Canada Studerendes handicaptilskud: Betalingsdatoer, beløb og berettigelse

Følgende artikel hjælper dig med: Canada Studerendes handicaptilskud: Betalingsdatoer, beløb og berettigelse

Canada Student Grant for Students With Disabilities yder økonomisk bistand til studerende med permanente eller længerevarende handicap.

Støtteberettigede fuldtids- og deltidsstuderende kan drage fordel af dette tilskud, der hjælper dem med de akademiske omkostninger ved videregående uddannelse.

Læs videre for at lære mere om Canadas studiestipendium til studerende med permanente handicap som ADHD, hvis du er berettiget, hvordan du ansøger, hvor meget du kan modtage og mere.

Nøgle takeaways

 • Canada Student Grant for Students With Disabilities er et føderalt program, der yder økonomisk bistand til fuldtids- eller deltidsstuderende med handicap.
 • Tilskuddet hjælper studerende med varigt, vedvarende eller længerevarende handicap med udgifter til uddannelse.
 • Programmet er ikke tilgængeligt i provinser og territorier, der har deres egne studiehjælpsprogrammer, nemlig Northwest Territories, Nunavut og Quebec.

Hvad er Canadas studiestipendium til studerende med handicap?

Det Canadas studiestipendium til studerende med handicap er et statsligt program, der hjælper fuldtids- eller deltidsstuderende med et permanent, vedvarende eller længerevarende handicap med udgifterne til uddannelse.

Det er tilgængeligt for berettigede studerende for hvert studieår. Skoleåret løber fra 1. august til 31. juli. Du kan ansøge om legatet, når du søger om studiestøtte i din provins eller dit område.

Dette tilskud er ikke tilgængeligt for studerende fra Northwest Territories, Nunavut og Quebec, da de har deres egne studiehjælpsprogrammer.

Canada Studenterstipendium til tjenester og udstyr – studerende med handicap

Canada Student Grant for Services and Equipment – Students with Disabilities er et statsligt program, der hjælper kvalificerede studerende med at betale for ekstraordinære uddannelsesrelaterede omkostninger til tjenester og hjælpeudstyr.

De tjenester og udstyr, der er omfattet af denne bevilling, omfatter:

 • Undervisere
 • Notattagere
 • Tolke
 • Læsere
 • Hjælpeteknologi (computer, software osv.)
 • Specialiseret transport (til og fra skole)
 • Godtgørelser ved vurdering af indlæringsvanskeligheder

Canada Student Financial Assistance (CSFA) Program

Det Canada Student Financial Assistance (CSFA) Program giver Canada Student Grants and Loans for at hjælpe kvalificerede fuldtids- og deltidsstuderende med omkostningerne til post-gymnasial uddannelse.

Du behøver kun at indsende én ansøgning gennem din provins eller bopælsområde. Din ansøgning vil automatisk blive vurderet for flere typer studiestipendier, når du ansøger om studiestøtte i din provins eller dit område.

Skal du tilbagebetale Canadas studiestipendier?

I modsætning til lån skal Canadas studiestipendier eller føderale studiestipendier ikke betales tilbage.

Disse ikke-tilbagebetalingspligtige tilskud fra Canadas regering gives ofte baseret på en studerendes økonomiske behov snarere end fortjeneste.

🔥 Anbefalede:  Sådan ser du de bedste Oscar-nominerede film i 2018

Hvor meget kan du modtage fra Canada Student Disability Grant?

For Canada Student Disability Grant kan du være berettiget til $4.000 om året og fortsætte med at modtage det, så længe du stadig er kvalificeret. Tilskudsudbetalingen forbliver den samme uanset størrelsen af ​​dit vurderede behov.

Hvis du kvalificerer dig til Canada Student Grant for Services and Equipment – ​​Students with Disabilities, kan du modtage op til $20.000 pr. skoleår.

 • I Britisk Columbia, kvalificerede studerende modtager et tilskudsbeløb på $2.800 pr. programår. Beløbet er midlertidigt forhøjet fra $2.000 fra præ-pandemiske niveauer indtil juli 2024.
 • I Ontariokan studerende med handicap få den maksimale finansiering pr. akademisk år på $2.000 fra Bursary for Students with Disabilities og $20.000 fra Canada Student Grant for Services and Equipment – ​​Students with Disabilities.
 • Nova Scotia giver op til $2.800 om året for studerende med handicap og op til $20.000 om året for studerende, der er berettiget til Canada Student Grant for Services and Equipment – Students with Disabilities.

Hvornår modtager du bevillingen?

Du kan modtage Canada Student Disability Grant hvert skoleår, så længe du forbliver berettiget. Skoleåret løber fra 1. august til 31. juli.

Canada Studerendes handicaptilskud

I Canada kan alvorligt permanent handicap henvise til enhver funktionel begrænsning i aktiviteter, som folk skal udføre dagligt, såsom at tale, høre, huske og finde rundt.

Du kan være berettiget til Canada Student Disability Grant, hvis du opfylder følgende krav:

 • Har et økonomisk behov;
 • En studerende på en kvalificeret uddannelse kl en udpeget skole;
 • En studerende med et handicap anerkendt af Canada Student Financial Assistance Program, og
 • En ansøgning sammen med et dokument (eller dokumenter), der viser, at du har et handicap.

Canada Studenterstipendium til tjenester og udstyr – studerende med handicap

For at være berettiget til Canada Student Grant for Services and Equipment – ​​Students with Disabilities, skal du opfylde berettigelseskravene til Canada Student Disability Grant, samt følgende:

 • Skriftlig bekræftelse fra en kvalificeret person på, at du har brug for uddannelsesrelaterede tjenester eller udstyr; og
 • Et dokument, der bekræfter de relaterede omkostninger til udstyr og tjenester.

Enhver af følgende personer er kvalificeret til at bekræfte dit behov for uddannelsesrelaterede tjenester eller udstyr:

 • En rehabiliteringssagsbehandler;
 • En embedsmand fra et center for studerende med handicap;
 • En vejleder; eller
 • En økonomisk støtteadministrator fra elevens skole.

Sådan ansøger du om Canada Student Disability Grant

For at ansøge om Canada Student Disability Grant og Canada Student Grant for Services and Equipment – ​​Students with Disabilities, skal du gå til din provins eller territorium for at bestemme din berettigelse og hvor meget du kan få.

🔥 Anbefalede:  Sådan køber og sælger du en bil online i Canada: En komplet guide

Nedenfor er listen over de provinsielle og territoriale studiehjælpskontorer i Canada:

Når du har indsendt din ansøgning, vil din provinsielle eller territoriale studiehjælpstjeneste give dig besked om, hvad du skal gøre for at opnå tilskuddet.

Du kan modtage dit tilskud, når du (eller din skole) bekræfter din tilmelding. Log ind på din National Student Loans Service Center-konto for at bekræfte, at du er tilmeldt.

Du kan ansøge om legaterne samtidig med, at du ansøger om studiestøtte i din provins eller dit område.

Andre Canadas handicaptilskud

Den registrerede handicapopsparingsplan

The Registered Disability Savings Plan (RDSP) er en langsigtet opsparingsplan designet til at hjælpe canadiere med handicap og deres familier med at spare op til fremtiden.

Bidrag til en RDSP er ikke fradragsberettigede og kan ske indtil udgangen af ​​det år, hvor modtageren fylder 59 år.

Regeringen vil betale et matchende tilskud på 300 %, 200 % eller 100 %, afhængigt af modtagerens justerede familienettoindkomst og bidragsbeløbet.

For at være berettiget til denne plan skal du opfylde følgende krav:

 • bosiddende i Canada;
 • Under 60 år;
 • CPR-nummer; og
 • Har et langvarigt handicap, der kvalificerer dig til handicapskattefradraget.

Du kan få op til $3.500 på et år i matchende tilskud og op til $70.000 i løbet af din levetid. Din RDSP kan modtage tilskud på bidrag, der ydes indtil 31. december i det år, hvor du fylder 49.

Canadiske handicapopsparingstilskud og obligationer

Når du åbner en RDSP, kan du ansøge om følgende:

Canadiske handicapbesparelsestilskud

Det Canadiske handicapbesparelsestilskud er et matchende tilskud, som det offentlige udbetaler frem til den 31. december i det år, du fylder 49 år.

Det maksimale beløb, du modtager, er $3.500, med en grænse på $70.000 over dit liv.

Canadas handicapopsparingsobligation

Det Canadas handicapopsparingsobligation er de penge, den canadiske regering betaler til RDSP’erne for lav- og beskedne indkomstpersoner. Der er ingen krav om at bidrage til planen for at få obligationen.

Det maksimale beløb, regeringen vil betale, er $1.000, med en grænse på $20.000. En RDSP vil modtage betalinger indtil det år, hvor modtageren fylder 49 år.

Du kan modtage et højere beløb, hvis du har modtaget godkendelse til handicapskattefradraget (DTC) for et eller flere af de seneste e10 år, et beløb, der kaldes en fremførsel.

🔥 Anbefalede:  Sammenlign de bedste BMO-tjekkonti i Canada 2023

DTC er en ikke-refunderbar kredit, der reducerer din skattepligtige indkomst til nul og opvejer de yderligere handicaprelaterede leveomkostninger.

Når du modtager DTC-godkendelse, refunderer regeringen dig skattefradrag med tilbagevirkende kraft i op til 10 år foruden en årlig tilbagebetaling i fremtiden.

DTC for 2023 kan være alt fra $1.500 til $2.500 pr. år for berettigelse for en voksen, og fra $3.000 til $4.500 pr. år for berettigelse for et barn.

Employment and Social Development Canada (ESDC) administrerer tilskuddet og obligationsprogrammerne.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan kvalificerer jeg mig til handicapkredit i Canada?

For at kvalificere dig til handicapskattefradraget (DTC), skal du have en certificering fra en læge, der beviser din alvorlige eller langvarige funktionsnedsættelse. Når din ansøgning om ydelsen er godkendt, kan du kræve kreditten på skattetidspunktet.

Hvad er Ontario Disability Support Program for studerende?

ODSP for studerende giver økonomisk bistand til at hjælpe dig og din familie med væsentlige leveomkostninger og fordele for dig og din familie, såsom receptpligtig medicin og synspleje. Hvis du er indskrevet på fuldtidsstudier, vil ODSP give dig 100 % fritagelse for enhver indkomst, du tjener.

Hvor meget økonomisk støtte giver Canada?

Hvis du er fuldtidsstuderende, der er berettiget til et studiehandicaptilskud, er den økonomiske støtte, du modtager $6.000 om året eller op til $750 pr. måneds studie. Du kan fortsætte med at modtage dette beløb hvert år af dine studier, forudsat at du stadig er berettiget.

Er der et studiestipendium i Canada til studerende med permanente handicap som ADHD?

ADHD-stipendier i Canada er tilgængelige for studerende diagnosticeret med permanente handicap som ADHD. Gennem Canada Student Disability Grant kan du modtage økonomisk bistand til væsentlige tjenester, specialiserede behandlinger og uddannelsesmæssige ressourcer. Når du ansøger om studiestøtte med din provins, vil de også vurdere din berettigelse til andre former for tilskud.

Relaterede:

Table of Contents