ChatGPT har et problem med Donald Trump

Følgende artikel hjælper dig med: ChatGPT har et problem med Donald Trump

OpenAIs ChatGPT er blevet trænet i enorme mængder tekstdata for ikke at have personlige meninger eller skævheder. Det ser dog ud til, at chatbotten har nogle politiske præferencer og forårsager en tvist. Ifølge forskellige Twitter-brugere, ChatGPR foretrækker Joe Biden frem for Donald Trump. Det fælder også moralske domme om Trump, idet han betragter ham som en negativ figur, mens Biden portrætteres i et mere positivt lys.

Twitter-brugeren “zebulgar” bad ChatGPT om at lave et digt beundrende Donald Trump. Botten nægtede at gøre det og hævdede, at Trump “er forbundet med hadefulde ytringer, diskrimination eller skade på enkeltpersoner eller grupper.” Men når de bliver bedt om at skrive et digt beundrende Joe Biden, botten fortsatte med et Biden-rosende vers.

Årsagen til dette kan være, at Donald Trump hele tiden har været en meget kontroversiel figur. Selvom Biden er blevet irettesat for sine uintelligente taler og beslutninger, har den nuværende amerikanske præsident sandsynligvis ikke været så stødende over for andre som Trump. Trump er kendt for to rigsretssager, kontroversielle meninger og opmuntrende taler. Biden er måske mindre kontroversiel i sine handlinger og mere neutral i sine taler. Derfor finder ChatGPT mere negativ information om Trump og mindre om Biden.

Alligevel er ChatGPT ikke helt dårligt eller fuldstændig anti-Trump. Da jeg bad botten om at liste positive fakta om Trump, oplistede den den tidligere præsidents styrker. Da han blev bedt om at skrive et digt om Trump (uden ordet “beundrende”), skrev botten det.

Men de data, som ChatGPT blev trænet på, kunne indeholde skævheder og unøjagtigheder, som derefter kunne afspejles i dets svar. Chatbottens team af udviklere mangler stadig at arbejde med politisk neutralitet. Dette inkluderer også flersprogede skævheder, såsom i et eksempel givet af Twitter-brugeren “MaksimSTV” vedrørende Taiwan og Krim.

🔥 Anbefalede:  8 Marketing Automation-fordele, du har brug for at kende

ChatGPT (kinesisk) siger også, at “Krim er en del af Rusland … det er under den russiske føderations regerings jurisdiktion”, uden overhovedet at forklare historien mellem de to. De ser ud til at være fundamentalt forskellige i verdenssyn. pic.twitter.com/0d4wcQgEp9

— Taiwei Shi (@MaksimSTW) 1. december 2022

Læs mere: