Anpassningsbara RGB-färgbakgrundsbelysningar kan komma till Apples Mac-tangentbord

Apple undersöker tydligen sätt att använda tangentbordsbelysning för intressanta och innovativa syften utöver belysning. Åtminstone har företaget lämnat in en patentansökan till US Patent & Trademark Office för att utnyttja tangentbordsbelysningen för användarfeedback.

I patentet noterar Apple att bakgrundsbelysta tangentbord är vanliga, men tillägger att det är ovanligt att tangentbord “erbjuder möjligheten att dynamiskt styra ljusscheman, såsom färg eller ton, för var och en av tangenterna individuellt.”

Men snarare än bara för estetiska syften, teoretiserar Apple att dynamiskt styrd bakgrundsbelysning av tangentbordet används för att “ge förbättrad användarupplevelse.”

Ett system där användare individuellt kan färgkoda varje nyckel kan ge ökad feedback till användarna, fortsätter patentet. Det kan antyda att tangenter lyser eller ändras till en annan färg när de trycks ned.

Intressant nog noterar Apples patent att den dynamiska belysningen kan användas för fysiska enheter som tangentbord, mus eller kontrollpaneler, och tekniken kan också tillämpas på digitala tangentbord med pekskärm som de på en iOS-enhet.

Patentet täcker också en rad andra belysningsrelaterade användningar av mikro-LED-ljuskällor, inklusive tangentbord som justeras baserat på det omgivande ljuset som kan detekteras.

Även om några av dessa funktioner finns på bakgrundsbelysta MacBook-tangentbord, har Apple för närvarande inte någon typ av magiskt tangentbord för skrivbord med bakgrundsbelysning.

Potentiella användningsområden

Bakgrundsbelysta tangentbord är vanliga nuförtiden. Och även om Apple aldrig har producerat något, finns det också en mängd tangentbord på marknaden med anpassningsbar RGB-belysning.

Vissa av dessa RGB-tangentbord tillåter till och med användare att individuellt tilldela färger till specifika tangenter. Men precis som mekaniska tangentbord är RGB-tangentbord inte riktigt något som Apple någonsin har övervägt tidigare.

Nuvarande Apple-bakgrundsbelysta tangentbord använder vanligtvis bara en enda vit färg. Och de RGB-tangentbord som finns på marknaden idag är vanligtvis riktade till gamer- eller Windows-målmarknaden.

Vad detta patent antyder är dock att Apple kanske överväger att lägga till färgglad belysning till sina framtida tangentbord – oavsett om det är fristående Magic Keyboards, inbyggda MacBook Pro-tangentbord eller iOS-tangentbord på skärmen.

Det skulle vara coolt nog, men Apple verkar ha mer pragmatiska syften i åtanke för RGB-belysning.

Vid första anblicken verkar detta vara relaterat till Apples professionella arbetsflödesdesign. Möjligheten för användare att individuellt färgkoda nycklar kan tillåta dem att tilldela olika färger till viktiga nyckelgrupper.

Du har förmodligen sett fysiska tangentbordsomslag med färgkodning för genvägsintensiva program som Final Cut, Logic eller Adobe-sviten. Detta skulle vara den mindre permanenta och mer anpassningsbara versionen av det.

Och även om det inte är troligt att målet med patentet är rent estetiskt, finns det också en god chans att andra användare kan utnyttja färgglad bakgrundsbelysning för att ge sina tangentbord lite pop.

[The information provided in this article has NOT been confirmed by Apple and may be speculation. Provided details may not be factual. Take all rumors, tech or otherwise, with a grain of salt.]

Relaterade Artiklar

Back to top button