Følgende artikel hjælper dig med: Chinese State Media and Payment Association lydalarm på AI-produkter, herunder ChatGPT

En kinesisk statsdrevet avis har udtrykt bekymring over den voksende hype og markedsboble omkring kunstig intelligens-teknologi, herunder intelligente chatbots som OpenAI’s ChatGPT, SCMP rapporteret. Artiklen “Bubble prevention needed while promoting AI” blev udgivet af Economic Daily, en avis overvåget af det regerende kinesiske kommunistpartis propagandaafdeling.
The Economic Dailys advarsel tyder på, at det nuværende marked for kunstig intelligens-teknologi kan være overoppustet og har brug for regulering for at forhindre potentielle økonomiske risici. Artiklen fremhæver den populære chatbot, ChatGPT, som har fået stor opmærksomhed for sin evne til at generere menneskelignende tekstsvar ved hjælp af dybe læringsalgoritmer.
Mens avisen anerkender de potentielle fordele ved AI-teknologi, opfordrer avisen til at være forsigtig med den overdrevne hype og urealistiske forventninger, der kan føre til en boble i branchen. Denne forsigtighed er særlig relevant i betragtning af den kinesiske regerings fremstød for at etablere en dominerende stilling inden for AI-udvikling.
Reuters også rapporteret mandag, at Payment and Clearing Association of China, drevet af landets centralbank, advarede mod at bruge AI-værktøjer, nævnte ChatGPT og citerede potentialet for risici som grænseoverskridende datalæk. Foreningen understregede behovet for, at ansatte i betalingsbranchen overholder love og regler, når de bruger sådanne værktøjer, og undgår at dele fortrolige oplysninger relateret til Kina og finansindustrien.
OpenAIs chatbot er forbudt for brugere i Kina. Ikke desto mindre er mange kinesiske virksomheder ivrige efter at integrere denne teknologi i deres produkter og udvikle konkurrerende løsninger, skrev Reuters. Selvom det ikke er muligt for kinesiske indbyggere at oprette OpenAI-konti, har nogle fundet måder at få adgang til chatbot ved at bruge VPN’er og udenlandske telefonnumre til at omgå restriktioner. Som et resultat heraf er der betydelig interesse for AI-teknologi i Kina, på trods af dens begrænsede tilgængelighed.
Kinesiske teknologivirksomheder som Baidu og Alibaba udvikler hurtigt deres egne AI-chatbots, såsom Ernie Bot og Tongyi Qianwen, for at udnytte den stigende efterspørgsel efter AI-teknologi.
Læs mere: