ChatGPT-skaber OpenAI i samtaler med investorer til en værdi af 29 milliarder dollars

Følgende artikel hjælper dig med: ChatGPT-skaber OpenAI i samtaler med investorer til en værdi af 29 milliarder dollars

Forskningslaboratoriet OpenAI kendt for at skabe ChatGPT og tekst-til-billede skaberen DALL-E er i forhandlinger med investorer om at sælge eksisterende aktier. Ifølge Wall Street Journalvil salget sætte virksomheden til en værdiansættelse på 29 milliarder dollar, mere end en fordobling af værdiansættelsen fra 2021-udbuddet.

OpenAI blev grundlagt som en non-profit af Stripes tidligere CTO Greg Brockman, Teslas Elon Musk og den tidligere præsident for Y Combinator Sam Altman. Virksomheden har arbejdet på udviklingen af ​​kunstig intelligens (AI) teknologi lige siden.

Thrive Capital og Founders Fund er de to venturekapitalfirmaer, der angiveligt er interesserede i at købe OpenAIs aktier. Ifølge WSJ-rapporten kunne udbuddet nå op på mindst $300 millioner i OpenAI-aktiesalg, og investorer ville købe aktier fra eksisterende aktionærer.

Skulle denne aftale blive til virkelighed, ville det placere OpenAI blandt mest værdifulde amerikanske startupsherunder Waymo til $30,75 milliarder og Rivian Automotive til $27,6 milliarder.

OpenAIs samarbejde med Microsoft kan også indbringe yderligere midler oven i de 1 milliard dollar, som virksomheden modtog tilbage i 2018. De to virksomheder arbejder på at forbedre Bing-søgemaskinen med brugen af ​​ChatGPT-teknologi, så den kan konkurrere med Google. Anvendelsen af ​​ChatGPT kan gøre søgeresultaterne mere organiske og forbedre brugeroplevelsen. Søgninger kunne mere ligne en samtale og give en mere naturlig og menneskelignende oplevelse.

Der er meget buzz omkring OpenAI i øjeblikket. ChatGPT er gået viralt og har været på alles læber lige siden lanceringen. Det er tydeligt, at investorer også holder et vågent øje med virksomheden og dens udvikling. Det er tilbage at se, om udbuddet går videre.

🔥 Anbefalede:  EU-lovgivere skal blive enige om AI-udkast til regler inden marts, sigter mod at imødegå bekymringer om risici ved brug af ChatGPT

Læs mere om OpenAI: