Ashton Kutchers Sound Ventures lukker $240M overtegnet AI-fond

Følgende artikel hjælper dig med: Ashton Kutchers Sound Ventures lukker $240M overtegnet AI-fond

Sound Ventures, et venturekapitalfirma med fokus på at investere i transformative teknologier, har i dag meddelt, at det har lukket sin overtegnede Sound Ventures AI Fund til næsten $240 millioner. Anført af General Partners Effie Epstein, Ashton Kutcher og Guy Oseary, forvalter Sound Ventures over 1 milliard USD i aktiver under forvaltning på tværs af fonde.

Fonden søger at investere i kunstig intelligens-virksomheder på basismodellaget, og dens nuværende portefølje omfatter førende AI-virksomheder OpenAI, Anthropic og StabilityAI.

Disse tre virksomheder har rejst betydelige beløb i finansiering i løbet af det sidste år. Sidste år rejste Anthropic 580 millioner dollars i en serie B-runde. For nylig lukkede OpenAI et aktiesalg på $300 millioner til en værdiansættelse på $27-29 milliarder dollars, mens StabilityAI søger at rejse midler til en værdiansættelse på $4 milliarder efter en finansieringsrunde på $101 millioner i oktober sidste år.

Ashton Kutcher sagde i en pressemeddelelse, at VC-firmaet mener, at kunstig intelligens er “potentielt den mest betydningsfulde teknologi, vi vil opleve siden fremkomsten af ​​internettet”, og at grundmodellagsfirmaer definerer kategorien. Han tilføjede, at Sound Ventures ønsker at være en del af samtalen.

Dette kommer, efterhånden som generativ AI krydser teknologi og underholdning, de to industrier, hvor Sound Ventures-teamet har stor erfaring. Kutcher er en velkendt skuespiller, mens Guy Oseary er en velrenommeret talentmanager for legendariske musiknumre, herunder Madonna, U2, samt blue-chip NFT-projekter som World of Women og Bored Ape Yacht Club.

“Vi forventer, at kunstig intelligens kommer til at spille en indflydelsesrig rolle i alt, hvad vi gør – inklusive underholdning, en industri, vi kender godt. De virksomheder, vi støtter, vil være i spidsen for denne kraftfulde innovation, og Sound Ventures er glade for at bringe vores særskilte erfaringer og tilslutningsmuligheder til ansvarligt at understøtte disse AI-grundlæggende platforme,

🔥 Anbefalede:  Redigering af iMessages på iOS 16 ligner et mareridt, når du chatter med gamle iPhones

sagde Guy Oseary, General Partner hos Sound Ventures.

Effie Epstein hævdede, at Sound Ventures har investeret i kunstig intelligens i det sidste årti. Sound Ventures AI Fund vil investere sammen med Sounds tidlige fonde. VC’s tidligere investeringer inkluderer Airbnb, Uber, Flexport, Brex, GitLab, Airtable, Affirm, Forethought og You.com.

Læs mere: