BlackRock satser på Metaverses fremtid med ny ETF

Følgende artikel hjælper dig med: BlackRock satser på Metaverses fremtid med ny ETF

Verdens største kapitalforvalter BlackRock har for nylig lanceret en ny børshandlet fond (ETF) i USA, der investerer i virksomheder på forkant med metavers udvikling på verdensplan.

På trods af bekymringer om, at hypen omkring metaverset er forsvundet blandt institutionelle investorer, retter BlackRocks tematiske aktiefond sig mod tech-firmaer med eksponering for denne nye teknologi. På denne måde satser investeringsgiganten på metaversens potentiale til at transformere fremtiden for underholdning, handel og social interaktion.

iShares Future Metaverse Tech and Communications ETF (IVRS) vil investere i virksomheder, der har en betydelig indflydelse på metaverset, herunder virtuelle platforme, sociale medier, spil, 3D-software, digitale aktiver og VR/AR. ETF’s beholdninger ledes af Meta, Apple, Nvidia, Netease, Roblox, Tencent og Unity Software, hvor disse syv virksomheder står for den største del af fondens aktiver.

For at identificere potentielle investeringsmuligheder i metaverset, BlackRock anbefaler med fokus på virksomheder, der leverer væsentlige komponenter til udvikling af briller og headsets, der kan bruges til at få adgang til metaverse-relaterede tjenester. At skabe bærbare og moderigtige AR-briller med metaverse-funktionaliteter vil kræve nye chipsæt, batterier og linser.

“Når hardwaren eksisterer, ser vi på de tjenester, som de nye enheder kan få adgang til, og den software, der vil forme metaverset. Vi kan også godt lide virksomheder, der er klar til at spille en nøglerolle i at “bygge” metaverset, designe og skabe virtuelle verdener,”

skrev Reid Menge, BlackRock Technology Equity Team, i et blogindlæg.

Ifølge CoinDeskvil BlackRocks nyligt lancerede ETF kæmpe om markedsandele mod konkurrenter, såsom Global X Metaverse ETF (VR), Roundhill Ball Metaverse ETF (METV) og Fidelity Metaverse ETF (FMET), som alle oplevede fald i værdi i løbet af sidste år.

🔥 Anbefalede:  Data science ansættelsesproces hos Chingari

Som en begyndende teknologi har metaverse allerede vakt interesse hos investorer, der har skænket milliarder af dollars i udviklingen. Dets potentiale til at transformere traditionelle industrier og markeder, herunder finans, bank, detailhandel, uddannelse, sundhed og fitness, blandt andre, er enormt. Alene i 2022 rejste metaverse- og web3-startups over 7 milliarder dollars.