CoinEx Hack-tab når $54 millioner, hvilket øger angsten blandt kryptofællesskabet

Følgende artikel hjælper dig med: CoinEx Hack-tab når $54 millioner, hvilket øger angsten blandt kryptofællesskabet

Den 12. september 2023 CoinEx annonceret et alarmerende sikkerhedsbrud. I en hændelse, der afslørede sårbarheder, udnyttede hackere hot wallet-adresser, der opbevarede betydelige aktiver i Ethereum, Tron og Polygon. CoinEx reagerede hurtigt på usædvanlige tilbagetrækningsaktiviteter, der blev markeret af deres risikokontrolsystem i flere hot wallet-adresser. Virksomheden etablerede omgående et efterforskningshold.

Selvom det var klart fra starten, at uautoriserede transaktioner fandt sted, der involverede Ethereum ($ETH), Tron ($TRX) og Polygon ($MATIC), er omfanget af skaden endnu ikke fastslået.

Hastemeddelelse: Sikkerhedshændelse på CoinEx – Øjeblikkelige handlinger i gang

Den 12. september 2023 opdagede vores risikokontrolsystem unormale udbetalinger fra flere hot wallet-adresser, der blev brugt til at opbevare CoinEx’s udvekslingsaktiver. Idet vi straks erkender situationens alvor, har vi…

— CoinEx Global (@coinexcom) 12. september 2023

CoinEx’s forebyggende foranstaltninger for at genopbygge brugertillid

Som svar på et sikkerhedsbrud handlede CoinEx omgående for at berolige sit samfund med hensyn til sikkerheden af ​​aktiver. Virksomheden understregede, at bruddet kun havde påvirket en lille brøkdel af dets samlede aktiver. For at styrke tilliden tog CoinEx afgørende skridt ved at suspendere alle indbetalings- og udbetalingstjenester midlertidigt. De forpligtede sig til at foretage en grundig gennemgang, før de genoptager disse tjenester, og lovede også 100 % kompensation til berørte brugere.

CoinEx’s proaktive foranstaltninger sluttede ikke der. Virksomheden tog et yderligere skridt ved at identificere og offentligt afsløre mistænkelige pungadresser, der er knyttet til hacket. Disse adresser omfattede kryptovalutaer som Ethereum, Ripple, Solana, Binance Smart Chain, Kadena, Bitcoin Cash og Dagger. Ved at offentliggøre disse oplysninger opfordrede CoinEx fællesskabet til at få hjælp til at markere og fryse eventuelle yderligere mistænkelige transaktioner.

🔥 Anbefalede:  Efter at have rejst $10 millioner, lancerer KuCoin et fordybende Metaverse-kontor

Hvor stor er skaden?

Nylige rapporter bekræfter et økonomisk tab på $54 millioner ifølge SlowMist’s efterforskning. Dette stemmer overens med summen af ​​individuelle blockchain-tab rapporteret af PeckShieldAlert. På trods af industriens enorme omfang giver det vedvarende tillidsunderskud fra sådanne brud anledning til betydelige bekymringer.

Det stjålne beløb fra CoinEx kryptobørs er steget til $54 millioner, ifølge SlowMist. CoinEx erklærede, at det har suspenderet indbetalinger og udbetalinger og vil fuldt ud kompensere alle brugere. https://t.co/hkBTQvbDSl pic.twitter.com/626xfOYyyd

— Wu Blockchain (@WuBlockchain) 13. september 2023

CoinEx har lovet fuldstændig kompensation til berørte brugere. Kryptovalutasamfundet og andre platforme overvåger situationen nøje, da CoinEx aktivt adresserer problemet og forstærker sikkerhedsforanstaltningerne.

Opdatering: Mulig involvering af den nordkoreanske Lazarus Group i CoinEx Hack

Cybersikkerhedsforskningsfirmaet SlowMist har rejst muligheden for, at det nylige CoinEx-hack kunne være arbejdet af den nordkoreanske hackergruppe, Lazarus Group. Specifikt er hackeradresserne 0x22…a98d og 0x75…Ac59 mærket som Stakecom-udnyttere på henholdsvis Binance Smart Chain- og Polygon-netværkene.

Der er stigende spekulationer om, at navnene Alphapo Exploiter, Stakecom Exploiter og CoinEx Exploiter alle kan være forskellige forklædninger for dette berygtede nordkoreanske hackerkollektiv.

🚨SlowMist Security Alert🚨

1/ @coinexcom Udbytter, @Stak Udbytter og #Alphapo Exploiter kan alle have bånd til de nordkoreanske hackere kendt som #Lazarusgruppe.

Sådan kom vi til den konklusion: https://t.co/IGNldb2ZZJ pic.twitter.com/SLGzSgbCis

— SlowMist (@SlowMist_Team) 13. september 2023

Læs mere:

Table of Contents