Blockchain-spil ser vækst i adoption og bliver den mest populære web3-industrisektor i 2023

Følgende artikel hjælper dig med: Blockchain-spil ser vækst i adoption og bliver den mest populære web3-industrisektor i 2022

blockchain spil

Crypto og DeFi har oplevet en nedtur, og NFT’er har nået deres laveste niveauer, men blockchain-spil har bevæget sig fremad på trods af nogle nedture. Der er ingen overraskelse der – nogle eksperter mener, at metaverset først vil blive vedtaget i spilsektoren. Derudover bliver blockchain-drevne spil mere og mere avancerede og bliver dermed mere attraktive for spillere.

I dets brancherapport for 2022, bemærkede DappRadar, at spil i øjeblikket er den mest populære kategori for applikationer baseret på blockchain. I 2022 oplevede web3-spil en svimlende 94,17 % stigning i antallet af transaktioner sammenlignet med 2021. Ingen anden sektor har været vidne til så stor vækst.

dappradar spilKilde: DappRadar

“Spillesektoren står for 49% af industriens brug i 2022,” opdager DappRadar

Mens web3-spilindustrien har stået over for nogle udfordringer de seneste år, har markedet set et positivt resultat i 2022. Antallet af unikke aktive tegnebøger (UAW’er) til web3-spil er vokset i år til omkring 1,15 millioner dUAW i gennemsnit. Dette repræsenterer næsten halvdelen af ​​al daglig blockchain-aktivitet, hvor antallet af transaktioner steg med 94,17% i løbet af året og nåede 7,44 milliarder, skrev DappRadar.

dappradar spilKilde: DappRadar

Ethereum har været den mest populære blockchain brugt til spil, med Solana, Polygon og Immutable X bag sig. Ethereum-netværket har haft omkring 60% af markedsandelen inden for handel med sekundært marked af NFT’er i spillet.

DappRadar udnævnte Splinterlands og Alien Worlds til de to mest populære spil på markedet baseret på antallet af unikke aktive tegnebøger. Finansieringen til blockchain-spilindustrien er dog aftaget i år.

“De virksomheder, der modtager mest finansiering, er dem, der er i stand til at producere indhold af høj kvalitet, der bruger blockchain-spilinfrastruktur,” skrev DappRadar.

🔥 Anbefalede:  Top 9 bedste digitale reklameplatforme for startups i 2022

Positive ændringer i blockchain-spil

Blockchain-spil baseret på play-to-earn (P2E)-modellen har oplevet et fald i år. De fleste P2E-projekter mistede over 90 % af deres markedsværdi i 2022. Nu arbejder mange web3-spilskabere på at ændre den almindelige opfattelse af, at blockchain-spil handler om at tjene krypto. I stedet ser udviklere på blockchain som et værktøj til at forbedre gameplayet, prioritere free-to-own-modellen, sigte mod at skabe sjove spil og tilbyde ejerskab og fordybende oplevelser. Denne tankegang vil sandsynligvis bevæge sig ind i 2023.

“Blockchain-spilmarkedet har gennemgået betydelige ændringer i løbet af det seneste år. I 2021 oplevede en massiv tilstrømning af “investorer” og web3 nysgerrige mennesker til løftet om spil for at tjene penge. Desværre fejlede de fleste modeller. Disse web3-spil tilbød et værktøj for spekulative investorer til at bruge $1 og få $2 ud, hvilket gjorde spilkomponenten sekundær i forhold til profit.”

Jason Dooney, Chief Product Officer for blockchain-spillet Legends At War, fortalte Metaverse Post.

Dooney sagde også, at selvom P2E fik mange mennesker til at stille spørgsmålstegn ved gyldigheden af ​​web3-spil, skabte markedsforholdene en unik mulighed for at bygge de bedste, langsigtede projekter og genkalibrere web3-gamingøkosystemet.

Fremtiden ser god ud for web3-spil

“Vi tror på, at næste år vil sætte spilstudier i stand til at lancere længe ventede projekter, der udnytter teknologiske forbedringer og spiller-først-metoder. Nye modeller, der belønner brugergenereret indhold, spændende gameplay og free-to-own-systemer, vil sejre. Yderligere vil vi se stigningen i AI-genereret indhold, og vi er ivrige efter at se fortsat innovation gennem det kommende år, siger Wojciech Kaszycki, CEO for Legends At War, til Metaverse Post.

Generativ AI hjælper med at øge spilleroplevelsen, så den matcher spillernes niveau og sikrer, at gameplayet er givende og unikt for hver spiller. Dette er et af eksemplerne på, hvordan ny teknologi bringer gaming til næste niveau.

🔥 Anbefalede:  IBM sætter en stopper for ansættelser midt i planer om at erstatte 7.800 job med AI

Forskere ved DappRadar konkluderede, at selvom der er flere udfordringer at overvinde (for eksempel skalerbarhed og økonomisk design). Ikke desto mindre er blockchain-spilindustrien placeret ideelt til fremtidig vækst og mainstream-adoption.

Relaterede indlæg: