TikTok-alternativen att överväga i Indien | Appar

TikTok styrde apputrymmet för videodelning tills appen togs oproportionerligt bort från appbutiker för indiska användare. Ända sedan dess har vi haft flera personer som bett oss hitta alternativa indiska appar för Tiktok. Människor som tidigare betraktade det som bara ett slöseri med tid befann sig också på plattformen när covid-19-låsningarna startade. Det som hade börjat som en tonårssensation blev snabbt populärt bland nätanvändare i alla åldersgrupper. Ända sedan förbudet mot kinesiska appar i Indien har användare varit på jakt efter appar som Tiktok tillverkade i Indien.

Indien fungerade som en av dess viktigaste marknader med cirka 119 miljoner aktiva användare. Emellertid utlöste mötet mellan Indien och Kina längs linjen för faktisk kontroll återigen stigande anti-Kina-sentiment i landet. Detta fick användare att omedelbart ta bort videoströmningsappen. Istället gick konversationen mot att erkänna appar som Tiktok tillverkade i Indien.

Indiens regering förbjöd officiellt 59 kinesiska appar i landet med hänvisning till oro kring datasäkerhet och potentiella hot mot landets suveränitet. Detta gav upphov till behovet av Tiktok alternativa indiska appar.

Dessutom har TikTok-förbudet skapat ett tomrum i världen av sociala medier, särskilt för kortvideoappar. Om du också i hemlighet har saknat videoströmningsappen, har vi listat tre alternativa TikTok-appar som redan laddas ner och startar video.

Tiktok alternativa indiska appar du måste prova

Instagram-rullar

Instagram har lanserat en ny TikTok-liknande funktion, Instagram Reels på plattformen i Indien. I vad som bara kan kallas ett smart affärsdrag har Instagram Reels tidsbestämt det rätt för den indiska användaren. Det tillåter användare att göra korta videor på upp till 15 sekunder. Dessutom gör det också möjligt för användare att lägga till musik, använda filter samt ljud från Instagram Music-bibliotek. Dessutom kan användare också välja att göra dem synliga för alla genom att dela i sektionen Utforska. Medan många andra verkar sakna funktioner, framstår det som ett av de bästa TikTok-alternativen.

Mitron

Mitron var förmodligen en av de första indiska sociala medieapparna som gjorde rubrikerna efter det senaste TikTok-förbudet. Appen kallas vanligtvis för en indisk TikTok-app. Den här indiska appen tillåter användare att göra korta videor och har ett underliggande tema som uppmuntrar till ett sinne för humor. Den hade snabbt samlat på sig över 25 miljoner nedladdningar på Google Play Butik vid vår senaste räkning. Appen togs dock tillfälligt ner från PlayStore innan den gjordes tillgänglig igen.

LÄS OCKSÅ: INDIENS TIKTOK RIVAL ‘MITRON’-APP KÖSSER 5 MILJONER NEDLADDNINGAR

Trell

Trell är en livsstilsgemenskapshandelsplattform som låter användare se och skapa videor sorterade över kategorier inklusive filmer, heminredning, sport, etc. Denna indiska app för TikTok-användare har också vunnit popularitet. Efter att kinesiska appar förbjöds i Indien bevittnade denna videobaserade app för sociala medier en betydande ökning av nedladdningar.

Men i en stor kontrast till TikTok erbjuder Trell möjligheten att dela videor på upp till 5 minuter.

LÄS ÄVEN: TRELL INDIAN APP SE NEDLADDNINGAR EFTER INDIEN FÖRBJUD KINESISKA APPAR

Chingari

Chingari är en annan indisk app som ses som ett bra alternativ till den kinesiska videoplattformen. Det är en gratis plattform för kort videodelning precis som TikTok. Appen finns för närvarande på 10 olika språk, inklusive hindi, engelska, tamil, malayalam, telugu, kannada, gujarati, marathi, bangla och punjabi. Appen har redan passerat 10 miljoner nedladdningar på mindre än en månad.

Det skulle vara intressant att se vilka av dessa appar som verkligen skulle fortsätta att hävda TikToks lediga plats i världen av små videoappar.

MÅSTE LÄSA: VAD KOMMER ETT PUBG INDIA-FÖRBUD KOMMER ATT BETYDA FÖR INDISKA SPELARE

Men eftersom vi fortsätter att ta med alla trendiga tekniska uppdateringar, glöm inte att kolla in vår nya Power Women torsdagsserie på YouTube.

Relaterade Artiklar

Back to top button