Britiske og brasilianske kirurger bruger VR til at adskille sammenføjede tvillinger på tværs af 6.000 miles

Følgende artikel hjælper dig med: Britiske og brasilianske kirurger bruger VR til at adskille sammenføjede tvillinger på tværs af 6.000 miles

Via Unsplash.

Efter syv operationer annoncerede et team af læger fra Instituto Estadual do Cerebro Paulo Niemeyer i Rio de Janeiro og Great Ormond Street Hospital i London i dag den banebrydende adskillelse af tvillinger med sammensmeltede hjerner – med virtual reality i spidsen.

EN frigøre fra Gemini Untwined, den UK-baserede nonprofitorganisation, der ledede bestræbelserne, fortæller historien om Arthur og Bernardo, tre-årige tvillinger, der engang gik sammen i spidsen, som nu er beregnet til at leve et sundt, uafhængigt liv takket være omfattende træning før operationen bemyndiget af VR.

“Arthur og Bernardo blev født craniopagus [conjoined via their brains] i en landlig del af det nordlige Brasilien i 2018,” står der i meddelelsen. “Deres forældre, Adriely og Antonio Lima, bragte drengene til Rio de Janeiro, hvor de ville blive plejet flittigt af det dedikerede medicinske team på Instituto Estadual do Cérebro Paulo Niemeyer i to et halvt år.”

Ifølge BBC, halvtreds sæt craniopagus tvillinger fødes årligt. Af dem lever kun femten mere end en måned i gennemsnit.

Hospitalet i Brasilien søgte råd om at adskille de små børn. Alle sagde, at det var umuligt. Derefter tog lederen af ​​pædiatrisk kirurgi Dr. Gabriel Mufarrej ud til Gemini Untwined, dedikeret til denne særlige tilstand, med en track record for at yde effektiv pleje.

Dr. Noor ul Owase Jeelani fra Great Ormond Street Hospital grundlagde Gemini Untwined i 2018. Denne operation markerede hans sjette adskillelse efter tvillinger i Pakistan, Sudan, Israel og Tyrkiet.

“Vores team, ledet af Mr. Jeelani, brugte måneder på at arbejde med det lokale team i Rio for at forberede sig på proceduren,” tilføjede meddelelsen. “Adskillelsen var den mest udfordrende til dato, da drengene delte vitale årer i hjernen. Med sine næsten fire år var Arthur og Bernardo også de ældste craniopagus-tvillinger med en sammensmeltet hjerne, der skulle adskilles, hvilket medførte yderligere komplikationer.”

🔥 Anbefalede:  Samsungs første QD-OLED-gamingskærm er muligvis død ved ankomsten

Arvæv gjorde det endnu sværere, men heldigvis kom Web3 til undsætning. VR gjorde det muligt for lægerne at gå ind i en overdimensioneret genskabelse af drengenes anatomi baseret på CT- og MR-scanninger.

Eksperterne eksperimenterede frit med lavere indsatser for at reducere alle mulige risici før operationen. Desuden kunne lægerne på grund af VR også samarbejde i realtid på tværs af Atlanterhavet, endda udføre en tværkontinental forsøgsoperation, “første gang en sådan teknologi blev brugt til dette formål i Brasilien,” udtalte Gemini Untwined.

“Disse operationer betragtes som de sværeste i vores tid, og at gøre det i virtual reality var bare virkelig mand-på-Mars-ting,” sagde Jeelani til BBC. I alt tog adskillelsen 100 læger mere end tredive timer at gennemføre. Jeelani tog kun fire pauser hele vejen igennem.

Den første succesrige adskillelse nogensinde af sammenføjede tvillinger fandt sted i Basel, Schweiz, i december 1689. Ifølge Guinness var Elisabet og Catherina smeltet sammen mellem brystbenet og navlen, og deres operation fandt sted i to dele. De nyfødte kom sig på to uger. “Der er et tidligere registreret tilfælde af operation for at adskille sammenføjede tvillinger, men dette forsøg var kun delvist vellykket,” tilføjer verdensrekordholderen.

Medicinsk billeddannelse er vokset drastisk siden den første succes. VR er en nylig tilføjelse til feltet, delvist muliggjort af nye sporsystemer, der minimerer forvrængning, når hovedet drejes. Dette er ikke et scenarie, hvor læger kan få billeder forvrænget.

Sidste år, Washington Post rapporterede om den vellykkede adskillelse af to sammenfødte nyfødte i Minnesota. “Begge babyer overlevede den farlige, ni timer lange procedure, en udvikling, som Saltzman og andre involverede kirurger forbinder direkte med deres brug af virtual reality før operationen,” skrev de.

🔥 Anbefalede:  Sådan lanceres du på konkurrencedygtige markeder med høj ACoS

“Eksperter sagde, at de var uvidende om noget andet eksempel på virtual reality, der blev brugt til at forberede adskillelsen af ​​tvillinger, der delvist er forbundet i hjertet,” fortsatte de. “Virtual reality er blevet brugt til at hjælpe med adskillelsen af ​​tvillinger, der er forbundet i hovedet ved tre lejligheder.”

Tvillinger oplever typisk forhøjet hjertefrekvens og blodtryk efter denne procedure – separationsangst, når det er mest reel. Genforenet nu er Arthur og Bernardo på vej til seks måneders rehabilitering lige i tide til deres fjerde fødselsdag, første gang de vil være i stand til at se hinandens øjne.

“De er blevet en del af vores familie her på hospitalet,” sagde Mufarrej til BBC. “Vi er glade for, at operationen gik så godt.”

Nu vil Instituto Estadual do Cérebro Paulo Niemeyer blive et Gemini Global Partner-hub, hvor lignende sager i Latinamerika kan søge behandling. Det gensidige forhold betyder, at det brasilianske hospital også vil dele ekspertise med Great Ormond Street Hospital.

“Idéen bag velgørenheden var at skabe en global sundhedstjeneste for super-sjældne tilfælde for at forsøge at forbedre resultater for disse børn,” fortalte han Aftenstandarden. “Modellen af, hvad vi har gjort, tror jeg, kan og bør kopieres til andre super-sjældne forhold.”

Hvis du gerne vil involvere dig i deres mission, med eller uden VR, så overvej det yde et bidrag.

Læs relaterede indlæg: