Apple TV vs. Amazon Fire Stick 2021

Amazon och Apple har båda skapat sig ett namn på teknikmarknaden. Kända för den senaste tekniken och innovationen har de två teknikjättarna aldrig hållit sig borta från att utforska olika segment. Både Apple TV och Amazon Fire Stick levererar strömmande innehåll som Netflix, Amazon Video, YouTube och Hulu till smarta TV-apparater över hela världen. Båda mediaströmningsenheterna tillåter till och med användare att ladda ner appar och spel för att komplettera den övergripande upplevelsen. Så vilken är bättre? I den här artikeln kommer vi att diskutera Apple TV vs. Amazon Fire Stick 2021, och vilken som är bäst för din Smart TV.

Apple TV vs. Amazon Fire Stick: Användargränssnitt

Både Apple TV och Amazon Fire Stick är kända för sina rena gränssnitt. Båda medieenheterna tillåter användare att se sitt favoritinnehåll snabbt, utan att göra smärtan av att bläddra igenom oändliga menyer.

Apple TV kommer med en vanlig hemskärm fylld med rektangelformade appar som kan ordnas efter personlig smak. Amazon, å andra sidan, har ett kakelsystem som ändras enligt senast använda appar och dess rekommendationsmotor. För dem som inte gillar att gå ifrån ordning, då är Apple TV det föredragna valet eftersom det erbjuder en mer personlig upplevelse.

Apple TV vs. Amazon Fire Stick: Navigation

Båda mediaströmningsenheterna kommer med sina respektive röstassistenter, Siri och Alexa. Allt du behöver göra är att ringa upp röstassistenten för att börja din sökning. Även om båda är bra, har Amazon flera annonser i sina hemmenyer, vilket gör upplevelsen inte lika påträngande som Apples.

Apple TV vs. Amazon Fire Stick: Fjärrkontroll

Apple TV kommer med sin beröringskänsliga Siri Remote, som inte har fått jättebra recensioner. Apple använder en pekyta, vilket gör att användare kan bläddra och bläddra igenom hela menyerna. Men till skillnad från Amazon gör känsligheten och den övergripande designen det ganska utmanande att använda. Amazons fjärrkontroll har en taktisk design som är enklare och bekväm att använda.

Läs också: LG presenterar ny transparent TV i sängen 2021

Apple TV vs. Amazon Fire Stick: Strömningskvalitet

Både Amazon Fire TV Stick 4K och Apple TV 4K stöder några av de bästa video- och ljudformaten. båda stöder Dolby Vision och HDR 10, vilket lovar rikare färger. Amazon Fire TV Stick 4K stöder även HDR10+, som är känt för att erbjuda en bildljusstyrka som är 4x så ljus. HDR10+ använder dynamisk metadata, i motsats till statisk metadata.

Apple TV vs. Amazon Fire Stick: Appar och spel

Apple TV och Amazon Fire TV Stick erbjuder båda dedikerade butiker för att låta sina användare lägga till nya funktioner och upplevelser med bara några enkla klick. Både Apple TV App Store och Fire TV App and Games erbjuder grunderna, inklusive Prime Video, Netflix, Hulu, ESPN, YouTube, Disney+ och Sling TV. Den största skillnaden är att HBO Max-appen inte är tillgänglig på några Fire TV-enheter på grund av oenigheten mellan HBO och Amazon.

När man diskuterar spel vinner Apple en poäng här eftersom det erbjuder spel av bättre kvalitet. Dessutom fungerar spel mycket smidigare på Apple TV – allt tack vare dess interna Apple A8-chip. Fire TV Stick förlorar här på grund av dess lägre kraftfulla fyrkärniga ARM 1,3 GHz-erbjudande.

Apple TV vs. Amazon Fire Stick: Pris

Apple TV 4K-priset i Indien är 19 480 INR. Amazon Fire Stick 4K, å andra sidan, kostar bara ₹5 999, vilket gör den mer än 3 gånger billigare än sin konkurrent. Och om du skulle förlora Siri-fjärrkontrollen måste du betala ut ytterligare 5 000 INR för att köpa densamma.

Det bästa valet kommer att baseras på vilken typ av smart hem man äger och om man bor i Android-ekosystemet, bäst lämpat för Apples ekosystem, eller Amazon Fire Stick 2021.

Relaterade Artiklar

Back to top button