Apple AR/VR-headset kommer med 3 skärmar och 15 kameror

Apple är redo att lansera AR/VR-headset före slutet av 2022, bekräftar rapporten. Ming-Chi Kuo, säger Apple-analytiker, det finns chanser att företaget ser brist på leveranser för headsetet med blandad verklighet. Bristen på utbudet kommer att vara till första kvartalet 2023. Detta innebär att endast ett fåtal enheter kommer att cirkuleras under den första releasen.

Nyligen lanserade Facebook också sina AR-aktiverade smarta glasögon i samarbete med Ray-Ban, lyxigt glasögonmärke.

Kommer skärmfunktionerna att omfatta två eller tre skärmar?

Tidigare har det rapporterats att Apples AR/VR-headset kommer att ha 2 mikro OLED-skärmar från Sony tillsammans med optiska moduler. Nu rapporterade en annan analytiker Ross Young att headsetet kan ha 3 skärmar på Mixed Reality-headsetet.

Han sa att bildskärmskonfigurationen kommer att ha 2 mikro OLED-skärmar tillsammans med en annan AMOLED-panel.

Det förväntas också att Apple-headsetet kommer med minst 6-8 optiska moduler. Detta kommer att erbjuda kontinuerliga videogenomskinliga AR-funktioner och upplevelse och kommer att vara ganska lik Oculus Quest. För att aktivera några få AR-egenskaper kommer headsetet även att inkludera externa kameror.

Förväntat pris

Mixed Reality-headset förväntas kosta mellan 2 000 och 3 000 dollar, vilket betyder att det kommer att kosta mellan 1 49 000 och 2 23 500 RS i Indien.

Inte bara detta, utan headsetet tros komma med några spännande kraftfulla funktioner som även inkluderar 15 kameramoduler och eye-tracking.

Mixed Reality-headset för att erbjuda Wi-Fi 6E-anslutning

Apple-analytikern Ming-Chi Kuo rapporterade också att AR/VR-headsetet för mixed reality kan erbjuda Wi-Fi 6E-anslutning. Detta kommer att göras för att möta behoven av avancerade uppslukande upplevelser.

Wi-Fi 6E möjliggör lägre latens och högre bandbredd än standard Wi-Fi 6.

Det ryktade headsetet kommer också att levereras med flera mycket känsliga 3D-avkänningsmoduler. Detta kommer att erbjuda ett innovativt gränssnitt för handgester och objektdetektering.

Relaterade Artiklar

Back to top button