Bostons Museum of Fine Art vil lancere NFT’er for at finansiere kunstbevaring

Følgende artikel hjælper dig med: Bostons Museum of Fine Art vil lancere NFT’er for at finansiere kunstbevaring

MFA NFT“Farmyard by Moonlight” af Jean-François Millet

Museum of Fine Arts (MFA) i Boston samler en NFT-samling af franske impressionistiske pasteller for at hjælpe med at finansiere bevaringsarbejdet på to Edgar Degas-malerier: “Edmondo og Therese Morbilli” (1865) og “Father Listening to Lorenzo Pagans Playing the Guitar” (1869-72).

NFT-samlingen omfatter værker af verdens største impressionister, herunder Mary Cassatt, Claude Monet, Edgar Degas, Pierre-Auguste Renoir, Odilon Redon, Jean-François Millet og Édouard Manet. De 24 kunstværker i flere udgaver vil udgøre omkring 2.000 NFT’er i alt.

Udenrigsministeriet, der blev grundlagt i 1870, er et af de største museer i verden med mere end 500.000 kunstværker. Udenrigsministeriets NFT-projekt er et samarbejde med LaCollection, en kunstfokuseret Web3-virksomhed, der transformerer fysisk kunst til digitale kunstværker af høj kvalitet. Virksomheden har tidligere arbejdet med British Museum og Wiens Leopold Museum.

Samlere vil have mulighed for at deltage i en kontinuerlig historie, efterfulgt af spil og aktiviteter. En anden fordel inkluderer en chance for at se de originale kunstværker udført fra MFA-boksen til LaCollection.

Tilmelding er nu åben og lukker den 10. juli. Udmøntningsdatoen er den 13. juli 2022 kl. 12.00 UTC. Priserne for tidlig adgang pr. NFT varierer fra 250 til 300 euro. Under det offentlige salg den 14. juli vil NFT’er koste 400 euro. Der vil være et andet udsalg i oktober.

“Ved at præge NFT’er af disse værker af Monet, Degas, Millet og andre, udnytter vi nye modaliteter til at kunne dele vores samling mere bredt… De genererede midler vil støtte plejen af ​​malerier fra den impressionistiske samling, hvilket gør museet i stand til at fortsæt med at dele dem med offentligheden i de kommende generationer,” sagde Eric Woods, Chief Operating Officer hos MFA Boston.

🔥 Anbefalede:  PUMA introducerer en Metaverse-oplevelse sammen med et virtuelt modeshow på NYFW

“Det @mfaboston sjældent viste franske pasteller er mesterværker, men er ofte ikke udstillet på grund af deres skrøbelighed. Ved at præge NFT’er af disse værker af Monet, Degas, Millet og andre, udnytter vi nye modaliteter til at dele vores samling mere bredt.”

Eric Woods, COO ved MFA pic.twitter.com/DlnzA7xL9X

— laCollection (@LaCollectionOff) 27. juni 2022

I sidste måned annoncerede Vatikanet planer om at skabe et NFT-galleri, der vil give adgang til historie og kultur for kunstelskere over hele verden.

Læs relaterede indlæg: