CryptoPunks kommercielle rettigheder går live den 15. august

Følgende artikel hjælper dig med: CryptoPunks kommercielle rettigheder går live den 15. august

CryptoPunks kommercielle rettigheder går live den 15. august

I denne uge tilbød Noah Davis, den nye CryptoPunks-brandleder hos Yuga Labs, flere detaljer om, hvad kommercielle rettigheder betyder for den prestigefyldte kollektions indehavere.

Davis’ bemærkninger til Dekrypter fulgte et nyligt grundlæggende eksempel på mulighederne. CryptoPunks-samlere hos Chain gik sammen med Tiffany’s – ledet af Alexandre Arnault, søn af guldsmedens moderselskab og en medindehaver – for at tilbyde Punks med 30 ekstra ETH en chance for at præge en af ​​250 NFT’er og modtage et besmykket vedhæng af deres egen pixelerede talisman.

I denne økonomi?

Yuga Labs’ beslutning om at give CryptoPunks kommercielle rettigheder kulminerer igangværende stridigheder inden for Punks-samfundet, før deres Yuga Labs-fusion i marts. I december sidste år solgte kryptoberømtheder og navneords medstifter Punk4156 deres notorisk unikke Punk, og indkasserede 10,26 millioner dollars, men bøjede sig effektivt fra det fællesskab, de havde hjulpet med at fremme.

Da Punk4156 købte stykket for $1,25 millioner i februar 2021, blev det det største CryptoPunks-salg nogensinde. Husk, at disse ting var gratis at præge i 2017.

Ligesom andre blev Punk4156 desillusioneret over Larva Labs’ manglende fremskridt i lokalsamfundet, især efter kølvandet på BAYC’s meteoriske, brugsdrevne stigning. Abernes liberale kommercielle rettigheder kontrakt, en hurtig tre-minutters læsning virkelig, har bemyndiget deres indehavere til at lancere marketingkampagner med Adidas og Arizona Iced Tea, endda lancere deres egne beklædningslinjer. Snoop Dogg og Eminem brugte selvfølgelig deres til at lave en musikvideo.

Punk4156 havde bygget en hel digital persona omkring den pixelerede bandana-abe og ventede på en mulighed for faktisk at eje mærket – NFT, hele dets midtpunkt. Larva forblev passive, da punkernes værdi steg i vejret, sang med United Talent Agency og målrettede knockoffs med DMCA-meddelelser om fjernelse.

🔥 Anbefalede:  Hvor gammel er din Gmail-konto? Tjek den nøjagtige dato, den blev oprettet
Top 10 dyreste NFT-salg nogensinde registreretPunk4156

“I løbet af den tid blev det klart for mig, at der nok ikke var nogen chance for, at jeg nogensinde ville eje rettighederne til den ting, som jeg byggede,” fortalte samleren, nu kendt af Twitter og Web3 blot som 4156.eth. Dekrypter december sidste år. “Det er bare en slags ulogisk position at fortsætte med at bygge dit brand omkring noget, som du ikke har det stærkeste krav på.”

Yuga Labs lovede Punks kommercielle rettigheder fra komme i gang. Davis ankom til Yuga Labs fra Christie’s for at stå i spidsen for deres nye kapitel i juni. Det med småt tager tid, men deres rettigheder går live den 15. august med den fulde IP-aftale. Davis har ringet til BAYC’s staccato udtryk “super punk rock” og bemærkede over for Decrypt, at dokumenterne til CryptoPunks – og Meebits kort efter – vil have et par klausuler mere.

Virksomheden har holdt tavs om detaljer som hvem der beholder rettighederne efter videresalg, men at forbyde hadefulde ytringer markerer et tidligt løfte.

Til sidst, når vi deler den færdige licens, vil du bemærke nogle småt med det samme @yugalabs forbeholder sig retten til at foretage ændringer. Gå ikke i panik. Dette er der kun, fordi vi bryder ny vej og skal være fleksible for at kunne tjene samfundet bedst muligt.

— CryptoPunks (@cryptopunksnfts) 31. juli 2022

“Vi ville sikre os, at vi med den licens, vi giver til punkere, udvider os til nogle af disse nydefinerede grå områder,” sagde Davis til Decrypt, “ved at give mere beskyttelse, hvor vi kan, og mere eksplicit beskriver, hvad det er, at licens gør, og også hvad den ikke gør.” Davis startede sit arbejde i den nye rolle ved at mødes med medlemmer af Punks-fællesskabet for at opdage deres holdninger.

I stedet for at holde fast i trenden med brugsfokuserede NFT-samlinger eller malke deres ry for penge, vil Davis’ tilgang tilsyneladende fokusere på at cementere CryptoPunks rolle i den kunsthistoriske kanon.

“Hvor fedt er det at eje hulemalerierne af Web3?” bemærkede han. “Det er utroligt slagkraft i sig selv.” Nu vil han overbevise museer om at købe ind i hans ganske vist gyldige sag. Punkerne startede PFP-trenden, da de lancerede for fem år siden – faktiske eoner i kryptotid. Yuga Labs kan alligevel ikke tjene penge på punkernes videresalg.

Tiffany’s var et smart valg af arrangørerne. Det tjente hele fællesskabets følelse af cache – og i overensstemmelse med den segmentering-positionering-målretning, som Davis elegant anvender til domstolsinstitutionelle anerkendelse. Kunstverdenen handler om forhold, så bliv ikke overrasket, hvis punken, der optræder i Otherside-teaseren, kommer moderigtigt sent til festen. Han er ikke hvem som helst.

Samtidig er det publikumsdeltagelse, der gør CryptoPunks og NFT’er til en virkelig overbevisende del af kulturens udfoldelse.

“Et fokus for mig er virkelig at sikre, at folk betragter CryptoPunks som kunst,” sagde Davis, “og etablere denne arv som kunstværk, såvel som en utrolig brugssag for denne nye teknologi af det ikke-fungible token.”

Det bliver interessant at se, hvordan den dynamik klarer sig, når sluserne åbner den 15. august – og også, i hvilken grad de gør det. Vi vil snart se, hvilke ændringer CryptoPunks’ kommercielle rettigheder vil medføre for samfundet.

Relaterede artikler: