Black Mirror-skaberen bad ChatGPT om at skrive en episode – det gik ikke godt

Følgende artikel hjælper dig med: Black Mirror-skaberen bad ChatGPT om at skrive en episode – det gik ikke godt

Hver gang en ny teknologi udkommer, vil dens modstandere næsten helt sikkert pege på Black Mirror som en advarselshistorie om at blive revet med i hype-toget.

Den kritikerroste dystopiske serie har gjort sin rimelige andel af at forudsige, hvad der kommer i løbet af fem sæsoner (med en sjette på vej), og den har ikke altid været behagelig at se. Og selvom internettet kan være hurtigt til at påpege liv, der efterligner kunst – Apples Vision Pro tilsyneladende minder folk om sæson 3 episode Playtest – i virkeligheden, er vi ikke helt der endnu.

Black Mirrors skaber, den britiske forfatter Charlie Brooker, har for nylig “leget rundt” med ChatGPT for at se, om AI-chatbotten rent faktisk kunne skabe en episode til ham.

Og selvom du skulle tro, at dette ville være den ultimative “Jeg-fortalte-dig-så” til showet, ser det ud til, at professionelle forfattere ikke har noget at bekymre sig om. I hvert fald ikke endnu.

“Den kommer op med noget, der ved første øjekast lyder plausibelt, men ved andet øjekast er s**t,” sagde Brooker til filmmagasinet Empire.

Tilsyneladende bestod prompten ‘generer Black Mirror-episoden’ ikke for skaberen af ​​showet – som først blev sendt helt tilbage i 2011.

Brooker uddybede: “Alt det er gjort, er at slå alle synopserne af Black Mirror-episoder op og på en måde blande dem sammen.

“Så hvis du graver lidt dybere, siger du: ‘Åh, der er faktisk ikke nogen egentlig original tanke her’.”

🔥 Anbefalede:  Hvorfor du ikke bør downloade en ChatGPT-mobilapp

Hvad fandt ChatGPT egentlig på?

Brooker selv gik ikke i detaljer om den slags episode, som den kunstige intelligens havde drømt om, så vi dykkede i os selv for at se, hvad det kunne finde på.

Ved at give ChatGPT den nøjagtige samme prompt som Brooker, fik vi synopsis til en episode med titlen “Digital Divide”.

Her er, hvad det kom frem til:

Ifølge ChatGPT præsenterer denne Black Mirror-episode: “en advarende fortælling om teknologiens forførende kraft og de potentielle farer ved at overgive vores autonomi og privatliv til en virtuel verden.”

Okay, fantastisk. Men, som Brooker foreslår, ser det også ud til, at den stort set kopierer engros-ideer fra andre episoder, såsom Nosedive, åbningsafsnittet fra sæson 3 og Striking Vipers fra sæson 5.

Det bliver bedre…

Selvom dette første forsøg fra verdens foretrukne AI-chatbot virker fuldstændig uoriginalt, vil vi satse på, at tingene vil blive bedre, efterhånden som teknologien modnes. Det er bestemt en bekymring for mange, og et af de vigtigste spørgsmål, der blev givet udtryk for i 2023 Writers Guild of America-strejken.

De østlige og vestlige afdelinger af guild – i alt omkring 11.500 forfattere – begyndte deres strejke den 2. maj 2023 på grund af rester fra streamingmedier. Men det er bestemt sådan, at ChatGPT ikke er langt fra deres sind. Også selvom det er blevet afvist af manden bag Black Mirror.

Hvis du ønsker at gense Black Mirror før sæson 6, rangerede vi hvert afsnit fra værste til bedste her.

Dagens bedste Roku Express (2022)-tilbud