Artstation mister trafik efter at have slået ned på anti-AI-protester

Følgende artikel hjælper dig med: Artstation mister trafik efter at have slået ned på anti-AI-protester

Artstation er en hjemmeside, der giver kunstnere mulighed for at poste og vise deres værker. Det er populært blandt digitale kunstnere, herunder 3D-modellere og animatorer. I december 2022 blev Artstation involveret i en AI-skandale, efter at den tillod brugere at poste AI-genererede kunstværker på webstedet. Dette førte til et tab af trafik til webstedet.

Artstation mister trafik efter at have slået ned på anti-AI-protester

Artstation er fortsat med at miste trafik i månederne efter skandalen. Dette skyldes sandsynligvis webstedets manglende gennemsigtighed og dets manglende evne til at imødekomme de bekymringer, som dets brugere har rejst: kunstnerne. Artstation har mistet trafik siden begyndelsen af ​​december på grund af en protest mod kunst genereret af kunstig intelligens (AI). Protesten begyndte at vinde endnu mere indpas, efter at siden begyndte at fjerne al anti-AI-kunst fra sin hjemmeside i et forsøg på at undertrykke demonstranterne.

Ifølge similarweb.com.

Selskabet erklærede, at sådanne protester overtræder dets “servicevilkår.” Imidlertid er mange medlemmer af Artstation-fællesskabet bekymrede for, at kunstgenskabt kunst er afledt af menneskelige kunstneres arbejde og bruger ofte deres arbejde uden tilskrivning eller kompensation. Dette fjerner ikke kun deres job, men også den ære, de fortjener for deres arbejde.

Ifølge Ahrefs mister artstation.com fortsat organisk trafik.

Kunstplatforme slår ned på anti-AI-protester

Artstation, erhvervet af Epic Games i 2021, betragtes som den førende online portefølje og fællesskab for kunstnere, der arbejder med videospil, film og tegneserier. Men andre kunstplatforme griber denne teknologiske udvikling anderledes an. Getty Images har forbudt download og salg af illustrationer skabt ved hjælp af kunstværktøjer til kunstig intelligens. Shutterstock, en konkurrerende bestandsbilleddatabase, har taget teknologien til sig.

🔥 Anbefalede:  Google Play Butik tilbyder nu appbetalinger fra tredjepart, men kun for nogle brugere

Beslutningen om at fjerne AI-protestbillederne fra ArtStation blev modtaget negativt af webstedets fællesskab, og mange brugere erklærer nu, at de har til hensigt at forlade platformen helt.

Det er ikke første gang, at ArtStation er blevet kritiseret for at censurere kunstværker, da platformen tidligere i år blev beskyldt for at fjerne anti-krigs- og pro-ukrainsk indhold.

Læs mere om AI:

Table of Contents