Canada Emergency Student Benefit for studerende og nyuddannede, der ikke kvalificerer sig til CERB eller EI

Følgende artikel hjælper dig med: Canada Emergency Student Benefit for studerende og nyuddannede, der ikke kvalificerer sig til CERB eller EI

Efter den økonomiske ødelæggelse forårsaget af COVID-19-pandemien indførte den føderale regering Canada Emergency Response Benefit (CERB), som tilbyder 2.000 $ hver måned til berettigede arbejdere. Fra sidste uge har mere end 7 millioner canadiere ansøgt om denne nødhjælp.

Mange studerende, der i øjeblikket er tilmeldt et post-sekundært program, er ikke i stand til at kvalificere sig til CERB, og med sommeren i horisonten og meget få eller ingen udsigter til sommerjob, skulle der gøres noget ved situationen.

Den 22. april 2020 annoncerede Trudeau Canada Emergency Student Benefit (CESB), som vil give 1.250 USD om måneden til post-sekundære studerende og nyuddannede.

Relaterede: Canada Workers Lockdown-fordel

Hvad er Canada Emergency Student Benefit?

CESB er en finansiel støtteplan på $5,2 milliarder til post-sekundære og nyuddannede. Det forventes at hjælpe mindst en million studerende.

Det vil give en fast fordel på $1.250 om måneden ($312,50 pr. uge) i op til fire måneder mellem maj og august 2020.

Støtteberettigede studerende, der har pårørende og handicappede, vil modtage $750 i yderligere ydelser for i alt $2.000 om måneden for at matche CERB.

Hvem kvalificerer sig til CESB-ydelsen?

CESB gælder for studerende, der ikke er berettiget til CERB-ydelsen eller EI, og som ikke er i stand til at arbejde på fuld tid på grund af COVID-19.

Baseret på aktuelt tilgængelige oplysninger vil fordelen gælde for studerende, der opfylder følgende kriterier:

 • Post-sekundære studerende, der i øjeblikket er tilmeldt et program, der fører til en grad, diplom eller certifikat. Uddannelsen skal have en varighed på mindst 12 uger
 • Gymnasieuddannede, der har ansøgt om og skal påbegynde en efterskole i de kommende måneder (inden 1. februar 2021)
 • Nyuddannede, som tidligst dimitterede i december 2019 og ikke kan finde arbejde på grund af COVID-19
 • Canadiske studerende, der studerer i udlandet og opfylder et af ovenstående kriterier

Den studerende skal være canadisk statsborger, registreret indisk, permanent bosiddende eller beskyttet person. Internationale studerende kvalificerer sig ikke til programmet.

Studerende, der ansøger om CESB, kan fortsætte med at finde arbejde og tjene op til $1.000, mens de modtager CESB.

🔥 Anbefalede:  Ingen kodeplatforme til webskrabning og dataudtræk

Studerende, der allerede har kvalificeret sig til CERB, eller som modtager ansættelsesforsikring, er ikke berettiget til CESB.

Hvor meget får jeg fra CESB?

Du vil modtage $1.250 hver måned i op til 4 måneder (maj til august), hvis du forbliver kvalificeret. Studerende, der har pårørende (f.eks. børn under 12 år), eller som er handicappede, vil modtage $2.000 om måneden.

Et handicap defineres som “enhver funktionsnedsættelse, herunder en fysisk, mental, intellektuel, kognitiv, indlærings-, kommunikations- eller sensorisk funktionsnedsættelse – eller en funktionel begrænsning – uanset om det er permanent eller episodisk af natur, eller tydeligt eller ej, der i samspil med en barriere , hindrer en persons fulde og lige deltagelse i samfundet.”

Den første CESB-betalingsperiode starter fra den 10. maj 2020 til den 6. juni 2020. Berettigede studerende kan ansøge om op til i alt 16 ugers fordele, hvis de er berettigede.

Du skal ansøge for hver 4-ugers periode. Berettigelsesperioderne indtil udgangen af ​​august er:

 • 10. maj til 6. juni 2020
 • 7. juni til 4. juli 2020
 • 5. juli til 1. august 2020
 • 2. august til 29. august 2020

Gymnasieelever, der netop er færdiguddannede og opfylder adgangskravene, kan kun ansøge om en adgangsperiode, der falder efter datoen for deres eksamen.

Mens du er på CESB, kan du arbejde og tjene op til $1.000. I det væsentlige kan du potentielt “tjene” op til $3.000, hvis du er i stand til at finde deltidsarbejde hen over sommeren.

Et andet initiativ, Canada Student Service Grant (CSSG), vil give op til $5.000 til studerende, der melder sig frivilligt i deres lokalsamfund under et nyt National Service-initiativ.

Sådan ansøger du til CESB

I henhold til aktuelt tilgængelige oplysninger, vil du kunne ansøge om ydelsen via CRA MyAccount starter den 15. maj 2020 kl. 06.00 ET.

Hvis du ikke har en CRA MyAccount, kan du lære, hvordan du opretter en her.

Betalinger vil blive sendt ud via direkte indbetaling eller check af Canada Revenue Agency. Betalinger med direkte indbetalinger behandles inden for 3 hverdage, mens checks kan tage op til 10 hverdage.

🔥 Anbefalede:  Afliv Myter om Rangeringsfaktorer: Fakta eller Fiktion? [Ebook]

Hvis du ikke har en CRA MyAccount, kan du også ansøge ved at bruge den automatiske telefontjeneste ved at ringe eller . Du skal oplyse dit SIN og postnummer.

CRA-telefontjenesten vil være tilgængelig fra mandag til søndag mellem kl. 06.00 og 03.00

Er CESB-ydelsen skattepligtig?

I lighed med CERB anses CESB for at være skattepligtig indkomst.

De fleste studerende behøver dog ikke at bekymre sig om at betale skat af fordelen i betragtning af, at den føderale grundlæggende personlige skattefradrag for 2020 annullerer skatter på de første $13.229, du tjener i indkomst i år.

Tilføj skattefradragene fra dine undervisningsbetalinger, og du kan sandsynligvis tjene tæt på $20.000 uden at betale skat.

Relaterede: Gratis skattesoftware i Canada

CESB-kvalifikationsarbejdskrav

For at forblive berettiget til betalinger i efterfølgende betalingsperioder, skal du vise, at du aktivt har søgt arbejde.

Du bør dokumentere den indsats, du lægger i at søge arbejde. Tilmeld dig for eksempel jobbanker for at se, hvilke job der er ledige i dit område. Og du bør forberede et CV til at bruge til din jobsøgning.

Sådan tilbagebetaler du CESB-betalinger

CRA kan kræve, at du tilbagebetaler det CESB, du modtog i en betalingsberettigelsesperiode, hvis:

 • Du var ikke berettiget
 • Du tjente mere end $1.000
 • Du ansøgte og modtog både CERB- og CESB-fordele

Hvis du har brug for at tilbagebetale CESB, kan du enten sende den originale check tilbage eller udfærdige en ny og stille den til udbetaling til “Receiver General for Canada”.

Send din check til “Revenue Processing – Payment of CESB, Sudbury Tax Centre, 1050 Notre Dame Avenue, Sudbury, ON P3A 0C3.” Glem ikke at inkludere din SIN til identifikationsformål.

CESB-tilbagebetalinger til CRA, der er afsluttet inden 31. december 2020, vil ikke blive afspejlet på din T4A-skatteseddel, og du skal ikke betale skat af beløbet.

CRA tilføjede for nylig et link til deres Leads-program for rapportering af formodet CESB-svig.

CERB vs. CESB

CERB yder $2.000 om måneden til arbejdere, der ikke er i stand til at arbejde på grund af COVID-19.

🔥 Anbefalede:  Google har en AI, der kan forvandle tekstbeskeder til musik

For at være berettiget til CERB skal du have tjent mindst $5.000 i 2019 eller i de 12 måneder før din ansøgning. Dette er ikke tilfældet for CESB.

Nogle studerende vil kvalificere sig til CERB og bør ikke ansøge om CESB.

CERB betaler $750 mere sammenlignet med $1.250 basisfordel, der tilbydes af CESB.

Kvalificerer internationale studerende sig til CESB?

Internationale studerende kvalificerer sig ikke til CESB.

Når det er sagt, kan internationale studerende, der opfylder berettigelseskriterierne, ansøge om CERB-ydelsen.

Også 20-timersreglen, der begrænser, hvor mange timer internationale studerende kan arbejde om ugen, er blevet ophævet, hvis de arbejder i en væsentlig tjeneste, f.eks. sundhedspleje og fødevareforsyning.

Denne ændring er gældende indtil 31. august 2020.

Andre finansielle bistandsprogrammer for studerende

Ud over Canada Emergency Student Benefit yder den føderale regering også følgende økonomiske bistandsfordele til studerende og nyuddannede:

Canada Student Service Grant: Dette program vil tilbyde op til $5.000 i uddannelsesstøtte til studerende, der melder sig frivilligt og hjælper med den nationale COVID-19-reaktion i deres lokalsamfund.

Canadas studiestipendier: Disse tilskud fordobles for berettigede fuldtidsstuderende til op til $6.000 og op til $3.600 for deltidsstuderende.

Canadas sommerjob-program: Arbejdsgiverne får op til 100 % af mindstetimelønnen for hver ungdomsmedarbejder – en stigning fra de almindelige 50 %. Dette program forventes at støtte op til $70.000 jobplaceringer i 2020-21.

Canadas studielånsprogram: Der foretages ændringer for at hæve det maksimale ugentlige beløb, der kan gives til en studerende fra $210 til $350.

Afdrag på studielån: Afdrag på studielån og renter er blevet suspenderet indtil den 30. september 2020.

Ud over ovenstående bliver der afsat millioner af dollars til at støtte studerende forskere og post-doc-stipendiater.