Bilproducenter som Audi og Volkswagen arbejder på at bringe VR-oplevelser ind i din bil

Følgende artikel hjælper dig med: Bilproducenter som Audi og Volkswagen arbejder på at bringe VR-oplevelser ind i din bil

Pige i VR-briller i køresimulatorFoto af Tima Miroshnichenko

Mindst to store bilproducenter, Volkswagen og Audi, er klar til at bringe VR- og AR-oplevelser ind i din bil. Microsoft annoncerede et partnerskab med Volkswagen den 5. maj for – med pressemeddelelsens ord – at bringe en augmented reality-oplevelse til “bevægelige platform(e)”, og Audi har netop annonceret at “bagsædepassagerer” snart vil være i stand til at tage “virtual reality-briller (VR-briller)* og fordybe sig i forskellige medieformater såsom spil, film og interaktivt indhold.”

Microsoft har arbejdet med Volkswagen i et par år på HoloLens 2 for at levere “mixed reality headsets”, der kan bruges til at træne chauffører, der håndterer ekstreme forhold, eller til at forbedre brugeroplevelsen i autonome køretøjer. De skulle dog løse et stort problem for at få det til at fungere – sporingssensorer, der er afgørende for sømløst at blande AR-elementer med den synlige verden, ville ikke fungere ordentligt i bevægende transport.

I deres fælles udgivelse siger Microsoft og Volkswagen, at de løste problemet gennem forsøg og fejl. Ifølge Volkswagens augmented reality-ekspert Michael Wittkämper var de i stand til at forbinde “et positioneringssystem, der sporer køretøjets placering.”

“På denne måde var vi i stand til også at placere 3D-elementer såsom information om interessepunkter uden for bilen,” fortsatte Wittkämper, “Dette åbner helt nye muligheder for ikke kun at vise hologrammer inden for førerens fremadvendte synsfelt, men også hvor end brugeren, der bærer brillerne, kigger.”

HoloLens 2 er allerede understøttet til brug på store søfartøjer, men selskaberne håber, at de i sidste ende kan justere tingene for at gøre det nyttigt i en række forskellige miljøer, herunder tog og biler.

🔥 Anbefalede:  3 virksomheder, der betaler dig for at annoncere på din bil

Audis holoride lyder tæt forbundet, men det tyske firma forbereder sig på at vise det frem allerede på South by Southwest (SXSW) i juni. Her er hvordan bilproducentens pressemeddelelse beskriver holoride-oplevelsen:

I fremtiden vil passagerer kunne bruge tiden på vej fra punkt A til punkt B til en spændende spiloplevelse. Fra juni 2022 vil passagerer på bagsædet af en Audi opleve film, videospil og interaktivt indhold meget mere realistisk ved hjælp af VR-briller. En biltur bliver en multimodal spilbegivenhed.”

Audi har udviklet teknologi, der kan matche det virtuelle indhold, du ser i VR-briller, til køretøjets bevægelser i realtid. I sin pressemeddelelse gav Audi eksemplet med et “rumfartøj i den foregivne verden”, der flyver “til højre, hvis bilen for eksempel drejer til højre.” Hvis chaufføren accelererer, vil skibet følge trop.

Audi opfandt endda en sætning til denne nye medieoplevelse i bilen: “Elastisk indhold”, eller medier, der konstant tilpasser sig den ydre, virkelige oplevelse. Ifølge virksomheden resulterer dette i “opslukende oplevelser med et hidtil ukendt kvalitetsniveau.”

Mens Volkswagens HoloLens 2-innovationer er hjælpsomme og beregnet til brug af køretøjsoperatører, og Audi’er er rettet mod at underholde passagerer, virker de som to sider af samme sag – en kommende havændring i den måde, vi oplever aktivt at bevæge os gennem den virkelige verden.

Læs relaterede indlæg: