Bloombergs finansskribent Matt Levine udgiver “The Crypto Story”, linker NFT’er til Ponzi-skemaer, nævner metaverse

Følgende artikel hjælper dig med: Bloombergs finansskribent Matt Levine udgiver “The Crypto Story”, linker NFT’er til Ponzi-skemaer, nævner metaverse

kryptohistorie

I den nyeste udgave af Bloomberg Businessweek leverer finansskribenten Matt Levine en cover-to-cover-udgave kaldet Kryptohistorien. Artiklen på 40.000 ord dækker det meste af blockchain-relateret og giver en klar og præcis definition for dem, der stadig ikke ved, hvordan DeFi fungerer, eller hvad Bitcoin og NFT’er er.

Matt Levine er finansklummeskribent for Bloomberg News. Levine er uddannet fra Harvard og har tidligere arbejdet som advokat og investeringsbankmand. Han er i øjeblikket forfatter til Money Stuff, et af Wall Streets mest populære nyhedsbreve.

Kryptohistorien er opdelt i fire kapitler, der forklarer det grundlæggende, såsom Bitcoin, blockchain og hovedbøger. Avisen dykker derefter ned i anvendelsestilfælde og funktionaliteter af kryptovaluta og digitale aktiver, med teknologi forklaret. I andet og tredje kapitel diskuterede Levine det kryptofinansielle system: DeFi, Stablecoins, DAO’er og NFT’er.

Ponzi-skemaer i Web3

Når du læser denne kryptobibel, vil du bemærke, at Levine bruger ordet ‘Ponzi’ meget. For ham er krypto enten en ny og effektiv måde for venturekapitalister at finansiere softwareprojekter på eller en komplet Ponzi-ordning.

“Den dårlige måde at sige dette på er, at hvert web3-projekt samtidig er en Ponzi… Problemet med at gøre hvert produkt til en Ponzi er, at du ikke kan være sikker på, om dine kunder er der for produktet eller Ponzi.”

En Ponzi-ordning er ret ligetil. Det er en svigagtig virksomhed, der lover alle at blive rige, hvis de investerer. Alt ser godt ud på papiret, så længe folk investerer penge. Efterhånden som nye købere betaler af på gamle, hjælper de med at skabe illusionen om en velstående virksomhed. Men når investorer begynder at trække sig tilbage eller kræve fuld tilbagebetaling, falder ordningen, hvilket efterlader næsten alle med væsentligt lettere lommer. Levine gav eksempler på Luna, 3AC og OlympusDAO.

🔥 Anbefalede:  Selv en Oscar for bedste film får Apple TV+ ikke til at lide HBO

Med hensyn til cryptocurrency mener Levine, at Ponzi-ordninger er alt for almindelige, fordi markedsspekulationen er høj, og fællesskaber bygges gennem token-ejerskab – kunden er også investoren. De såkaldte hvaler har også en betydelig indflydelse på markedet.

Hvad angår NFT’er, mener forfatteren, at de er kulturelt interessante, men selve teknologien er svag. Digitale aktiver repræsenterer ikke ejerskab, men en følelse af ejerskab og tilhørsforhold til et fællesskab, såsom Bored Ape Yacht Club.

“Hvis du køber en NFT, har du en notation på blockchainen, der siger, at du ejer en pointer til en eller anden webserver.”

Levine udfordrer den almindelige misforståelse: “Kunst lever ikke af blockchain.” Han forklarer yderligere, at intellektuelle ejendomsrettigheder er “ikke noget, der vedrører blockchain.”

“Der er intet i NFT-specifikationen, der fortæller dig, hvad billedet “bør” være, eller endda giver dig mulighed for at bekræfte, om noget er det “korrekte” billede,”

Levine citerede kryptografen Moxie Marlinspike.

Da Levine nævnte metaverset, afslørede han, at han ikke ved, hvad det er (og sandsynligvis aldrig vil). Men han mener, at køb af virtuel fast ejendom er direkte forbundet med digital knaphed, ligesom NFT’er. Alle Web3-projekter bør stræbe efter at være mere end blot en model for at blive rig af token og lede efter nye funktionaliteter og lovende teknologier til at drive industrien fremad.

Læs relaterede indlæg:

Table of Contents