Big Tech falder stadig: Metafyringer påvirker 11.000 ansatte

Følgende artikel hjælper dig med: Big Tech falder stadig: Metafyringer påvirker 11.000 ansatte

Meta afskediger 11.000 medarbejdere, hvilket tegner sig for 13 % af dets arbejdsstyrke – de største fyringer i virksomhedens historie. CEO Mark Zuckerberg meddelte beslutningen i et brev til medarbejdere.

Efter at have samlet over 85.000 ansatte, begyndte det tidligere Facebook at skære ned på ansatte; nogle områder (erhverv og rekruttering) var mere berørt end andre.

For ansatte i USA betaler Meta en fratrædelsesgodtgørelse på 16 uger i overensstemmelse med medarbejderens grundløn, plus to uger for hvert år, medarbejderen har arbejdet i virksomheden. Hver arbejdstager og deres familie vil modtage betalt sundhedspleje i seks måneder.

Meta er heller ikke en outlier, da andre teknologigiganter også oplever massive fyringer. Elon Musks nylige overtagelse af Twitter resulterede i, at næsten halvdelen af ​​virksomhedens arbejdsstyrke (3.700 teammedlemmer) blev afskediget.

Det har været et hårdt år for flere industrier midt i den økonomiske uro, stigende global inflation og frygt for at glide ind i recession. Både store og små virksomheder har intet andet valg end at justere og reducere omkostningerne, mens de forbereder sig på det værste.

“Jeg ved, at det er hårdt for alle, og jeg er især ked af det over for de berørte… Desværre gik det ikke, som jeg havde forventet. Jeg tog fejl, og jeg tager ansvar for det.”

Zuckerberg undskyldte over for de 11.000 teammedlemmer.

På et tidspunkt havde Facebook en værdiansættelse på 1 billion dollars. Siden Zuckerberg rebrandede Facebook til Meta for et år siden, er virksomhedens fokus flyttet mod metaversen, og nu er Meta omkring 270 milliarder dollar værd. Han investerede over 11 milliarder dollars i at udvikle den virtuelle verden, som for mange stadig er langt fra, hvad den er beregnet til at være.

🔥 Anbefalede:  Hvor mange ansatte har LinkedIn i 2023?

I oktober rapporterede Meta et fald på 50% i overskud for 3. kvartal, hvor aktiekursen i øjeblikket sidder på $103, et fald på 70% fra et år siden. Metas samlede kapitaludgifter (omkostninger og udgifter) er over 22 milliarder dollars for 2022, hvor næsten halvdelen er bestemt til metaverse alene.

Også i sidste måned skrev Metas aktionær Brad Gerstner et åbent brev til Meta, hvori han kritiserede sin nuværende forretningsmodel. For Gerstner er Metas forbrug på metaverset gået for vidt – investorer og aktionærer har mistet tilliden til virksomheden. Han foreslog, at teknologigiganten ikke brugte mere end 5 milliarder dollars om året “med mere diskrete mål og mål for succes.”

Fra nu af bliver Meta nødt til at tage en anden operationel tilgang. Det fastfrosset nye ansættelser indtil marts 2023. Kun metavers, kunstig intelligens og annoncering betragtes som højt prioriterede områder for virksomheden.

Læs relaterede indlæg: