Cyberekspert advarer, at det vigtigste russiske sociale netværk VK spreder FSB-malware

Følgende artikel hjælper dig med: Cyberekspert advarer, at det vigtigste russiske sociale netværk VK spreder FSB-malware

Den berømte russiske cybersikkerhedsekspert Eldar Murtazin har annonceret at det vigtigste russiske sociale netværk VK spreder malware relateret til The Federal Security Service of the Russian Federation (FSB). Murtazin hævder, at malwaren bliver distribueret gennem den russiske app-butik Rustore, og at den kan inficere brugernes enheder med spyware, hvilket giver russiske regeringsmyndigheder mulighed for at overvåge deres onlineaktivitet. VK har dog afvist disse påstande og udtalt, at de tager brugersikkerhed meget alvorligt.

@Midjourney / Breadnbuddha#6777

VK har omfattende viden om malware og greyware distribution. Omdøbning af bedriften vil bringe minder tilbage om, hvordan virksomheden distribuerede sit “Agent”-produkt, som var svært at afinstallere efter installationen. Et andet velkendt russisk browserudviklerfirma, Yandex, forsøger at installere sin browser på alles computer, ved krog eller skurk. Men når det kommer til kommercielle programmer og virksomheder, kan deres markedsføringstilgang være skrap, men det er en forretning. Der blev dog rejst spørgsmål, da Ministeriet for Digitale Anliggender pludselig besluttede at foretage en kongelig tilpasning af Kaspersky og integrere dets antivirus i RuStore-butikken.

Den første er imod enhver fortrolighedsregler. I øjeblikket analyserer RuStore regelmæssigt smartphones for dem, der har installeret det. Det gøres under påskud af “screening for vira”, men ingen er helt sikker på, hvad Kaspersky-modulet leder efter. Hvad vi ved er, at det bestemmer, hvilke programmer du har installeret. Ønsker du at give Kaspersky og myndighederne disse oplysninger? Dette er et retorisk spørgsmål. Det faktum, at ingen er sikker på, hvad Kaspersky gør med din smartphone, er dog betydeligt værre. Det bliver lidt foruroligende i lyset af den nylige anholdelse af en borger, der havde billeder af forbudte symboler i sin gemme.

🔥 Anbefalede:  Er det for sent at starte en rejseblog?

Den anden strider imod alle regler for fair konkurrence. Hvorfor Kaspersky? Hvorfor er installation påkrævet? for at Kaspersky kan rapportere om de millioner af helt nye installationer?

Samtidig ville ingen have klaget, hvis Kaspersky havde tjekket RuStore-programmer, før de installerede dem på enheden i stedet for ude i skyen på VK-servere. Men det ser ud til, at regeringen nu har valgt at installere en lille spion i hver eneste russiske smartphone. Vi er voksne og forstår alt. Derfor ville det være okay at gøre det i hemmelighed. Men hvorfor var det nødvendigt at gøre det offentligt?

Læs flere relaterede nyheder: