Auracast ser ud til radikalt at ændre, hvordan du bruger Bluetooth

Følgende artikel hjælper dig med: Auracast ser ud til radikalt at ændre, hvordan du bruger Bluetooth

Siden starten er Bluetooth blevet brugt til at overføre lyd trådløst og privat mellem et enkelt headset eller højttaler og en enhed som en telefon eller tablet. Men Bluetooth er nu klar til at få en stor opgradering – en, der tilføjer en helt ny dimension til, hvordan vi bruger vores trådløse hovedtelefoner.

Den opgradering kaldes Bluetooth Auracast, og den vil forvandle vores smartphones til radiostationer, vores hovedtelefoner til høreforstærkere, og den kan ende med fundamentalt at ændre den måde, vi ser film, lytter til koncerter og oplever underholdning ombord på.

Her er hvad du behøver at vide.

Hvad er Auracast?

Bluetooth SIG

I januar 2020 annoncerede Bluetooth Special Interest Group (SIG) – organisationen af ​​fagfolk, der etablerer og vedligeholder Bluetooth-specifikationer – udgivelsen af ​​Bluetooth LE Audio-specifikationen. Det var en gennemgribende opdatering af den måde, Bluetooth-enheder transmitterer lyd på, med fokus på at reducere mængden af ​​energi, der er nødvendig for at udføre lydkommunikation (“LE” i LE Audio står for Low Energy). Men den indeholdt også en henvisning til en ny funktion: Lyddeling.

Under LE Audio-specifikationen vil telefoner, tablets, pc’er og en række andre enheder nu være i stand til at udsende deres Bluetooth-lydtransmissioner til alle kompatible modtageenheder. Disse vil omfatte de samme sendeenheder, såvel som hovedtelefoner, ørepropper, høreapparater og trådløse højttalere. Du behøver ikke at lave den traditionelle parringsproces, som vi alle har vænnet os til; denne form for lyddeling vil effektivt gøre vores telefoner til mobile Bluetooth-radiostationer, som alle kan lytte til.

I betragtning af de potentielt enorme påvirkninger af dette ene aspekt af LE Audio besluttede Bluetooth SIG, at det skulle få sit eget navn og mærke: Auracast udsender lyd.

Hvordan virker Auracast?

Du kan tænke på Auracast på to måder, afhængigt af dit komfortniveau. På sit mest grundlæggende niveau minder Auracast meget om jordbaseret AM- eller FM-radio. Én enhed sender et lydsignal, og enhver enhed, der er i stand til at modtage dette signal, vil være i stand til at gøre det, så længe den er inden for transmissionsområdet. Fordi vi stadig taler om Bluetooth, ikke AM- eller FM-frekvenser, er denne rækkevidde stadig relativt lille – omkring 100 fod, når den er udenfor, og fri for forhindringer.

Men for dem af jer, der er velbevandret i alt, hvad Wi-Fi angår, kan du tænke på Auracast som et offentligt Wi-Fi-adgangspunkt, bortset fra at signalet kun er envejs. Wi-Fi-analogien giver mening, når du ser, hvordan vi får adgang til Auracast Bluetooth-udsendelser: Grænsefladen på en telefon eller anden enhed ligner meget den måde, vi får adgang til Wi-Fi – du vil se en liste over tilgængelige Auracast-udsendelser i din nærhed, hvorfra du vælger den du ønsker.

Din telefon (tablet, pc osv.) på Bluetooth SIG-sprog fungerer nu som en Auracast Assistant – en mellemliggende enhed, der bruges til at finde Auracast-udsendelser og konfigurere dit Auracast-kompatible lydprodukt til at modtage streamen.

Det forventes også, at vi også vil kunne få adgang til Auracast-udsendelser på andre måder. I nogle scenarier kan du se en QR-kode vist på en skærm – for eksempel i hotellets lobby eller lufthavnslounge. Ved at bruge NFC kan du muligvis også trykke din telefon (eller muligvis dit Auracast-kompatible øretelefonetui) mod en vens telefon eller en dedikeret NFC-terminal, der er sat op til det formål. Uanset hvad, vil disse muligheder hjælpe din enhed med at oprette forbindelse til en specifik Auracast i stedet for at skulle vælge den fra en liste.

🔥 Anbefalede:  December 2023 SEO News Update – Flere opdateringer til Google News!

Derfra har du et valg: Hvis dine hovedtelefoner er Auracast-kompatible, vil de tune ind på din valgte udsendelse, og din telefon er ikke længere nødvendig for at blive ved med at lytte. Du kan endda slå den fra. Hvis du bruger kablede hovedtelefoner, vil du være i stand til at bruge din telefon som Auracast-modtager. Hvis dine høretelefoner er trådløse, men ikke Auracast-kompatible, kan du bruge din telefon som Auracast-modtager. Jeg siger “kan”, fordi dette scenarie ville kræve, at din telefon modtager og derefter gensender Bluetooth-udsendelsen – en funktion, der muligvis ikke understøttes af alle Auracast-kompatible telefoner eller tablets osv.

Bluetooth SIG

Auracast udsender lyd, men ligesom når du starter en musikafspilningsliste på Spotify, kan Auracast også skubbe metadata om lydstrømmen. Disse metadata kan indeholde navnet på Auracast, f.eks. , samt info om, hvad der lige nu streames. For en afspilningsliste ville det fungere ligesom Spotify-eksemplet med sang, kunstner, albumcover og afspilningslisteoplysninger, men hvis det var en livestream af en begivenhed, kunne den omfatte den aktuelle højttalers navn, deres hovedbillede og måske titlen af deres præsentation.

Kan jeg starte min egen Auracast?

Ja! Faktisk ses Auracast af Bluetooth SIG som den måde, de fleste mennesker vil vælge at dele deres personlige lyd med en ven. Så længe din telefon og de høretelefoner, du vælger at bruge, alle er Auracast-kompatible, kan du bruge teknologien som en trådløs hovedtelefonsplitter. I teorien kunne du og din ven se og lytte til en YouTube-video, Netflix-film eller TikTok-video fra den samme telefon.

Kan jeg Auracast noget?

Phil Nickinson/Digital Trends

Sikkert ikke. Det store ubesvarede spørgsmål lige nu, er, hvordan vil indholdsudbydere reagere på Auracasts en-til-mange-kapaciteter? Lige nu er der flere måder at overføre lyd-video trådløst mellem to eller flere enheder. Apple AirPlay og Google Chromecast er to af de mest almindelige måder at gøre det på. Men disse teknologier er i sagens natur ikke-offentlige. Du skal konfigurere hver modtageenhed på det samme Wi-Fi-netværk som den sendeenhed, og kontrollen over, hvilke modtageenheder der bruges, ligger typisk hos den person, der sender.

Auracast er det modsatte. Du behøver ikke et Wi-Fi-netværk af nogen art. Der er ingen grænse for antallet af enheder, der kan modtage en Auracast-udsendelse. Og tv-selskabet kan ikke engang se, hvor mange enheder der modtager deres transmission, fordi teknologien er 100 % envejs.

I betragtning af de meget offentlige og uindskrænkede aspekter af Auracast, kan vi helt sikkert se streamingtjenester have noget at sige om, hvad du kan Auracast. Amazons vilkår for brug for sin Amazon Music-tjeneste gør det meget klart, at virksomheden ikke er nede med udsendelser af nogen art:

Vi giver dig en ikke-eksklusiv, ikke-overførbar ret til at bruge købt musik, musiktjenesteindhold og ethvert yderligere musikindhold, som vi giver dig adgang til gennem tjenesterne, kun til dine personlige, ikke-kommercielle formål, underlagt aftalen. Undtagen som angivet i den foregående sætning, må du ikke videredistribuere, transmittere, tildele, sælge, udsende, udleje, dele, udlåne, genbruge, ændre, tilpasse, redigere, licensere eller på anden måde overføre eller bruge købt musik eller musiktjenesteindhold. Vi giver dig ingen rettigheder til synkronisering, offentlig fremførelse, offentlig fremvisning, salgsfremmende brug, kommercielt salg, videresalg, reproduktion eller distribution af noget musikindhold.

— Fra afsnittet tildelte rettigheder i Amazon Musics vilkår for brug.

Individuelle apps på din telefon vil sandsynligvis få direkte adgang til en enheds Auracast-menu for at lette opsætningen af ​​en udsendelse, men det er tænkeligt, at disse apps også vil have mulighed for at begrænse, hvordan deres indhold bruges via denne funktion. For eksempel vil ikke alle videobaserede apps på iOS lade dig AirPlay deres indhold til et Apple TV eller en anden AirPlay-kompatibel modtager. Det er op til hver enkelt app at indstille disse begrænsninger.

🔥 Anbefalede:  Forbedre dine Netflix-søgninger med disse hemmelige koder

Fungerer mit eksisterende udstyr med Auracast?

Det kommer an på. Teknisk set har mange telefoner, tablets osv., bygget i løbet af de sidste par år, allerede Bluetooth-chipsæt, der kan opgraderes firmware til at understøtte Auracast. Men i øjeblikket har vi ikke en endelig liste over, hvilke enheder der understøtter det ved lanceringen, eller hvilke der vil blive opdateret til at understøtte det i fremtiden.

På hovedtelefoner/øretelefoner/højttalersiden af ​​ligningen ser tingene mere skumle ud. Firmware-opgraderbare chips i disse enheder findes bestemt, men de er meget mindre almindelige. Tonsvis af Bluetooth-hovedtelefoner og øretelefoner, især i den lavere prisklasse under $100, tilbyder ikke en ledsager-app til iOS eller Android, så der er simpelthen ingen måde at opdatere dem på, selvom deres chips kunne håndtere den nye kode.

Høreapparater, der bruger Bluetooth-chips, er også et glimrende eksempel på et produkt, der kunne drage fordel af Auracast-kompatibilitet, men de samme forbehold gælder – nogle har måske allerede den nødvendige hardware, men de fleste vil ikke.

Hvordan ved jeg, hvilke enheder der understøtter Auracast?

Den eneste måde at vide sig sikker på er at kontrollere producentens angivne funktioner. Hvis et produkt siger, at det specifikt understøtter Auracast, er det en solid indikator. Når du handler i en butik, skal du se på produktboksen for Auracast-logoet ovenfor.

Men her er noget at huske på: Selvom Auracast bliver introduceret med den nye Bluetooth LE Audio-standard, er den ikke en af ​​LE Audio-standarden. Med andre ord, bare fordi en enhed siger, at den understøtter LE Audio, eller endda LC3 Bluetooth-codec (et nyt, lavenergi-, højkvalitets-alternativ til SBC), betyder det ikke nødvendigvis, at det vil understøtte Auracast. Du skal gøre din due diligence, før du køber.

Hvornår begynder vi at se Auracast-enheder online og i butikker?

Bluetooth SIG forventer, at Auracast-enheder vil være tilgængelige inden udgangen af ​​2022. Vi har dog hørt lignende løfter tidligere. Da LE Audio først blev annonceret, fik vi besked på at forvente kompatible enheder inden for 12-24 måneder. Det var i januar 2020, så tingene er tydeligvis ikke gået som planlagt.

Alligevel har vi haft en pandemi at håndtere siden den meddelelse, og LE Audio ville bestemt ikke være den eneste lancering, der blev forsinket af COVID-19. SIG sagde også, at offentlig brug af Auracast (dengang kaldet lyddeling) ville begynde inden for 36 måneder. Hvis den lanceres inden udgangen af ​​2022, vil den timing i det mindste have været nøjagtig.

Hvilken slags ting kan gøres med Auracast?

Bose

Evnen til at udsende lyd via Bluetooth skaber et næsten ubegrænset antal applikationer, men her er de scenarier, vi forventer at se i den nærmeste fremtid:

Sig farvel til tv-sendere

Indtil nu, hvis du ønskede en måde at lytte til et tv’s lyd på derhjemme eller i fitnesscentret eller lufthavnen, var dine valgmuligheder begrænsede. Derhjemme kunne du prøve Bluetooth, men som Digital Trends’ Andy Boxall opdagede på den hårde måde, er dette ikke altid optimalt. Alternativt kan du købe en dedikeret radiofrekvenssender, men disse kræver dedikerede hovedtelefoner, og de understøtter ikke altid flere hovedtelefoner. I et fitnesscenter kan du måske se en laveffekts FM-sender tilsluttet et tv, men da de fleste mennesker ikke har FM-radiomodtagelse på deres telefoner, har det ikke vist sig at være særlig populært.

🔥 Anbefalede:  20+ Bedste Traffic Exchange-websteder i 2023

Auracast løser alle disse problemer. TV’er, der er Auracast-aktiverede, kan tilgås via Auracast-menuen på din telefon eller de QR/NFC-muligheder, vi diskuterede tidligere. Fordi Auracast bruger Bluetooth LE Audio, bør ventetiden være minimal, så de lip-sync-problemer, der har plaget nogle tv-Bluetooth-løsninger, burde være fortid.

Brug dine egne høretelefoner til konferencer

Det er almindeligt, at store, personlige begivenheder som aktionærmøder, produktlanceringer og seminarer har en realtidsoversætter. Tidligere, hvis du ville høre oversættelsen, skulle du have fat i en af ​​de specialbyggede infrarøde hovedtelefoner, som begivenheden leverede, og returnere den, når du var færdig.

Med Auracast vil du være i stand til blot at lede efter det sprog, du har brug for på din telefon, og begynde at lytte med dine egne hovedtelefoner eller øretelefoner.

Gå aldrig glip af en lufthavnsmeddelelse

I lighed med konferencescenariet er det sandsynligt, at vi ikke længere vil være afhængige af de ofte svære at forstå meddelelser, når vi venter på vores fly ved en lufthavnsgate. Hver gate kunne opretholde sin egen Auracast på lige så mange sprog, som lufthavnen eller flyselskabet vælger at tilbyde.

Bedre assisteret lytning

Hvis du tror, ​​at disse lufthavnsmeddelelser kan være svære at forstå som nogen uden hørehæmning, så forestil dig, hvordan de er for en, der har brug for hjælp i den afdeling!

Auracast kan bruges i en lang række situationer: Offentlig transport, sportsbegivenheder, biografer, koncerter og endda indkøbscentre, er alle steder, hvor de, der har problemer med traditionelle, powered højttaler-baserede eller PA-systemer, kan modtage deres egne personlig version af vigtige oplysninger.

Også flyvemaskiner

Efterhånden som flere og flere mennesker bruger trådløse hovedtelefoner, er det blevet mere besværligt at kunne oprette forbindelse til et flys underholdningssystem under flyvningen. Hvis dine dåser understøtter kablet brug, er det fantastisk (så længe du husker flyadapteren), men hvis de ikke gør det, skal du bruge en løsning som AirFly eller Master & Dynamics MW01 Bluetooth-sender.

Med Auracast kunne hvert ryglæn have sin egen Bluetooth-udsendelse uden behov for parringsprocedure. Endnu bedre, hvis du og din rejsekammerat foretrækker at se én skærm i stedet for to, kan I begge lytte med på den samme Auracast. Ser personen, der sidder på rækken foran dig, noget, der vækker din nysgerrighed? Kig ind på deres Auracast og lyt med et stykke tid.

En meget større fest

Nogle virksomheder som JBL og Anker Soundcore har skabt Bluetooth-højttalere, der har en festtilstand – evnen til at sammenkæde flere Bluetooth-højttalere til en enkelt Bluetooth-forbindelse.

Med Auracast vil denne sjove måde at udvide størrelsen på en lyttesession ikke længere være afhængig af en virksomheds proprietære teknologi. Du skal blot starte en Auracast, og alle kompatible højttalere vil være i stand til at deltage i festen.

Og så meget mere…

Disse eksempler er egentlig kun toppen af ​​isbjerget. Snart forventer vi at se Auracast dukke op alle mulige steder.