At bære en fitness-tracker kan hjælpe dig med at opdage COVID hurtigere

Følgende artikel hjælper dig med: At bære en fitness-tracker kan hjælpe dig med at opdage COVID hurtigere

Har du nogensinde spekuleret på, om de data, der registreres af en wearable, giver dig indsigt i, hvordan din krop virkelig præsterer? Forskning fra Oura, skabt af data taget fra Oura Ring-smartringen, viser, at wearables virkelig bedre kan informere dig om dit helbred og endda advare om modgående infektioner.

Til sin forskning koncentrerede holdet sig om deres bærere, der havde en bekræftet COVID-19-infektion, og sporede også kroppens reaktion på COVID-19-vaccinen. Resultaterne er interessante, da de viser, at – på trods af at det ikke er medicinsk udstyr – wearables som Oura-ringen og de præsenterede data kan hjælpe os med at forstå vores krops reaktion på en kommende sygdom.

Oura Ring Gen3 Andy Boxall/Digital Trends

Undersøgelsen viste “betydelige ændringer” i temperatur, vejrtrækningsfrekvens, hjertefrekvensvariabilitet (HRV) og søvneffektivitet to og en halv dag før bæreren rapporterede et bekræftet tilfælde af COVID-19. Ændringerne fortsatte derefter i 10 dage eller mere.

Oura-ringens data sporede også kroppens reaktion på COVID-19-vaccinen. Forskningen viste en mindre, men tilsyneladende ens reaktion på en infektion, der startede natten efter, at bæreren modtog vaccinen og fortsatte i op til fire dage. Forskningen siger, at responsen var større hos de 35-årige og yngre, og efter den anden dosis. Oura siger, at dette er et tegn på et stærkere immunrespons.

Andy Boxall/Digital Trends

I Oura Ring-appen vises kropstemperatur, HRV og åndedrætsfrekvenser under den daglige parathed, som giver brugerne et overblik over, hvor klar deres krop er til dagen. Oura tillægger en parathedsscore baseret på forskellige bidragende statistikker – inklusive dem, der er nævnt ovenfor – som hjælper dig med at planlægge den kommende dag. Der er klare grafer, der viser både HRV og din puls, mens du sover, så det er nemt at finde og forstå de data, Oura brugte i sin forskning.

🔥 Anbefalede:  Hvordan kan handlende maksimere deres fortjeneste ved at vælge den rigtige handelssoftware?

Det er værd at bemærke, at Oura-ringen ikke vidste, at folk var syge med COVID-19. Specifikt registrerede den data, der indikerede, at kroppen kæmpede mod en infektion. Undersøgelsen er skrevet af Ouras videnskabshold, og dataene blev taget fra 838 Oura-brugere med et bekræftet tilfælde af COVID-19 og 20.267 bærere, der rapporterede at have fået COVID-19-vaccinen. Målinger blev undersøgt måneden før og efter hvert tilfælde og vaccination, og forskningen er blevet publiceret i det peer-reviewede tidsskrift Digital Biomarkers.

Andy Boxall/Digital Trends

Hvad Ouras data og forskning viser, er værdien i at forstå vores personlige basislinjer, som wearables som Oura-ringen etablerer over tid. Pludselige ændringer markeres, og forudsat at vi passivt overvåger de indsamlede data på regelmæssig basis, kan vi se disse ændringer tydeligt i den tilknyttede app. Det kan hjælpe med at forklare, hvorfor vi ikke har det godt, og advare om en potentiel infektion.

Oura-ringen starter ved $299 og kræver et månedligt abonnement på $6 efter en indledende prøveperiode. Hvis du afslår abonnementet, vises de nøgledata, der bruges i denne undersøgelse, ikke i appen. De fleste andre wearables med det nødvendige sensorarray vil også give lignende oplysninger, men Oura Rings app er en af ​​de bedste tilgængelige til at præsentere den på en logisk, letforståelig måde.