AMD Ryzen 7000-grafik er ikke kraftfuld nok til spil

Følgende artikel hjælper dig med: AMD Ryzen 7000-grafik er ikke kraftfuld nok til spil

AMDs kommende Ryzen 7000-processorer er de første, der kommer med integreret RDNA 2-grafik, men de er ikke bygget til spil og vil ikke erstatte virksomhedens spilfokuserede APU’er. Efter deres Computex 2022 keynote bekræftede AMD direktør for teknisk marketing Robert Hallock, at CPU’er og APU’er vil leve side om side i fremtiden.

“Vi tænker stadig på Ryzen 7000-serien som CPU’er,” sagde Hallock til Digital Trends i et interview, “fordi vi ser [integrated graphics] til forskel fra APU’er med en stor grafikmotor, der er i stand til at spille spil, og begge disse designs vil eksistere i vores køreplan i fremtiden.”

I stedet for at spille spil er den integrerede RDNA 2-grafik i Ryzen 7000 CPU’er bygget til bekvemmelighed og til almindelige kunder. AMD bekræftede, at hver Ryzen 7000 CPU vil have et bestemt antal RDNA 2-kerner: To. Det er kun en tredjedel af tallet for den laveste integrerede grafik inde i Ryzen 6000 CPU’er, som indeholder seks RDNA 2-kerner.

Der er et par fordele ved integreret grafik i Ryzen 7000 CPU’er uden for spil, ifølge Hallock. For det første tilbyder de videokodnings- og afkodningsfunktioner direkte på processoren, hvilket Hallock siger er den “primære” fordel ved at inkludere dem. Derudover tilbyder de mulighed for fejlfinding uden en diskret GPU.

“Fra et diagnostisk synspunkt skal du sige, at du har et bum-grafikkort. Nu har du noget integreret grafik på Ryzen, som du kan bruge til at dobbelttjekke eller sende systemet,” sagde Hallock “Eller hvis du ikke har modtaget dit diskrete grafikkort endnu, er det stadig med posten. Det har jeg i hvert fald oplevet, hvor jeg har en bunke dele og ikke kan gøre noget med dem, fordi GPU’en ikke er kommet endnu.”

🔥 Anbefalede:  Min nabo Alice har med succes frigivet sit spilversion 2.0 til mainstream-publikum

Ryzen 7000 er den første generation, der inkluderer integreret grafik, som Intel har inkluderet på sine processorer i flere generationer. Hallock siger, at inkluderingen er mere for bekvemmeligheds skyld, og de vil ikke segmentere rækkevidden yderligere. Intel tilbyder for eksempel F-serie CPU’er uden integreret grafik til en lidt billigere pris.

MSI/Toms hardware

Hallock siger, at det ikke er planen for Ryzen 7000: “Det planlægger vi ikke. Jeg mener, alt kan ske med udbytte og nedfald, men vi har ingen planer om at gøre det.”

I stedet for at fokusere på spil, lever RDNA 2-grafikkernerne i Ryzen 7000-processorer på en 6nm I/O under de to kerneklynger. Denne die er kernen i Ryzen 7000, hvilket giver den adgang til 24 PCIe 5.0-baner på X670-bundkort, samt op til 14 USB-porte, der kører med 20 Gbps.

Ryzen 7000 skal lanceres til efteråret, og vi ved stadig ikke, hvilke modeller der kommer. AMD drillede dog sin præstation under sin Computex 2022 keynote. Virksomheden viste, at processoren boostede til 5,5 GHz samt slog Core i9-12900K i Blender ved at fuldføre en gengivelse på 31 % mindre tid.

Den nye generation markerer lanceringen af ​​den nye AM5-sokkel, som bringer forbedringer som DDR5 og PCIe 5.0 til platformen. Disse ændringer muliggør nye teknologier som Smart Access Storage, men de kan komme på bekostning af strøm. Efter sin keynote-præsentation bekræftede AMD, at Ryzen 7000 har op til en 170W TDP.